Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"

Δευτέρα, 5 Απρίλιος 2010, 6:45
Θέμα: Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"

Από: Schizas.Com Newsletters
schizas-noreply1@schizas.com
Προς: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΧΑΙΡΕΤΕ»
michalopoulos_p@yahoo.gr



Η «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Στο επίσημο περιοδικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Νέα Σιών», (Τόμ. ΞΒ΄, 1967, σελ. 235) υπάρχει η ευχή που διαβάζει ο Πατριάρχης όταν το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου εισέρχεται στο κουβούκλιο του Τάφου για να λάβει το δήθεν "Άγιο Φως". Σύμφωνα με το παραμύθι που σερβίρεται στον κόσμο, κανένας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί μέσα, όμως το περιοδικό του Πατριαρχείου ομολογεί ότι ο Πατριάρχης διαβάζει πρώτα μια ειδική ευχή και ύστερα ανάβει τα κεριά του από το καντήλι που κρέμεται από πάνω. Ιδού τμήμα της σχετικής ευχής:

Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, η αρχίφωτος σοφία του ανάρχου Πατρός. Ο φως οικών απρόσιτον, ο ειπών εκ σκότους φως λάμψαι, ο ειπών γενηθήτω φως και εγένετο φως, Κύριε, ο του φωτός χορηγός, (. ...;) κατά τούτο το υπερευλογημένον Σάββατον τα εν γη και υπό γην θεοπρεπώς τελεσθέντα σοι σωτηριωδέστατα μυστήριά σου εορτάζοντες και σε το όντως ιλαρόν και εφετόν φως εν τοις καταχθονίοις θεϊκώς επιλάμψαν, εκ τάφου δε θεοπρεπώς αναλάμψαν αναμιμνησκόμενοι, φωτοφάνειαν ποιούμεθα, σου την προς ημάς συμπαθώς γενομένην θεοφάνειαν, εικονίζοντες. (...) Διά τούτο, εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον ενδελεχώς και αειφώτως εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδιδόαμεν τοις πιστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως ( ...;) Δος ημίν Κύριε, ίνα το φως των καλών έργων ημών λάμπη έμπροσθεν των ανθρώπων (...).

Αντί όμως ο κόσμος να προσέχει στην αξία του φωτός των καλών έργων, ωθείται να πιστεύει παραμύθια και να αποδίδει τιμές "αρχηγού κράτους" σε ένα υλικό στοιχείο που μάλλον σκοτίζει τη ζωή του για να μπορεί πίσω από αυτό, να κρύβει τα πονηρά του έργα (Ιωάν. 3/γ/19). Αυτά για όποιον θέλει να ξέρει την αλήθεια που ελευθερώνει.
________________________________________

Θα δεχόταν λοιπόν ποτέ ο "αγιοταφίτης" Πατριάρχης Ιεροσολύμων, να τοποθετηθεί μια μικροκάμερα στον "τάφο" του Κυρίου, για να καταγράψει την όλη διαδικασία της παραλαβής του "αγίου" φωτός; Δεν θα ήταν αυτή η κίνηση μιά αποστομωτική απάντηση στις όποιες -κατά τους παπάδες- "κακόβουλες" αντιρρήσεις περί γνησιότητας του "μυστηρίου;
ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ;
Σίγουρα ΟΧΙ
Διότι γνωρίζει ο Πατριάρχης πολύ καλά αυτό που γνωρίζουμε και όλοι εμείς που αγαπάμε την αλήθεια.
ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η "ΣΠΕΙΡΑ" ΤΟΥ, ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ ΨΕΥΔΟΣ, απευθυνόμενοι σε ένα "στράτευμα προσκυνητών μεθυσμένων", όπως ο Αδαμάντιος Κοραής αποκαλεί το παπαδοκρατούμενο "ποίμνιο".
Συμπέρασμα:
«Όπου βλέπεις θρησκείαν μολυσμένην, συμπέρανε, ότι η βαρβαρότης των πιστευόντων είναι ανάλογος του μολυσμού»
(Αδαμάντιος Κοραής)


Schizas.Com Newsletters:

ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η "ΣΠΕΙΡΑ" ΤΟΥ, ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ ΨΕΥΔΟΣ, απευθυνόμενοι σε ένα "στράτευμα προσκυνητών μεθυσμένων", όπως ο Αδαμάντιος Κοραής αποκαλεί το παπαδοκρατούμενο "ποίμνιο".




2 σχόλια:

anastasia είπε...

Κατ'αρχας Χριστος Ανεστη.
Αληθεια,οταν εμεις δηλωνουμε Χριστιανοι Ορθοδοξοι τι ενοουμε?
Παναγιωτη και ο Αυγουστινος Καντιωτης ,για το Αγιο Φως την ιδια με εσενα εχη πιστη?
Θελω ομως να σου πω ,κατι εγω ειμαι με το παλαιο ημερολογιο και το ξερης αυτο και δεν το κρυβο,ομως οταν ημπουνα με το νεο και οταν βρεθηκα εκεινο το Πασχα σε ομιολια του Καντιωτη ,καθολου μα καθολου δεν ειπε οσα λες εσυ τωρα?αληθεια τι φταιη?μηπως ειναι ανικανος ο Κυριος μας να μας δωση το Αγιο του Φως?
Και γιατι Παναγιωτη δεν πας να ρωτησης αυτα τα παιδια της Παλαιστινης ,που ξερουν αν ειναι αληθεια η ψεμματα το αγιο φως ,να σου πουν πως βγαινη και τι γινεται την στιγμη του Αγιου Φωτος?
Λυπαμε ,ολα τα θελουμε οπως μας βολευουν,ολα γινοντε με μυστικισμο και κακια,τα παντα ειναι ψευτικα ,αληθεια Παναγιωτη γιατι δεν αλαζης δογμα,εαν υπαρχη Χριστιανος ΟΡΘΟΔΟΞΟς ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΗ ΤΟ αΓΙΟ φΩς ,ΣΕ ΤΙ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΗ?Δεν ξερω γιατι γραφης οσα γραφης,που και πως πιστικες για το αντιθετο,ευχωμε απο βαθους ψυχης να καταλαβης το λαθος σου,διοτι Ζη Κυριος Ο Θεος ανα τους αιωνες.
Σκεψου πως με αυτα που γραφοντε στο blog το δικο σου αμφισβητητε το θαυμα των αρμενιων που θελησαν να παρουν αυτοι το Αγιο Φως σχιστηκε η κολωνα και δεν τα καταφαιραν να το παρουν ,αληθεια γιατι ο Θεος παιζη μαζι μας ,λες εσυ!
Εγω ομως γνωρισα ανθρωπους που ζουν εκει ,εκει λοιπον πρεπει και εσυ να πας να δης και τοτε γραψε οτι εχης να γραψης,
Χριστος Ανεστη Χρονια Πολλα
Και το Παναγιο Φως ηταν ,ειναι και θα ειναι αληθηνο.
Να εισαι καλα
Αναστασια.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αναστασία! Αναστασία! Επικοινωνείς με το… κομπιούτερ σου;

http://xairete.blogspot.com/2010/04/anastasia.html