Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μηνύματα για το σημερινό "Ράδιο Αρβύλα"

30 Μαρτίου 2010

1. Σχετικά με την σημερινή εκπομπή των Ραδιο Αρβύλα. Επιτέλους κάποιοι σκέφτονται και εκφράζονται λογικά. Ευτυχώς που υπάρχουν να διατυπώνουν κάποια πράγματα που για υγιως σκεπτομενους ανθρώπους είναι δεδομένα... αλλά δυστηχως τα ΜΜΕ δεν προβάλουν και αντ' αυτού αηδιαστικα αποπροσανατολίσουν και διαμορφώνουν αρρωστες νοοτροπίες.

2. Τα συγχαρητήριά μας σήμερα στους ΡαδιοΑρβυλα καθώς σφάζουν όλο το υποκριτικό σύστημα της Παπαδοκρατίας με το Βαμβάκι! Τέτοιες εκπομπής σαν την σημερινή μας λείπουν και είναι κρίμα που μόνο αυτά τα παιδιά βρήκαν το θάρρος να την κάνουν!

3. Το ράδιο αρβύλα κάνει τον τύπο της εκπομπής που θα έπρεπε να προβάλεται συνεχώς εδώ και 1 χρόνο απο την τηλεόραση αντί για τις χαζομάρες που δείχνουν συνήθως. Με αποσπάσματα απο την ταινία Zeitgeist και απο άλλα documentaries σχολιάζει μεγάλες αλήθειες που υποτίθεται όλοι γνωρίζουμε αλλά κανένας δεν κάνει τίποτα. Μακάρι η τηλεόραση να έδειχνε τέτοιες εκπομπές συχνότερα μπας και "ξυπνήσουν" τα "ζώα" του τόπου μας.

4. Ο κύριος Κανάκης και η παρέα του μέσα στην μεγάλη εβδομάδα συνεχίζουν τα ειρωνικά αστειάκια και σκετσάκια για την Εκκλησία.

(Από το "τρωκτικό")


31 Μαρτίου 2010, 07:55
Ράδιο Αρβύλα για οικονομική κρίση και εκκλησία. Βίντεο

Μια διαφορετική εκπομπή έκαναν εχθές οι «Ράδιο Αρβύλα» χωρίς χιουμοριστικά βιντεάκια. Συγκεκριμένα ασχολήθηκαν με θέματα όπως η θρησκεία, η σάτιρα, η σχέση αυτών των δύο και η οικονομική κρίση, θέματα που όπως είπε ο Αντώνης Κανάκης, «δίνουν τροφή για σκέψη».

Ο Αντώνης Κανάκης πιο σοβαρός από ποτέ έδωσε άλλη μία απάντηση στο εξώδικο που δέχθηκε η εκπομπή του από τον Μητροπολίτη Άνθιμο. «Η σάτιρα είναι φτιαγμένη για να σπάει τα όρια και να μπαίνει στο μάτι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Η Εκκλησία είναι ένας θεσμός που σε επίπεδο διοίκησης βουλιάζει εδώ και χρόνια σε απίστευτα σκάνδαλα: οικονομικά, σεξουαλικά, έχουμε κλεψιές, κακοποιήσεις παιδιών και ποτέ δεν έχουμε δει κάποιον από αυτούς που βγαίνουν στα παράθυρα να βγαίνουν με το ίδιο μένος και να φωνάζουν για αυτά τα γεγονότα».

Επιπλέον ο Κανάκης ξεκαθάρισε πως «Για εμάς η πίστη είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Είναι καταφύγιο και το σεβόμαστε απόλυτα. Εξάλλου κι εμείς είμαστε άνθρωποι που βρίσκουμε καταφύγιο στα λόγια που έχει πει ο Χριστός. Όμως αυτό το διαχωρίζουμε με τον τρόπο που οι άνθρωποι της Εκκλησίας εκμεταλλεύονται την ανάγκη του ανθρώπου για πίστη και αποκτούν εξουσία και χρήματα».

Κατέληξε επισημαίνοντας πως «οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν είναι οι εκπρόσωποι του Θεού αλλά το ακριβώς αντίθετο».

http://www.madata.gr/diafora/media/57498.html




Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Σε ευχαριστώ λοιπόν Μιχάλη που μου άνοιξες τα μάτια… Θα πέθαινα τυφλός, πιστός Χριστιανός δηλαδή!

5 σχόλια:

Mιχάλης είπε...

Παναγιώτη, μπορεί κάποιος να προσάψει πολλά στους ρασοφόρους της εποχής μας αλλά πιστεύω πως αυτή η αντιπαραβολή Είσοδος στα Ιεροσόλυμα επί πώλου όνου και τα αυτοκίνητα των Ιεραρχών είναι ένας φτηνός αντιεκκλησιαστικός λαϊκισμός.Υπήρχαν τότε δηλαδή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ο Ιησούς τα αγνόησε? Ήταν δυνατό τότε να χρησιμοποιηθεί άμαξα με τροχούς και άλογα ώστε να διασχίσει ο Ιησούς με ευκολία τα στενά σοκάκια της Ιερουσαλήμ κατά την είσοδο του σ' αυτήν? Πιστεύω πως ούτε κι αυτό. Άλλωστε υπήρχε και η σχετική προφητεία του Ζαχαρία που "επέβαλλε" κατά κάποιο τρόπο τη χρήση του πώλου-όνου.Προς τι τότε αυτή η αντιπαραβολή του πώλου -όνου και των συγχρόνων αυτοκινήτων? Για δημιουργία εντυπώσεων πιστεύω.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δηλαδή Μιχάλη, ο Χριστός αντιμετώπιζε περισσότερο στενότητα χώρου («στενά σοκάκια») και όχι τόσο στενότητα χρήματος! Θα μπορούσε δηλαδή – αφού "τον φύσαγε τον παρά" - να χρησιμοποιήσει άνετα μια χρυσή άμαξα με πολλά άλογα!

Αλλά τότε, θα είχε πρόβλημα στις… στροφές, πρόβλημα και στο… παρκάρισμα που θα έκλεινε όλη την κυκλοφορία!

Άσε και που κατά την πορεία θα είχε και την έννοια να δίνει εντολές στον σοφέρ, ε, στον αμαξά, για την ταχύτητα που θα πρέπει να ρυθμίζει ανάλογα με τον κόσμο που θα είχε παραταχθεί εκεί στο δρόμο... Αν δηλαδή ήταν απλοί άνθρωποι να του λέει να τρέχει και αν ήταν τίποτε επίσημοι να του λέει να κόβει ταχύτητα για να έχει χρόνο να τους χαιρετάει, ή αν έμπαινε μπροστά κανένα παιδάκι με τα βάγια να του λέει του αμαξά να φρενάρει για να μη το πατήσουν…

Δεν υπήρχε λοιπόν αυτή η «ευκολία» που λες κι εσύ!..

Αλλά έκτος από όλα αυτά, τα περιβαλλοντολογικά, τα κυκλοφοριακά, τα επικοινωνιακά, και τα της τροχαίας ασφάλειας, φαίνεται (σύμφωνα με το σκεπτικό σου) ότι άλλο έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στην όλη σκηνοθεσία:

Ο Χριστός, το ήξερε ποιο ήταν το ζουμί της υπόθεσης…

Κάπου θα το είχε διαβάσει… Ή αν δεν ήξερε γράμματα, γρι, κάποιος από τους μορφωμένους επικοινωνιολόγους του θα τον πληροφόρησε ότι αν πραγματικά θέλει να το παίξει Χριστός, τότε θα πρέπει να πάρει το γαϊδουράκι διότι υπάρχει και σχετική αναφορά στις Γραφές… Έτσι και έγινε, …«για δημιουργία εντυπώσεων» που λες κι εσύ!

Σε ευχαριστώ λοιπόν Μιχάλη που μου άνοιξες τα μάτια… Θα πέθαινα τυφλός, πιστός Χριστιανός δηλαδή!
Τώρα όμως, μετά το σχόλιο σου αυτό, … «είδα το φως το αληθινό»!

Σκέπτομαι λοιπόν να ανοίξω ένα ακόμα κεφαλαίο, εδώ στο μπολγκ, μια νέα ετικέτα, με τίτλο… «Εκκλησία του Απατεώνα»! Τι λες;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σε ευχαριστώ λοιπόν Μιχάλη που μου άνοιξες τα μάτια… Θα πέθαινα τυφλός, πιστός Χριστιανός δηλαδή!

http://xairete.blogspot.com/2010/03/blog-post_2656.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

- Εσύ είσαι λοιπόν ο Χριστός; Μα, εδώ, ο αιχμάλωτος μας είπε ότι οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι περίμεναν ότι θα κάνεις χρήση της προφητείας για την είσοδο σου. Πού είναι λοιπόν εκείνο το μικρούλι γαϊδουράκι;

- Πού είναι; Ψόφησε στο μακρύ τον δρόμο (πέτρες, κακό, στενά δρομάκια, ανηφοριές κατηφοριές, ήταν και άβγαλτο) και τι να έκανα μετά; Οικονόμησα αυτό το άλογο για στη συνέχεια! Έχετε πρόβλημα;

http://xairete.blogspot.com/2010/03/blog-post_2656.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Σχετικά με τους Ράδιο Αρβύλα

Αναγνώστης, έγραψε:

Μάλλον πολλοί δεν κατάλαβαν το νόημα της εκπομπής του Ράδιο Αρβύλα. Σκοπός δεν ήταν να πλήξουν ή να κριτικάρουν τα πιστεύω κανενός.

Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς στο γεγονός ότι υπάρχει διαφθορά και στον χώρο της Εκκλησίας. Σκοπός από οτι εγώ κατάλαβα δεν ήταν να χτυπηθεί ο θεσμός της Εκκλησίας αλλά... κάποιων ανθρώπων που την εκμεταλλεύονται για να βγάλουν κέρδος.

Και αυτοί πράγματι υπάρχουν και κατέχουν υψηλές θέσεις στην Ιεραρχία.

Αυτό που απάντησε άλλος αναγνώστης ότι τα αυτοκίνητα δέν είναι δικά τους αλλά είναι της Εκκλησίας νομίζω ότι κάνει το πράγμα ακόμα χειρότερο. Να το δώσει το αυτοκίνητο και να πάρει ενα φτηνότερο.

Κανονικά η Εκκλησία δεν θα έπρεπε να έχει φράγκο. Ότι παίρνει να το δίνει στους φτωχούς. Γιατι Mercedes δηλαδή?

Τα πλούτη είναι πρόκληση όταν άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε.

Αυτό νομίζω ήταν και το δίδαγμα του Χριστού. Και δεν θέλουν να φορολογηθούν κιόλας …γιατί θα πεινάσουν?

Αναρτήθηκε από troktiko στις 2:23 π.μ.

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2010