Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δεν είχαν όλοι Άγιο; Δεν είχε το θεό του κι ο παπάς;

Δεν είχαν όλοι Άγιο; Δεν είχε το θεό του κι ο παπάς;

Διαβάζω για τη σύγκρουση ενός τουριστικού λεωφορείου (που είχε για συνοδηγό έναν παπά!) με μια νταλίκα, στην οποία έχασαν την ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 31(ο ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά), ανάμεσά τους και παιδιά.

Στο νοσοκομείο της Βέροιας μεταφέρθηκαν 20 από τους τραυματίες, ανάμεσά τους και 5 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 17 ετών. Νεκροί, είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός, ο οποίος ήταν ο ιερέας που είχε οργανώσει την εκδρομή, αλλά και ο οδηγός της νταλίκας, o οποίος εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αυτή ήταν η τραγική κατάληξη που είχε η εκδρομή 51 προσκυνητών από το χωριό Καστανούσα των Σερρών, όταν στις 10:20 το πρωί, το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με μία νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Βέροιας, έξω από την Αλεξάνδρεια (Γιδά).

Την ώρα του δυστυχήματος, που σημειώθηκε σε ευθεία δρόμου, διπλής κατεύθυνσης, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, έβρεχε καταρρακτωδώς και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Ο συνοδηγός-παπάς όμως (για οικονομικούς λόγους, άραγε;) δεν σταμάτησε το ταξίδι, δεν ματαίωσε την προσκυνηματική (τάχα;) εκδρομή!

«Πάει» λοιπόν κι αυτός, «πάει» και ο οδηγός του λεωφορείου που ήταν 37 ετών, πατέρας ενός 5χρονου παιδιού, ενώ η σύζυγός του περιμένει το δεύτερο παιδί τους. «Πάει» και ο οδηγός της νταλίκας...

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι ο οδηγός της νταλίκας, εξαιτίας της στενότητας και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος βγήκε (μερικώς) στο αντίθετο ρεύμα. Όλα έγιναν ακαριαία. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν πρόλαβε να αντιδράσει και τα οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Καστανούσα, Στάθης Κουρτίδης, ο ιερέας του χωριού μίσθωσε το λεωφορείο από το Κικλίς, ώστε οι κάτοικοι να επισκεφθούν τον Μακρύγιαλλο Κατερίνης
(για μπάνιο) αλλά και μοναστήρια της περιοχής. Το λεωφορείο ξεκίνησε από το ακριτικό χωριό του νομού Σερρών γύρω στις 08:00 το πρωί.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

"To τριαξονικό φορτηγό, μετέφερε ζωοτροφές".

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Το πούλμαν, τι να μετέφερε άραγε, για τον ποιμένα-συνοδηγό; Ζωές, ή «εισιτήρια» υπέρ του ναού, και μαμάδες που θα «γδύνονταν» σε λίγο στην παραλία;