Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ανώνυμος είπε... Μέσα σε όλα τα ψέμματα που σερβίρονται είναι και αυτό: Ότι το άγιο Φως λαμβάνεται έτσι από τους πρώτους αιώνες.

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010

Από: + Metropolitan Ambrosios of Kalavryta and Aigialeia



Ανώνυμος είπε...


Μέσα σε όλα τα ψέμματα που σερβίρονται είναι και αυτό: Ότι το άγιο Φως λαμβάνεται έτσι από τους πρώτους αιώνες. Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα:

Συγκεκριμένα, η ...

«παράδοση» περί του αγίου φωτός δημιουργήθηκε από τους Λατίνους κληρικούς, που βρίσκονταν στα Ιεροσόλυμα ήδη από τον καιρό του Καρλομάγνου, το δε θαύμα της εξ ουρανού καθόδου του αγίου φωτός επικαλέστηκε ο πάπας Ουρβανός Β΄ (1088-1099) στην προσπάθειά του να πείσει βασιλείς και πρίγκιπες της Ευρώπης για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων.

Πράγματι, η απελευθέρωση αυτή έγινε με την Α΄ Σταυροφορία το 1099 και διήρκεσε μέχρι το 1187. Το ιστορικό του αγίου φωτός καταγράφει το 1711 ο Ρ/Καθολικός Ιησουίτης ιεραπόστολος Ντε Μπερμάντ στον ΡΚαθολικό επίσκοπο της Τουλούζης: «ο εξομολόγος του δεύτερου βασιλιά της Ιερουσαλήμ Βαλδουίνου Α΄ αναφέρει σ’ αυτόν, ότι το Μ. Σάββατο, παραμονή του Πάσχα, ο Θεός θέλοντας να τιμήσει τον τάφο του Ιησού και να αναθερμάνει την πίστη των χριστιανών έστειλε από τον ουρανό μια φλόγα που κατέβηκε στον Άγιο Τάφο και άναψε όλα τα καντήλια, που σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά έθιμα, ήταν σβηστά από τη Μ. Παρασκευή».

Σύμφωνα πάντα με τον Ντε Μπερμάντ, κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των σταυροφόρων στην Ιερουσαλήμ ...

..."ο ζήλος των πριγκίπων της χριστιανοσύνης είχε υποχωρήσει και η ευλάβεια των καθολικών είχε εκφυλισθεί.

Και ενώ οι καθολικοί παραδέχονται, ότι το θαύμα δεν γίνεται πια, οι σχισματικοί (δηλ. οι Ορθόδοξοι) βρήκαν την ευκαιρία να το διαιωνίσουν".

Έτσι ...

«παπάδες και Πατριάρχες εκμεταλλεύονται την ευπιστία του ποιμνίου που προσμένει την άγια ουράνια φλόγα τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Εφτά – οκτώ χιλιάδες πιστοί, ερεθισμένοι από την περιέργεια, συρρέουν στην Ιερουσαλήμ για να παρακολουθήσουν το θέαμα. Αυτό το πλήθος αποτελεί σημαντική πηγή πόρων για τους σχισματικούς Έλληνες που εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους και την κανονική καταβολή των φόρων στους Τούρκους».


Έτσι, οι ίδιοι οι παπικοί, που δημιούργησαν το μύθο περί θαύματος, οι ίδιοι παραδέχονται, ότι πρόκειται περί μιας καλοστημένης απάτης.

ΙΚ

07 Απριλίου 2010 6:52 μ.μ.
http://xairete.blogspot.com/2010/04/metropolitan-ambrosios-of-kalavryta-and.html



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008

Παπικής έμπνευσης, το «θαύμα» με το Αγιο Φως!!!..


Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

3 σχόλια


Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008

Το «άγιο φως», και, στο «forums.pathfinder.gr»




ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ:





Δεν υπάρχουν σχόλια: