Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τατιάνα Μπλάτνικ (πριν από το γάμο της με τον Νικόλαο Γλύγκσμπουργκ): Το «Χρίσμα» μόνο της έδωσαν??? Δεν βαφτίστηκε, κανονικά, χριστιανή ορθόδοξη???


Τατιάνα Μπλάτνικ (πριν από το γάμο της με τον Νικόλαο Γλύγκσμπουργκ):
Το «Χρίσμα» μόνο της έδωσαν??? Δεν βαφτίστηκε, κανονικά, χριστιανή ορθόδοξη???



Διαβάζω:

Η Τατιάνα πήρε το χρίσμα της Χριστιανής Ορθόδοξης στο παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας από τον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο.

Νονοί στην τελετή ήταν ο αδερφός του πρίγκιπα Νικόλαου, πρίγκιπας Παύλος και η μέλλουσα σύζυγος του Νάσου Θανασόπουλου, κουμπάρου του μελλόνυμφου ζευγαριού, Νάσια Παναγιωτάκη.

Το ζευγάρι επίσης μετέλαβε ο πατήρ Θεωνάς στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

(Πηγή: Hello)


Σχολιάζω:

Γιατί άραγε έπρεπε να γίνει Ορθόδοξη; Διότι πίστεψε στην Ορθοδοξία; Αν ναι, τότε ποιος την κατήχησε; Αν ναι, γιατί δεν την βάφτισαν κανονικά;

Μήπως το θέατρο αυτό, έχει να κάνει με τον γάμο και μόνο; Τον γάμο, που πολιτικοί λόγοι τον θέλουν να γίνεται στην Ορθόδοξη Ελλάδα;

Και κάτι άλλο:

Αυτός ο θίασος των παπάδων, εκεί στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, που την «χρήσανε» και την μετάλαβαν, τι ρόλο παίζει;

Δεν της έκανε κανείς πάπαρδος, καμία παρατήρηση για το ότι έχει καλέσει στο γάμο της έναν άγγλο ξεφωνισμένο ομοφυλόφιλο και βλάσφημο του Χριστού, για να τραγουδήσει;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ.Μιχαλόπουλε,

διαβάζω και εγώ:

"Νονοί στην τελετή ήταν ο αδερφός του πρίγκιπα Νικόλαου, πρίγκιπας Παύλος και η μέλλουσα σύζυγος του Νάσου Θανασόπουλου, κουμπάρου του μελλόνυμφου ζευγαριού, Νάσια Παναγιωτάκη."

Quiz:

Αφού νονός έγινε ο αδελφός του πρίγκηπα, μπορεί να παντρευτεί ο πρίγκηψ την αναδεκτή του αδελφού του;

Τι λένε οι κανόνες της εκκλησίας;

Μπορεί να γίνει ο γάμος;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Να μας πει ο κ. Ιωάννης Καρδάσης: "Τι λένε οι κανόνες της εκκλησίας;"

stavroula είπε...

OK
Emena mou dinetai h eukairia na pros8esw kati allo.

Omogeneis pantreuontai allodo3ous k efoson einai vaftismenoi (sto dogma tous k omologoun sto onoma ths Agias Triadas) tous dinetai to xrhsma.
Fusika polles fores pernoun to xrhsma gt etsi to 8elei o mpampas h mama h giagia o pappous oi 8eies
oi 8eioi gia n anoikoun sthn
or8odo3h koinothta.
Dn exoun dld idea ti tous ginetai k apo pou tous eir8e...

Dn einai swsto h Ekklhsia sto e3wteriko prin pantreutoun zeugaria
(from interfaith) na 3eka8arize thn
8esh ths?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τόσο καιρό, μας έλεγαν πομπωδώς (για πολιτικούς λόγους, για εσωτερική κατανάλωση, για εντυπωσιασμό) ότι η κυρία αυτή που παίρνει έλληνα "πρίγκιπα", θα βαπτιστεί ορθόδοξη, αφού... ορθόδοξη είναι και η Ελλάδα!

Σόου! Για το «λαμπρό» γάμο βέβαια! Χωρίς να ξέρουμε, και σε τι θεό ακριβώς πιστεύει τώρα.

Στις τελευταίες δε ειδήσεις, αναγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες ότι... Βαπτίστηκε! Μας κοροϊδεύουν δηλαδή;

Έτσι φαίνεται, αφού στη συνέχεια του ρεπορτάζ για τη «βάπτιση» (για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια;), αναφέρουν ότι «το χρίσμα της χριστιανής ορθόδοξης, το έλαβε από το χέρι του Αρχιεπισκόπου», κλπ, κλπ!

Έτσι, όποιος κατάλαβε – κατάλαβε! Ότι δηλαδή δεν έγινε καμία βάπτιση!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010
«Ορθόδοξα» πράγματα! Χα, χα!

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_04.html

Τατιάνα - Νικόλαος:
Αρραβώνας παραμονή των Χριστουγέννων και αναχώρηση μετά, για χειμερινό θέρετρο τής Ελλάδος (όχι στο Βατοπέδι βέβαια) για... «να χαρεί το ζευγάρι τον έρωτα του», όπως μας λέει το ρεπορτάζ του ALTER...

http://www.youtube.com/watch?v=ym6Qq_Sb-8Q&feature=player_embedded

stavroula είπε...

To allo mou sxolio dn emfanisthke...alla as einai, thn apanthsh mallon thn edwsa monh mou.

Twra gt olo auto to show me epwnumous orthodox kai mh, ti na sou pw. 8eleis gt tous aresei na entupwsiazoun, xrhma exoun fhmh exoun, 8eleis politikoi oi logoi etsi gia special effect (princesses and fairy tales ia a fantasy world) allwste stis meres mas voh8aei pollous pou tous aresoun kati tetoia na 3exnoun tis ftwxes k oikonomika provlhmata.
Auta 8a t afhnw stous Despotades na vgaloun sumperasma.

Gia tous upoloipous (unfamous) orthodox 8nhtous pou etuxe na paroun allodo3ous, eimaste oloi mia omorfh atmosfaira mesa se mia koinothta pou aresei se pappoudes giagiades mama kai mpampades...

Kapoioi alloi pou mas efugan grhgora...anoikoun pleon allou.
H zwh apla sunexizetai.

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. Δεν χάθηκε (από μένα τουλάχιστον) κανένα σχόλιο σου, αγαπητή Σταυρούλα. Αν έγραψες κάτι και δεν εμφανίστηκε, σε παρακαλώ να το στείλεις ξανά…

2. Το πιο προηγούμενο σχόλιο σου, που έφτασε εδώ, ήταν αυτό που δημοσιεύτηκε (08 Ιουλίου 2010 10:06 μ.μ. ) και στο οποίο απάντησα σχετικά γρήγορα (08 Ιουλίου 2010 11:00 μ.μ.)

3. Μάλιστα, περίμενα ένα σχόλιο σου, όταν σε έβλεπα να διαβάζεις τα σχετικά θέματα, εκεί γύρω στα μεσάνυχτα για εμάς, και απορούσα που ήσουν τόση ώρα εδώ και τελικά δεν έγραφες (αυτό εισπράξαμε) τίποτε…

3. Για το σόου τώρα… Φαίνεται ότι οι λόγοι είναι τόσο επαγγελματικοί – οικονομικοί (σχετικά με τις ασχολίες της νύφης, τις οποίες αβαντάρει ο γαμπρός), όσο και πολιτικοί (σχετικά με τις βλέψεις των Γλύγκσμπουργκ).
Όσο για τους δεσποτάδες, γλύφτες των Γλύγκσμπουργκ, τι άλλα συμπεράσματα να περιμένουμε να βγάλουμε;

4. Γράφεις: «Gia tous upoloipous (unfamous) orthodox 8nhtous pou etuxe na paroun allodo3ous, eimaste oloi mia omorfh atmosfaira mesa se mia koinothta pou aresei se pappoudes giagiades mama kai mpampades...». Δεν το κατάλαβα, καλά, αυτό!

5. Γράφεις: «Kapoioi alloi pou mas efugan grhgora... anoikoun pleon allou. H zwh apla sunexizetai.».

Αυτό το κατάλαβα!

«Η ζωή συνεχίζεται», πράγματι, αγαπητή Σταυρούλα! Και συνεχίζεται περιορισμένα για εμάς τους θνητούς, άλλα συνεχίζεται, και, αιωνία για όσους μας πρόλαβαν και πήγαν πρώτοι – πριν από εμάς - στη συνάντηση με τον Κύριο που Έρχεται!

Για την ένδοξη αυτή συνάντηση, συνάντηση εναγκαλισμού αγάπης με τον Κύριο, προσευχόμαστε καθημερινά εμείς οι αμαρτωλοί γνωστοί σου, να έχει γίνει εδώ και 9 μήνες περίπου, για τον άνθρωπο που εννοείς, που ο Κύριος τον πήρε τόσο πρόωρα από κοντά σας!..

stavroula είπε...

:)
Ennoousa tous tosous anwnumous omogeneis orthodo3ous kai mh pou exei tuxei na pantreutoun
allod3ous.
Oi opoioi anoikoun se opoia
or8odo3h koinothta pou tous exei
dw8ei to xrhsma (eite 8eloun eite oxi) apla gia na legontai
orthodo3oi k na ikanopoiountai oi
suggeneis Kati san gamos ala Ellhnika.

To allo sxolio dn diefere k polu.
H erwthsh mou htan ean epitrepetai genika ap thn ekklhsia na dinei to xrhsma se allodo3ous orismenwn dogmatwn pou einai hdh vaftismenoi.
Gt stis paroikies sumvainei arketa pleon.

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. Ξημερώνει πολύ νωρίς σήμερα, στην Ελλάδα! Και εννοώ το σχόλιο που αρχίζει με ένα χαμόγελο! :-)

2. Στο θέμα τώρα με τα δογματικά, σε όσα δηλαδή αφορούν στις «βαφτίσεις» τις σχετικές με τους γάμους ορθόδοξων με αιρετικούς («ετερόδοξους») που «επέστρεψαν» (χρίστηκαν), περιμένουμε κάποιον περισσότερο ειδικό σ’ αυτά, για να μας πει τη γνώμη του...

3. Χαίρε! :-)