Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Μαθητική παρέλαση – μήνυμα στις τούρκικες προκλήσεις: «Σας έχουμε γραμμένους, ρε»!..


Μαθητική παρέλαση – μήνυμα στις τούρκικες προκλήσεις:
«Σας έχουμε γραμμένους, ρε»!..

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Πασαρέλα θύμιζε και φέτος η μαθητική παρέλαση των σχολείων. Οι νεαρές μαθήτριες για μια ακόμη φορά συναγωνίστηκαν στην κομψότητα αλλά και στην επιλογή του πιο ψηλού τακουνιού, της πιο κοντής φούστας και στο καλύτερα χτενισμένο και βαμμένο μαλλί...

http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=11391&subid=2&pubid=10834948

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Οι «κρουαζιέρες» ακύρωσαν τις επισκέψεις

Δεν πάνε στην Αγκυρα Δρούτσας και Χρυσοχοΐδης μετά τις τουρκικές παραβιάσεις.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Δυναμικές αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε η νέα «κρουαζιέρα» τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο, παραβιάζοντας αυτή τη φορά και τα εθνικά χωρικά ύδατα. Η προγραμματιζόμενη για τα τέλη Μαρτίου επίσκεψη του κ. Δ.Δρούτσα στην Αγκυρα αναβλήθηκε επ΄ αόριστον, ενώ την επίσκεψή του στην Τουρκία ανέβαλε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν χθες ότι «το φορτωμένο πρόγραμμα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών» , λόγω και της οικονομικής κρίσης, κατέστησε αδύνατη την επίσκεψη. Παρά τις επίσημες δικαιολογίες όμως, η Αθήνα εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη από τη δραστηριότητα της Τουρκίας στον εναέριο και στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.

Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας με τις συνεχιζόμενες «κρουαζιέρες» σκαφών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως η χθεσινή της κορβέτας «Βafra», αλλά και οι πρόσφατες άκρως επικίνδυνες κινήσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος και της Frontex λειτούργησαν αποτρεπτικά και για τις δύο επισκέψεις. Διπλωματικές πηγές επέμεναν χθες ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε μια νέα σχέση με την Τουρκία.

Ολα όμως συνεκτιμώνται και θα τα θέσουμε στην τουρκική πλευρά». Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, στο υπουργείο Εξωτερικών έχει γίνει και ανάλυση της συμπεριφοράς των τουρκικών πολεμικών πλοίων, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά δεν πληρούνται οι αρχές και οι όροι της αβλαβούς διέλευσης.

www.tovima.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Παραβιάσαν και τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Δεκαεφτά νησιά μας διέπλευσαν οι Τούρκοι!

Web only

24/03/2010 09:56

Με μία νέα ποιοτικά αναβαθμισμένη πρόκληση συνέχισαν το κρεσέντο της επιθετικότητας οι Τούρκοι, μία ημέρα πριν την εθνική επέτειο. Για τρίτη φορά τις τελευταίες 20 ημέρες, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο έφτασε σχεδόν μέχρι τα παράλια της Αττικής, αφού προηγουμένως είχε διαπλεύσει ολόκληρο το Αιγαίο για 24 ώρες!

Η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα», περίπου στις 2:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης, παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, ενώ έπλεε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στο στενό του Κάβο Ντόρο. Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης» ενημέρωσε τον κυβερνήτη του τουρκικού πολεμικού να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Λίγη ώρα μετά, το τουρκικό πολεμικό βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η πορεία της τουρκικής κορβέτας, που απέπλευσε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από το ναύσταθμο της Σμύρνης, είναι «εντυπωσιακή»!

Ξεκίνησε από τη Σμύρνη, πέρασε ανάμεσα από Λέσβο και Χίο, και μετά προς Λήμνο, όπου άλλαξε πορεία και συνέχισε νότια. Ξαναπέρασε δυτικά της Χίου, έπλευσε ανάμεσα σε Ικαρία και Σάμο, συνέχισε κατά μήκος μικρασιατικών παραλίων, πέρασε ανοιχτά της Κω, κινήθηκε δυτικά της Ρόδου και έπλευσε ανάμεσα σε Τήλο και Χάλκη. Περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης βρισκόταν νότια της Αστυπάλαιας, συνέχισε πλέοντας μεταξύ Ιου, Σαντορίνης και Φολεγάνδρου, κινήθηκε δυτικά της μήλου, πέρασε ανάμεσα σε Αντίμηλο και Φαλκονέρα, συνέχισε στο στενό της Κέας-Κύθνου και μετά πλέοντας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων πέρασε το Κάβο Ντόρο.

Στις 2.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και περίπου στις 11 το πρωί της Τετάρτης βρισκόταν στα διεθνή ύδατα ΒΔ της Ικαρίας.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=64218