Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η αγιοποίηση της Αγγελικής (που πέθανε από τον εμπρησμό στην τράπεζα), από τον Αμβρόσιο!!!..

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4NgUyHkYgY-KP-DC6Buy-CEzKXVMZZLlNw1wgeRfdEFHA0sZgYNk78ftHE7eloMsVKp_2l0MxbWJP5IjSVJmTmSWFQLyiiz8jh4VMn-BWeFNtGL0LlxjyENcLAep-FTFdNfmzjn_HaVH-/s1600/karatha1_.jpg
Πέμπτη, 20 Μάιος 2010, 9:22
Από: + Metropolitan Ambrosios
of Kalavryta and Aigialeia
mkka@otenet.gr
Προς: BLOG "XAIRETE"

Ομιλία εκφωνηθεῖσα κατά την εξόδιον Ακολουθίαν


Ευάρεστος τω Θεω γενομένη, ηγαπήθη·
και ζώσα μεταξύ αμαρτωλών, μετετεθη·
ηρπάγη, μη κακία αλλάξη σύνεσιν αυτής
ή δόλος απατήση ψυχήν αυτής.
(Σοφ. Σολομώντος, 4, 7-14)

Αγαπητοί αδελφοί,

[...] ...Eπειδή ευαρέστησε στο Θεό με τη ζωή της, την αγάπησε ο Θεός· και ακριβώς επειδή ζούσε μεταξύ αμαρτωλών, την πήρε μαζί Του ο Θεός, την μετέθεσε από αυτή τη ζωή στην αιωνιότητα! Και ο Σοφός Σολομών προσθέτει: «ηρπάγη, μη κακία αλλάξη σύνεσιν αυτής ή δόλος απατήση ψυχήν αυτής». Ἠτοι: την άρπαξε βιαίως (ο Θεος), δηλ. δεν έφυγε φυσιολογικά, την άρπαξε από τη ζωή ο Θεός, ώστε για να μη χαλάσει ο κόσμος την ωραία ψυχή της, να μη ομοιωθή με τους κακούς ανθρώπους, να μην απατηθή απ’ τη ζωή και από τους κακούς ανθρώπους, για να μη ομοιάσει με αυτούς. Κι αν θέλετε, να σας το πω ολόκληρο το σχετικό χωρίο της Παλαιάς Διαθήκης: «Δίκαιος δε εάν φθάση τελευτήσαι, εν αναπαύσει έσται· γήρας γαρ τίμιον ου το πολυχρόνιον, ουδέ αριθμώ ετών μεμέτρηται· πολιά δε έστι φρόνησις ανθρώποις και ηλικία γήρως, βίος ακηλίδωτος».

Αυτό συνέβη καί με την Αγγελική! Ήταν ένας άγγελος, τόλεγε άλλωστε και το όνομά της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια οικογένεια ανθρώπων χρηστών και τιμίων ανθρώπων, οι οποίοι με την αρετή τους έστησαν ένα πολύ καλό όνομα στην Κοινωνία. Αυτό το όνομα είναι και ο θησαυρός τους. Καρπός καλών γονέων και η Αγγελική υπήρξε μια γλυκειά ψυχή, έντιμος στη ζωή της, ακέραιη στον χαρακτήρα της, στοργική σύζυγος, χρήσιμος άνθρωπος στο κοινωνικό σύνολο. Δεν πρόλαβε να χαρῆ την συζυγία της! Βέβηλα αδελφοκτόνα χέρια αφήρεσαν τη ζωή από την ίδια, αφήρεσαν δέ τη ζωή από κυοφορούμενο παιδί της, το οποίο καταδικάσθηκε σε θάνατο πριν ακόμη αντικρύσει την παρούσα ταραχώδη ζωή και Κοινωνία!

Ο Θεός λοιπόν την εδιάλεξε και την πήρε. Η ψυχή της ζεί και πετάει στα ουράνια! Η Αγγελική ζει! Πλήν όμως τώρα πιά ζεί ένα άλλο κόσμο, σε κάποια άλλη κοινωνία! Ζεί στην πέρα του τάφου μακαριότητα! Κοντά στο Θεό!

Η Αγγελική έφυγε πιά από τη φυλακή του σώματος! Η αθάνατη ψυχή της πετάει στη χώρα των Αγγέλων και των Αγίων, στην αγκαλιά του Θεού. Άγγελοι την παρέλαβαν και την οδηγούν στον Ουρανό! Πετάει για να ευρεθή εκεί που είναι η Παναγία μας, οι χοροί των Αγίων μας, Μαρτύρων, των Ασκητών, των Μοναχών, τών Οσίων και για να υμνεί και αυτή μαζί τους τη Δόξα του Θεού. Να ψάλλει μαζί με τις αγγελικές φωνές τόν ϋμνον: «Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαββαώθ, πλήρης ο Ουρανός και η γή της Δόξης Σου»!

+Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αἴγιον, 7 Μαϊου 2010



ΣΧΕΤΙΚΟ:


Σάββατο, 08 Μαΐου 2010


Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, και η «Εσπρέσο»…


ΑΜΒΡΟΣΙΕΕΕΕΕ!
Γι αυτό σε έλεγξα για τα κροκοδείλια δάκρυα σου…
Διότι σε θεωρώ ηθικό αυτουργό στο έγκλημα!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: