Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Επιστολή Σεραφείμ κατά Έλτον Τζον


Η επιστολή του κ. Σεραφείμ επιδόθηκε στον πρέσβη της Βρετανίας στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν, από τον οποίο ζήτησε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «να διαπέμψη την συνημμένη επιστολή μου προς την Μεγαλειοτάτην Ανασσα της χώρας του».

Στην επιστολή του προς τη βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρει τα εξής:

«Είμαι Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας του Χριστού στην Ελλάδα, στο επίνειον της Πρωτευούσης της Χώρας, τον ασφαλώς γνωστό και σε εσάς Πειραιά.

Θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον μου να απευθυνθώ προς την Μεγαλειότητά Σας με τη διπλή ιδιότητά Σας του Ανωτάτου Αρχοντος της Μ. Βρετανίας και της Αρχηγού δύο Χριστιανικών ομολογιών.

[…]

Η παγκόσμια χριστιανική κοινότητα αναμένει από την εξαίρετη και ευαίσθητη Μεγαλειότητά Σας τουλάχιστον να εκφράσει την σαφή αποδοκιμασία της ενεργούσα το αυτονόητο, δηλαδή να τον αποστερήση από τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που αναξίως πλέον φέρει, εφ’ όσον με τέτοια αμετροέπεια προσέβαλε με την ανθρώπινη αντίληψη το υπέρτατο πρόσωπο λατρείας όλου του Χριστιανικού κόσμου».

(Από την Εσπρέσο, σήμερα)



Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Φτου κακά!

5 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, έφθασε χθες η επιστολή του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με την οποία διαμαρτύρεται στην 84χρονη βασίλισσα Ελισάβετ για τις προκλητικές δηλώσεις του τραγουδιστή σερ Έλτον Τζον ο οποίος σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι «ο Χριστός ήταν ένας έξυπνος ομοφυλόφιλος».

Είναι η πρώτη φορά που μητροπολίτης της Ελλαδικής Εκκλησίας αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας στη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και σίγουρα οι υπηρεσίες του Μπάκιγχαμ θα εξεπλάγησαν. Στην επιστολή του ο κ. Σεραφείμ ζητεί από τη βασίλισσα να αφαιρέσει από τον διάσημο ομοφυλόφιλο τραγουδιστή τον τίτλο «σερ» που η ίδια του έχει απονείμει.

Ακόμη, ο κ. Σεραφείμ σε ανακοίνωση της μητρόπολης Πειραιώς καλεί όλους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους τόσο στη βασίλισσα Ελισάβετ όσο και στις διπλωματικές αρχές της Βρετανίας στην Ελλάδα.

Πηγή:Espresso

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς, το "θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος, σταυρωθέντος και αναστάντος Υιού του Θεού" δεν χρειάζεται δικηγόρο υπεράσπισης.

Κατά δεύτερον, τι νόημα έχει ένας Ορθόδοξος, να υποδεικνύει σ' έναν αιρετικό, να στραφεί κατά ενός άλλου αιρετικού; "Όμοιος στον όμοιο και κοπριά στα λάχανα".

Από την άλλη, αυτή η Κυρία δεν είναι αρχηγός μιας ομοφυλόφιλης "εκκλησίας" ή όχι;

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. «Κατ' αρχάς, το "θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος, σταυρωθέντος και αναστάντος Υιού του Θεού" δεν χρειάζεται δικηγόρο υπεράσπισης.»

- Πρόκειται όμως για βλασφημία! Και σε κάθε βλασφημία πρέπει να αντιδρούμε. Έτσι δεν είναι;

2. «Κατά δεύτερον, τι νόημα έχει ένας Ορθόδοξος, να υποδεικνύει σ' έναν αιρετικό, να στραφεί κατά ενός άλλου αιρετικού; "Όμοιος στον όμοιο και κοπριά στα λάχανα".»

- Από την αίρεση μέχρι την βλαστήμια και την ομοφυλοφιλία, είναι μεγάλη η απόσταση, νομίζω!

Αλλά κάποιοι τα συνδυάζουν αυτά όπως και ο δικός μας (ο φίλος σας) ο κ. Μουστάκης που είναι μέλος του συλλόγου… «φίλων του Καζαντζάκη»!!!..

Άλλωστε και ο μητροπολίτης δεν τολμάει να μιλήσει για αίρεση (όπως κάνει εδώ για εσωτερική κατανάλωση όταν το παίζει αντιπαπικός τάχα) αλλά το λέει «κομψά» στη βασίλισσα… Ότι είναι λέει αρχηγός δυο… «χριστιανικών ομολογιών»!..

3. «Από την άλλη, αυτή η Κυρία δεν είναι αρχηγός μιας ομοφυλόφιλης "εκκλησίας" ή όχι;»

- Δυο «εκκλησιών» λέει ο μητροπολίτης! Ομοφυλοφιλικές είναι και οι δυο; Και ποιες είναι αυτές; Η Αγγλικανική και η παπική;

Μόνο;

Η δίκη μας πώς τους ξέφυγε; Ή την κουμαντάρει κι αυτήν ο διάδοχος , ο Κάρολος, από το Βατοπέδι όπου φιλοξενείται;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Βατοπαίδι – Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

http://m-epikaira.gr/?p=135


http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_8479.html

Ανώνυμος είπε...

Ο αιρετικός είναι εξ ορισμού βλάσφημος. Ο αιρετικός βλασφημεί το Πνεύμα το Άγιον και επομένως, εξ ορισμού, βλασφημεί την Αγία Τριάδα.

Η ομοφυλοφιλία είναι το έλασσον, ενώ η αίρεση το μείζον. Η ομοφυλοφιλία συγχωρείται, ενώ η αίρεση (η βλασφημία του αγίου Πνεύματος) δεν συγχωρείται ούτε σ' αυτόν τον αιώνα, ούτε στον μέλλοντα.

Η Κυρία λοιπόν αυτή είναι αρχηγός μιάς αιρετικής (βλάσφημης) "εκκλησίας", που βαπτίζεται "ομολογία" (omosexual?). Η άλλη ομολογία ποιά είναι; Η άλλη αίρεση της πρεσβυτεριανής "εκκλησίας" της Σκωτίας; Γιατί, ασφαλώς οι αιρετικοί παπικοί έχουν άλλον αρχηγό (τον Δαλάϊ Λάμα του Βατικανού).

Η δική μας, ασφαλώς δεν είναι Εκκλησία. Είναι Οργανισμός Κοινής Ωφέλειας (ΝΠΔΔ σαν τη ΔΕΗ) και έχει συσταθεί για τη θεραπεία των θρησκευτικών ανησυχιών των πιστών (βλέπε: οπαδών) της.

ΙΚ