Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Αφιέρωμα: Όταν οι επώνυμοι... προσεύχονται!

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:


Αφιέρωμα: Όταν οι επώνυμοι... προσεύχονται!

1. Σάκης Ρουβάς:

Μόλις πέρυσι επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να πάρει την ευχή του λίγο πριν από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό της Eurovision, κάτι που είχε κάνει και την πρώτη φορά με το «Shake it». Έχει δε επισκεφτεί και το Άγιο Όρος.

2. Γιάννης Πλούταρχος:
Τακτικός επισκέπτης της αθωνικής κοινότητας είναι και ο Γιάννης Πλούταρχος. Ο Γιάννης γνωρίζει προσωπικά και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

3. Στράτος Τζώρτζογλου:
Ένα πολύ σοβαρό προσωπικό πρόβλημα οδήγησε το γνωστό ηθοποιό να βιώσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους. Έμεινε για έναν ολόκληρο μήνα κλεισμένος σε ένα κελί ιεράς μονής ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα των μοναχών.

4. Γρηγόρης Αρναούτογλου:
Έντονες πνευματικές αναζητήσεις έχει και ο παρουσιαστής - ο πρώην οικοδεσπότης του «Όμορφου κόσμου», που έχει επισκεφτεί κατ επανάληψη το Άγιο Ορός. Εχει το δικό του πνευματικό, τον οποίο και επισκέπτεται συχνά προκειμένου να συζητήσουν προσωπικά αλλά και επαγγελματικά θέματα.

5. Αντώνης Ρέμος:
Ένας ακόμη Βορειοελλαδίτης που εγκαταλείπει συχνά τις διασκεδάσεις της Θεσσαλονίκης και τις παραλίες της Χαλκιδικής για να ηρεμήσει και να αφοσιωθεί στον Θεό στις μονές της αθωνικής κοινότητας. Στο Άγιο Όρος βρίσκεται και ο πνευματικός του.

6. Νίκος Βέρτης:
Πριν από 3 χρόνια αισθάνθηκε κι αυτός την ανάγκη να επισκεφθεί το Άγιο Όρος για να ηρεμήσει και να προσευχηθεί. Γενικότερα, ο νεαρός καλλιτέχνης είναι πολύ θρήσκος και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τις εικόνες που υπάρχουν στο καμαρίνι του αλλά και από τα τρία κομποσκοίνια στο χέρι του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ.

7. Νίκος Κουρκούλης:
Η περιπέτεια με την υγεία του τον έφερε κοντά στον Θεό. Μόλις ο τραγουδιστής έφτασε στη σκήτη της Αγίας Άννας, ήταν Μεγάλη Παρασκευή, ένας μοναχός τον πήρε από το χέρι και τον πήγε να προσκυνήσει. Όπως περιέγραψε ο ίδιος σε συνέντευξή του, όταν γονάτισε για να προσευχηθεί, ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμισε πως ήταν... ένα με το πάτωμα.

8. Πέτρος Γαϊτάνος:
Κοντά στην ορθόδοξη παράδοση και πίστη, κι αυτος. Άλλωστε, πάντα στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας φροντίζει να μας το υπενθυμίζει με τους ύμνους που ψέλνει από άμβωνος αλλά και από τηλεοράσεως. Ο Πέτρος Γαϊτάνος επισκέπτεται τακτικότατα το Άγιο Όρος …

9. Γιώργος Μαζωνάκης:
Η σχέση του Γιώργου με την ορθοδοξία και το Άγιο Όρος είναι πολύ στενή. Συχνά επισκέπτεται τις μονές και ακούει τις συμβουλές και τις παραινέσεις των μοναχών.

10. Νίκος Γαλανός:
Λάτρης της αθωνικής πολιτείας, επισκέπτεται συχνά τις μονές στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Είναι επίσης από τα πρόσωπα που ακολουθούν πιστά το τελετουργικό και τις συνήθειες των μοναχών. Μάλιστα, πριν καθίσουν όλοι μαζί γύρω από την τράπεζα για το μεσημεριανό παίρνει την ευλογία του ηγούμενου.

Πηγή: womenonly.gr


ΣΧΟΛΙΑ:

1. Μακάρι όλοι αυτοί που θα επισκευθούν το άγιο όρος να εγκατασταθούν και μόνιμα εκεί μήπως και γλιτώσουμε από την παρουσία τους, αλλά που τέτοια τύχη! Πάλι τα μούτρα τους θα βλέπουμε μετά το Πάσχα! (Σήμερα 15:12 από χρήστη cthulhu)

2. Ο Σάκης; Τόσο ορθόδοξος που πήγε να γιορτάσει την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Ισλάμ . Άσε που σοδομισμός που του έχει κάνει ο κερ Ηλίας δεν νομίζω να συνάδει με την Ορθοδοξία. (Σήμερα 15:51 από χρήστη Δάσκαλος)

3. Ο Σάκης και η λαμπάδα του...
http://xairete.blogspot.com/2010/03/blog-post_2450.html
(Σήμερα 17:27 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

4. Milane oi swstoi Xristianoi pou Megalh Parakseuh asxolountai me ton Rouva kai oxi me ta theia pathh...egw den krinw kanena epeidh den eimai swstos apenanti sthn thrhskeia mou! (Σήμερα 20:22 από χρήστη Χωρίς Όνομα)

5. Αγαπητέ «χρήστη Χωρίς Όνομα» (20:22) , καλησπέρα!

Οι σωστοί χριστιανοί, δεν φοράνε παρωπίδες την Μ. Παρασκευή!

Ένα χριστιανικό μπλογκ μάλιστα, που σήμερα ασχολήθηκε με τον Ρουβά, ασχολήθηκε ακόμα και με τα εξής θέματα:

1. Ω γλυκύ μου έαρ…γλυκύτατόν μου τέκνο, που έδυ σου το κάλλος
http://xairete.blogspot.com/2010/04/blog-post_02.html

2. Χριστός έπαθεν υπέρ υμών
http://xairete.blogspot.com/2010/04/blog-post_3909.html

(Σήμερα 23:24 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)



http://www.freegossip.gr/News.php?ID=4158

Δεν υπάρχουν σχόλια: