Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

«Θα ηχήσουν ξανά οι καμπάνες της Παναγίας Σουμελά». Διαβάζω (την Εσπρέσο) και σχολιάζω:

«Θα ηχήσουν ξανά οι καμπάνες της Παναγίας Σουμελά».
Διαβάζω (την Εσπρέσο) και σχολιάζω:

«Η καρδιά του ορθόδοξου ελληνισμού θα χτυπήσει τον Δεκαπενταύγουστο στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, όπου 98 χρόνια μετά θα ηχήσει ξανά η καμπάνα της και θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία. Η ιστορική Παναγιά σίγησε το 1922, όταν οι Έλληνες του Πόντου ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους.»
Η καρδιά του ορθόδοξου ελληνισμού;
«Η είδηση ότι ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι χορήγησε στο Φανάρι άδεια για την τέλεση λειτουργίας κάθε χρόνο, ανήμερα της Παναγίας, στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά προκάλεσε ευφορία σε χιλιάδες ορθοδόξους σε όλο τον κόσμο καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.»
Τεράστιες προσπάθειες για λειτουργία μια φορά τον χρόνο!
«Εκτιμάται ότι οι πιστοί που θα συρρεύσουν στην περιοχή μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά απ’ όλα τα μέρη της Γης. Όπως λέει στην «Espresso» ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Παρχαρίδης: «Αυτό για μας είναι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός. Η Παναγία είναι το σύμβολο του πολιτισμού μας. Σημαίνει ότι θα πάμε στις ρίζες μας, στον τόπο τον προγόνων μας και υπάρχει μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση».
Στους τούρκους να δεις συγκίνηση και ικανοποίηση με το χρήμα που θα μαζέψουν!
«Το μεγαλύτερο στοίχημα, όπως τονίζουν οι ποντιακές οργανώσεις και οι σύλλογοι, είναι να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και να μην υπονομευθεί σε καμία περίπτωση η ιστορική σημασία της εκδήλωσης με έκτροπα και ευτράπελα. "Αυτό που προέχει είναι να περιοριστούμε όλοι μας στο εκκλησιαστικό και το θρησκευτικό περιεχόμενο της τελετής και τίποτα παραπάνω. Είναι κάτι που μας το ζήτησε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αυτό είναι το σωστό. Δεν έχουμε καμία διάθεση να προκαλέσουμε τίποτα με τον οποιονδήποτε. Θα συμβάλουμε τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση, διότι ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος προσφέρεται να μιλήσουμε για γενοκτονία. Με χαμηλούς τόνους θα περιοριστούμε στην τελετή" τονίζει με νόημα ο κ. Παρχαρίδης.»
Μούγκα στην στρούγκα!

«Όσο και αν ακούγεται περίεργο, οι κλίνες στην Τραπεζούντα έχουν ήδη εξαντληθεί από ορθόδοξους χριστιανούς που εξέφρασαν αμέσως την επιθυμία να βρεθούν στο όρος Μελά. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γεωργία έχουν κλείσει δωμάτια και ξενοδοχεία και στις γειτονικές πόλεις Σαμψούντα και Ορντού, αλλά και σε άλλες περιοχές, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Ιερά Μονή της Παναγίας.»
Και όλα αυτά, μόνο και μόνο για να περιοριστούνε όλοι τους στο εκκλησιαστικό και το θρησκευτικό περιεχόμενο της τελετής και τίποτα παραπάνω, ...«κάτι που τους το ζήτησε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και ο Οικουμενικός Πατριάρχης»!


«Την ίδια ώρα, αρκετοί είναι αυτοί που, αν και αναγνωρίζουν τη συμβολική σημασία της κίνησης, εκτιμούν ωστόσο ότι ο βασικός λόγος που χορηγήθηκε η άδεια ήταν οικονομικός. Και τούτο διότι τα προσδοκώμενα οφέλη για τον τουρισμό είναι πάρα πολλά αφού η Τραπεζούντα θα γίνεται κάθε χρόνο πόλος έλξης χιλιάδων πιστών απ’ όλο τον κόσμο, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στον τουρισμό και το εισόδημα, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και της χώρας.»
Χα, της χώρας, που έχει αυξημένα έξοδα από τις καθημερινές προκλήσεις από αέρος και θαλάσσης κατά της Ελλάδος! Χα, χα!
«Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η κίνηση καλής θέλησης προς το Φανάρι για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας είναι μία ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού προκειμένου η Άγκυρα να εξασφαλίσει την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες.»
Δώστε λοιπόν το χαρτί της καλής διαγωγής σε αυτούς που (από μέσα σας) τους θεωρείτε υπεύθυνους για γενοκτονία σε βάρος σας! Χα! Ερώτηση: Ο οικονομικός πατριάρχης, πόσα εκατομμύρια θα οικονομήσει από αυτό το σόου; Ε;
««Ακόμη και αν ισχύουν όλα αυτά περί τουρισμού και περί έξωθεν καλής μαρτυρίας, δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι είναι ένα βήμα μπροστά. Ακόμη και αν η τουρκική κυβέρνηση το σκέφτεται με όρους οικονομικούς, καλά κάνει. Βρίσκεται σε καλή κατεύθυνση» προσθέτει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης.»
Μωρέ, ναι, καλά κάνει η τουρκική κυβέρνηση! Γεια στο στόμα σου κ. Παραχαρίδη!..


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Πόντιοι όλου του κόσμου, ενωθείτε! Και… όλα τα λεφτά στην Τουρκία!

- Χαχα! Πόντιοι, ντιπ - κατά -νπιπ, είστε μπρε! Χαχα! Όλα τα λεφτά εδώ, κουζούμ! Χαχαααα!

http://xairete.blogspot.com/2010/08/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: