Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Aνταλλαγές λειψάνων ???

28/5/2010

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ελβετός Στέφαν Μάγιερ που συνελήφθη στις αρχές της εβδομάδας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, έχοντας στις αποσκευές του σχεδόν διακόσια οστά «αγίων», τα οποία του έδωσε ένας διάκονος από τη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου Σερρών.

«Είναι σύνηθες να κάνουν ανταλλαγές λειψάνων οι συλλέκτες» δήλωσε ο 43χρονος για το… ασύνηθες περιεχόμενο της βαλίτσας του.

Οπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «Blick», πρόθεσή του ήταν να μεταφέρει τα οστά στη Γερμανία και συγκεκριμένα στα μέλη μιας χριστιανο-ινδουιστικής σέκτας με την ονομασία Center Springer, στην οποία και ανήκει. Κατά τη γνώμη του τα λείψανα «εκπέμπουν μια πνευματική ενέργεια», ενώ ξεκαθαρίζει ότι τα μέλη της σέκτας δεν ενδιαφέρονται για τη γνησιότητα των αντικειμένων. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να πιστέψει ή όχι σε αυτά.


Στο πλαίσιο της ανταλλαγής λειψάνων, που όπως λέει είναι κάτι σαν την ανταλλαγή γραμματοσήμων για τους συλλέκτες, έμαθε για τον Ελληνα διάκονο. «Με σύστησαν σε αυτόν. Επειδή μιλάω ελληνικά, έκανα εγώ την επαφή» λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τον θεωρούσε έμπιστο. «Δεν μπορεί όμως να γνωρίζει κανείς τα πάντα για έναν άλλο άνθρωπο» επισημαίνει.


Ο Στέφαν Μάγιερ, που αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του, αν και εκκρεμεί εναντίον του κατηγορία αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, υποστηρίζει ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα παράνομο. «Δεν έκανα λαθρεμπόριο, ήθελα μόνο μια ανταλλαγή» εξηγεί, ενώ χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα εμπειρία τη φυλάκισή του. «Οι αστυνομικοί και οι άλλοι κρατούμενοι μου φέρθηκαν ευγενικά. Ηταν συναρπαστικά».


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ
www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: