Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Ο Αλέκος Τζανετάκος, ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Ο Αλέκος Τζανετάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937, σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1957 στην ταινία "Η αρπαγή της Περσεφόνης" και συνεργάστηκε με την «Φίνος Φιλμ», με την οποία γύρισε πολλές ταινίες, από τις οποίες έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, από το ρόλο του «καρπαζο-εισπράκτορα».


news.ert.gr



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Κουράγιο Αλέκο!


http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_9294.html

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Κυριακής, σε ηλικία 73 ετών, ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος. Είχε υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση κοιλιακής αορτής και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο.

Από το 2006, ο διάσημος κωμικός ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Αλέκος Τζανετάκος ήρθε στον κόσμο στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στην Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1957 με το Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Η καθιέρωση στα μάτια του κοινού ήρθε μετά τις εμφανίσεις του στο θέατρο Μπουρνέλη, πλάι σε κωμικούς όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης και η Ρένα Βλαχοπούλου.

Η πρώτη του εμφάνιση σε κινηματογραφική παραγωγή έγινε το 1957 στην ταινία «Η αρπαγή της Περσεφόνης».

Συνεργάστηκε με την Φίνος Φιλμ για σειρά ετών. Συμμετείχε σε περίπου 250 ταινίες. Μάλιστα, σε αρκετές από αυτές έγραψε το σενάριο.

Το πάθος του Αλέκου Τζανετάκου για τα γρήγορα αυτοκίνητα μπορούσε να συγκριθεί μονάχα με την αγάπη του για το "ασθενές" φύλο.

Παρότι αρραβωνιάστηκε 17 φορές, παρέμεινε μέχρι το τέλος αμετανόητος εργένης καθώς δεν ανέβηκε ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας.

Μάλιστα, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, εξομολογήθηκε ότι μετάνιωσε που δεν έγινε πατέρας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=150302

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Αλέκος Τζανετάκος είχε τα δικά του πάθη, όπως τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες, τη δουλειά του και τις ωραίες γυναίκες, αφού αρραβωνιάστηκε 17 φορές, τις περισσότερες μάλιστα με ηθοποιούς.

Ο μεγάλος έρωτας της ζωής του υπήρξε η Μάρθα Καραγιάννη για την οποία είπε λίγο καιρό πριν «πρώτη μου γυναίκα, την αγάπησα, ήθελα να την παντρευτώ, αλλά αυτή δεν ήθελε γάμο. Ήθελε να προχωρήσει. Από τις ωραιότερες γυναίκες που πέρασαν από τη δουλειά μας».

http://www.star.gr/index.php?ID=civilization&Rec_ID=40034