Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ξέρεις Αναστασία, Εγώ, δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις σχετικά με την ΟΟΔΕ. Τελευταία όμως...

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:


Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010


Ιωάννης Καρδάσης: Η ετικέτα μας


Η Αnastasia είπε...

Καλησπέρα Παναγιώτη!

Μια και ο κ. Καρδάσης μιλάει για προσωπικές εμπειρίες, θα σας πληροφορήσω λοιπόν και εγώ για μια δική μου αποψινή προσωπική εμπειρία.

Κάτω από το άγαλμα του Γέρου του Μοριά, απόψε, γύρω στις 4, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ένας άλλος αγωνιστής της Ορθοδοξίας, ο Γέροντας Μεθόδιος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, έβγαλε λόγο για το 666 τον αριθμό του θηρίου, τον υπαρκτό αριθμό, για την παγκοσμιοποίηση, για τα σύνορα μας, για τους μετανάστες, για την ιθαγένεια, και απήντησε σε όσους και όσα του καταμαρτυρούν αδίκως όλοι. Ο λόγος; Κρατάει Θερμοπύλες.

Μίλησε κάτω από το άγαλμα του Γέρου… ξέρετε, αυτού του… «ξεβράκωτου» κατά Βαρθολομαίο μεριά... που κατά τα λεγόμενα του (του Βαρθολομαίου) «χάλασε» τας δήθεν «καλάς σχέσεις ημών και υμών - Τούρκων και Ελλήνων». Διότι λέει «βρέθηκαν αυτοί, οι ξεβράκωτοι, να μας κάνουν τέτοιο κακό, με το να γίνει η επανάσταση του ‘21 και να τους διώξουμε, τους Τούρκους από την Ελλάδα». Αλλά βέβαια, καθένας υποστηρίζει την πατρίδα του, και αυτός σαν Τούρκος, αυτούς, θα υποστηρίξει.

Τώρα έχω άδικο να κάνω την σύγκριση κ. Καρδάση;

Ποιο πονάει πιο πολύ, το «ψιτ έλα δω», ή τα λαμπρά κατορθώματα του Τούρκου;;;;;
Θυμάστε όλοι πώς χαιρέτησε τον Αντίχριστο τον πάπα, στο Φανάρι. Με το… «Ευλογημένος ο Ερχόμενος», και το… «Εις πολλά έτη Δέσποτα»!!!

Δεν θέλω να σας κουράζω, γι αυτό συγχωρέστε με!

Μακάρι να ήσασταν όλοι εκεί, να ακούγατε και τον λόγο του κ. Παπαγεωργίου, αλλά περισσότερο τον λόγο αυτού του αγωνιστή, του Γέροντα Μεθόδιου, που δεν κάνει πίσω με τίποτα.

Έτσι, κατά την φτωχή μου γνώμη, καλλίτερα να μην σχολιάζεις το "ψιτ", να κοιτάς το έργο που έχει κάνει, το έργο που συνεχίζει να κάνει ο Χ. Κιούσης… Και όσον αφορά στην αντιπροσωπευτική φράση «Αρχιεπίσκοπος και πάσης Ελλάδος», ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο.

Είναι καιρός για ΑΓΩΝΑ και ομολογία.

Θα πρέπει για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη που μέσα από το δικό του blog, μας δίνεται η δυνατότητα, και, να επικοινωνούμε, και, να λέμε τις απόψεις μας.

Να είσαι καλά Παναγιώτη.Καλό σου βράδυ!

Αναστασία.
06 Φεβρουαρίου 2010 9:26 μ.μ.



Ο P. MICHALOPOULOS είπε...

Η ευχαρίστηση είναι (και) δική μου, αγαπητή Αναστασία! Καλό σου βράδυ! :-)

Παναγιώτης

ΥΓ

Ξέρεις Αναστασία,

Εγώ, δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις σχετικά με την ΟΟΔΕ. Τελευταία όμως, με εξέπληξαν ευχάριστα διότι υπέγραψαν κι αυτοί την «ομολογία πίστεως», την οποία και εγώ έχω υπογράψει.

Γι αυτό και δεν χάρηκα με τη θέση του κ. Χρήστου (εκδότη) και του κ. Γιώργου (θεολόγου - γνωστού του κ. Ιωάννη), με την θέση - αντίθεση τους για την ομολογία της ΟΟΔΕ!

Αντίθεση τους, γιατί; Για να φανούν, άραγε, αρεστοί στον Βαρθολομαίο;

06 Φεβρουαρίου 2010 10:27 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_6186.html

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, πολύ ωραία τα λέει ο Μεθόδιος, αλλά δεν ξέρω αν μάζεψε από τη θάλασσα όλες αυτές τις κονσέρβες, με το -υποτιθέμενο- 666 που είχε πετάξει ο προκάτοχός του Ευθύμιος, για να μη μολυνθούν και φάνε τον Αντίχριστο!
Δεν ξέρω αν άκουσε τις προτροπές, ότι το μεταλλικό κουτί θα διαβρωθεί, το περιεχόμενο θα το φάνε τα ψάρια και μέσω αυτών δεν θα γλιτώσουνε από τον Αντίχριστο!

Συμβαίνουν και τέτοια γλαφυρά στο 'Αγιον Όρος, όταν ορισμένοι γίνονται "παιδία ταις φρεσίν".

ΙΚ

Unknown είπε...

Αγαπητε κ.Ανωνυμε
Eιναι πολλυ ωραια να απαντας ανωνυμος και να λες οτι λες για τον γεροντα Μεθοδιο,εγω ομως σου απαντω με το ονομα μου Αναστασια Ζαβιτσανου,
γνωριζω τον γεροντα οπως ολοιμας,δεν εχω τιπποτα ιδιαιτερο η περισσοτερο μαζι του,ομως προκαλουμε και αφου μου το κανετε αυτο κατ'αρχας ευχαριστω τον Παναγιωτη που μας φιλοξενη ολους ας και γινομαστε μια παρεα ολοι,για την αγαπη του Χριστου,ομως εδω το πραγμα εχη αρχιση και χοντραινη πολλυ δεν νομιζης κ.Ανωνυμε?
Τι παη να πη εαν μαζεψε ο Μεθοδιος απο την θαλασσα τις κονσερβες κ.λ.π.αληθεια τοοοοσο μεγαλα επιχειρηματα βρηκατε για να τον αντιμετοπισετε?τι μια φορα με το "ψιτ"του Αρχιεπισκοπου,τωρα με τις φθαρμενες κονσερβες της θαλασσας,το δικο σας δηθεν 666.
Εγω εχω να κανω μια παρομοιωση για το μεταλικο κουτι που εγω παρομοιαζω με το μυαλο μας,μεταλικο ειναι και αυτο μια και φθειρεται,δεν ξερω μεσα εαν εχη ψαρια,κονσερβες,μυδια,στειδια και ολα τα θαλασσινα,που κατα τα αλλα ειναι νοστημοτατα,σιγουρα ομως καποιων το κουτι αυτο καθε αλλο παρα μυαλο κουβαλαη και να σκεφθη ο ανθρωπος ,οτι το βαρος του κουτιου μας ειναι 20 κιλα,σκεψου τι σκουρια κουβαλα μεσα του.
Αυτα λοιπον "αγαπητε κ.χωρις ονομα",που δηθεν δεν γνωριζετε τον Υιον της Βροντης τον Αγιο Ιωαννη τον Θεολογο που μεσα απο την Αποκαλυψη μας μιλαη ξεκαθαρα για το 666,αλλα πουουουου,να καταλαβουμε εμεις ,μειναμε στην σκουρια απο τις κονσερβες.
Παναγιωτη να εισαι καλα που και παλι μου δινης το δικο σου το blog να απαντησω.
Αναστασια

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν είναι ανάγκη να με ευχαριστείς, αγαπητή μου Αναστασία!

Εγώ σας ευχαριστώ, τόσο εσένα όσο και τον κ. Ιωάννη Καρδάση (τον «ΙΚ», που εξακολουθείς να τον αποκαλείς «ανώνυμο)», ευχαριστώ που τιμάτε με την παρουσία σας το φτωχικό μου το «χαίρετε», και του δίνετε περισσότερη ζωντάνια με τα σχόλια σας και τους διαλόγους σας.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σου ζητήσω συγγνώμη, για εκείνο το πρωινό σου σχόλιο που προηγήθηκε μεν αυτού του αγαπητού κ. Ιωάννη, αλλά δεν δημοσιεύτηκε από ένα λάθος δικό μου που πάτησα λάθος κουμπί και χάθηκε.

Μας έλεγες «καλημέρα» σε εκείνο το σχόλιο. Συγγνώμη, και πάλι!

P. MICHALOPOULOS είπε...

"DIMITRIS είπε..." ??? Ποιος Δημήτρης; Ο σύζυγος σου; Ή μήπως είναι αυτό κάποιο από τα ψευδώνυμα του κ. Άγγελου Κούγια, Αναστασία μου;

Διότι – πώς να το κάνουμε – δεν φαίνεται για δικό σου σχόλιο αυτό!

Ακόμα: Να αστειευτώ λίγο, και να υποθέσω ότι ο κ. Ιωάννης μας, το κατάφερε τελικά να κάνει… «βαπόρι», και, τον κ. Άγγελο!

…Βαπόρι μαούνα, για να ψαρέψει εκείνες τις κονσέρβες!!!.. ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Κουΐζ (τραγουδώντας στη βροχή): Ποιο είναι το πρόσωπο; Η Αναστασία Ζαβιτσάνου, ο «Δημήτρης», ή ο Άγγελος Κούγιας;

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_1838.html

anastasia είπε...

Καλησπερα και παλι Παναγιωτη
Ειδες ο ανθρωπος τι μπορη να παθη?
Ο Δημητρης ναι,αγαπητε μου Παναγιωτη ειναι ο συζυγος μου,βλεπεις μια και του αρεσουν παρα πολλυ τα ταξειδια,μια και κανουμε ταξειδια με το αυτοκινουμενο τροχοσπιτι που εχουμε,ειχε μπη στο internet και εγω απο λαθος σου απηντησα μεσα απο το δικο του το email,ετσι γραφτηκε απο λαθος το ονομα του ,απο οτι γνωριζω ζωντας μαζι του και εκεινος αγαπαη πολλυ τον Γεροντα Μεθοδιο,για την πιστη και τον αγωνα που κανη,ολα οσα εγραψα ητανε δικα μου και ισως λιγακι σε εκπλειση αυτο,θα δης ακομη πιο δυνατες απαντησεις ,οταν απο αλλους προκαλουμε σε αυτο τον βαθμο .
Ξερης τι θα ηθελα καποια στιγμη να κανουμε μια συνομιλια,ολοι μαζι μεσα απο το p.c,στο facebook,εκει να δης γλεντια.
Και κατι ακομη,προσωπικα δεν μπορω να δεχθω την λεξη ανωνυμος την στιγμη που απανταμε ολοι με το ονομα μας ,τι παη να πη ανωνυμος,δεν δεχθηκε βαπτισμα!?
Να εισαι καλα.
Αναστασια

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μια πληροφορία για τους φίλους που θα συμμετέχουν στο κουΐζ:

Η Αναστασία, είναι φοβερά ανορθόγραφη… Ο σύζυγος της όμως – όπως φαίνεται – δεν είναι!

Μπράβο Δημήτρη! Ωραίος!

Καλωσόρισες λοιπόν (έστω και σαν «Αναστασία Νο2) στη… μαούνα μας, ε, στην παρέα μας ήθελα να πω! ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ!!!..

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατηγορήσαμε τον γ. Μεθόδιο. Απλώς ρωτήσαμε, αν έχει μαζέψει εκείνες τις κονσέρβες, που πέταξε ο προκάτοχός του. Κάκό είναι αυτό;
Για τις κονσέρβες, δεν το λέμε μόνο εμείς, το καταγράφει και ο μοναχός Μιχαήλ σ' ένα από τα βιβλία του.

Όσον αφορά το 666, το ξαναλέμε ότι δεν υπάρχει, όπως γνωμάτευσε:
1/ Η ΔΙΣ της νεοημερολογίτικης Εκκλησίας της Ελλάδος (Εγκύκλιος 6240/21.12.99).
2/ Ι. Σύνοδος της παλαιοημερολογίτικης Εκκλησίας της Ρωσίας (Εγκύκλιος της 7.3.01).

Αλλά και στο δικό σας χώρο υπάρχουν αντίθετες φωνές, όπως του αξιότιμου καθηγητή Φυσικής του Παν. Πατρών κ. Πέτρου Κουτσούκου (των Φλωρινικών, του Χρυσόστομου Κιούση), του π. Παντελεήμονα (της Ι.Μ. Μεταμόρφωσης Βοστώνης, των Αυξεντιανών), των Ενισταμένων, κ.ά.

ΙΚ

anastasia είπε...

Καλη σου ημερα Παναγιωτη
Σπου στελνω αυτο το μακρισκελλες γραμμα γεματο λαθη,διοτι θα πρεπει να φυγω,ειναι η απαντηση στον Ανωνυμο που μποορης να το βαλης και στο ονομα του γεροντα Μεθοδιου.Επειδη λοιπον φοβαμε να
μην σβηστη,θα σου στειλω την συνεχεια σε λιγο.
Δεν μου απαντησες στο email που σου ειχα στειλη για τον γεροντα ,σημερα ομως διαβασα στον ανωνυμο με ονομα,για τον γεροντα Μεθοδιο και την μαρτυρια του μοναχου λεει,Μιχαηλ που το εγραψε στο βιβλιο του ,οτι ο γεροντας μαζεψε απο την θαλασσα τις κονσερβες.Δεν ηθελα να απαντησω,αλλα ρωταω τωρα εγω
στο βιβλιο του ο μοναχος Μιχαηλ,γραφη για τους διωγμους,την απομονωση,την κακια της κρατουσης Εκκλησιας να μην του δινουν ουτε νερο,μαλιστα ουτε νερο οι μοναχοι,να πεθαινουν χωρις φαρμακα αβοηθητοι,ω!!!!!τις εσπλαχνιας και της αγαπης Χριστου.
Ο Τουρκος του Πατρειαρχειου πηγε στους πακιστανους και μοιρασε ψωμι,για να δειξη στις καμερες ποσο πολλυ ευσπλαχνος και καλος ειναι,τι ξερουν οι πακιστανοι για το Αγιο Ορος τιποτα.Εδειξε την ψεφτια του,την αγνωμοσνη του,σιγουρα κανενος το χερι δεν το επιασε ,διοτι ως απλητοι ολοι βρωμουσανε,αλλα ποιος βρωμαη περισσοτερο δεν ξερω,αυτος που πρωδωσε Χριστο,η αυτος που δεν εχη πλυθη?
Λοιπον ετσι για την ιστορια μια και δεν την γνωριζετε,(παντα μιλω για τον ανωνυμο) ,σας λεω καποια ιστορικα γογονοτα με ντοκουμεντα επισημα για τον γεροντα Μεθοδιο,τι εχη γινη εως τωρα.
Ο διωγμος εχη αρχιση απο το 1965 περι αρσεως των αποφασεων περι ακοινωνησιας,μεταξυ Αθηναγορα και Παπα.Απο το 1972 παυη η Μονη Εσφιγμενου για λογους συνειδησεως και Πιστεως να μνημονευη τον Πατριαρχη,Αρχιζη ο διωγμος εκ των εσω,η κοινοτητα δεν αρκεστηκε στον αποκλεισμο μονον απο τις Ιερες Συναξεις αλλα αυτοβουλος τοποθετησε ως δικο τους αντιπροσωπο εναν Αγιορειτη μοναχο ,ανηκοντα σε αλλη μονη,στον οποιο εδωσαν τον τιτλο ,αντιπροσωπου της Μονης Εσφιγμενου,ο εν λογω μοναχος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ και η κοινοτητα εκανε πλαστογραφια.
Στις 4-10-2001 στελνουν εγραφο στον Διοικητη του Αγιου Ορους με αριθμο πρωτοκολλου Φ.2/34/1712/9-4/10/2001 να διερευνηθη σχετικα με το ποια προσωπα και βασει ποιας εξουσιοδοτησης η Ιερα μας Μονη διαχειριζεται υφισταμενους τραπεζικους λογαριασμους επ'ονοματη της,κατοπιν αυτου ο Διοικητης στελνη εγγραφο σε ολες τις τραπεζες,με σκοπο εαν υπαρχουν καταθεσεις στο ονομα της Μονης να τις δεσμευση.Σταδιακα επιβαλετε απο την Κοινοτητα ενα αδυσωπητο εμπαργκο,καθως κατοπιν εντολης που εδοθη απο τον Αναπληρωτη Διοικητη κ.Κασμιρογλου προς το τελωνειο Δαφνης να παψουν να χορηγουν ατελεια δια τα καυσημα,χωρις πριν καμια απολυτως ειδοποιηση.
Στις 14-12-2002 ερχετε η πιο σκληρη αποφαση, να μας κοιρηξουν σχισματικους ,η πραξη αυτη εσταλη στην Κοινοτητα η οποια ελαβε εργον να μας εκδιωξη δια της βιας.Οι εγκληματικες ενεργεις ετσι πολλαπλασιαζονται,με αποτελεσμα στις 26-8-2005 να βαλουν με το ετσι θελω,παρανομως καινουργια "αδελφοτητα"οπου και την ονομασαν Εσφιγμενου,αληθεια ποσες μονες εχουμε στο Ορος Εσφιγμενου,την Τεως και την Νυν.
Και τωρα ερχομε εγω και ερωτω ,τι γραφη ο μοναχος Μιχαηλ για τις κονσερβες που μαζεφτηκαν απο την θαλασσα,οποιος δεν εχει αισθανθη την πεινα ,οχι μονον κονσερβες απο την θαλασσα (εαν ειναι αληθεια αυτο) θα μαζεψη,αλλα και ριζες οπως ετρωγε ο Αγιος Ιωαννης ο Βαπτιστης για να φαη,μια και δεν ειχε τιποτα.
Τι ακομη να συνεχισω και τι να γραψω,οτι στις 25-10-2005 ημερα Παρασκευη η ψευτοαδελφοτητα ,ληστεψε το τρακτερ της Μονης απο τα χερια του μοναχου Αντυπα,παρουσια εκτος απο τον Διοικητη της Αστυνομιας κ.Κοντοητανε και ο αστυνομος της Αγιας Αννης Φιλιππος,προπυλακιζοντας τον ασχημα,οσο για αυτο το γεγονος εαΝ ΑΠΟΡΗΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑς ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥς ΜΑΡΤΥΡΕς ΠΟΥ ΕΤΥΧΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.
Τον ιδιο καιρο μας κοβουν το τηλεφωνο,η ψευτοαδελφοτητα εισπρατη ολα τα ενοικια που αφορουν την μονη και αυτο το καθεστως ειναι απο το 1976.Ολες αυτε οι ενεργειες ειναι παρανομες,ποιοι απο αυτους τους ενοχους , εχουν τιμωρηθη παραδηγματικα ?.
Η συγκαληψη ολων αυτων των εγκληματικων πραξεων γινεται απο τον Πατρειαρχη ο οποιος πλητη την εκκλησια με καθε τροπο,την κρατουσα εκκλησια και το κρατος.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε Αναστασία για τον κόπο που έκανες να μας γράψεις όλα αυτά που γνωρίζεις.

Σχετικά με τον Μεθόδιο όμως, έχω να σου πω ότι κουραστήκαμε πια να ασχολούμαστε με αυτόν και με τα θρησκόληπτα ή τα εθνικιστικά παραληρήματα του.

Μας κουράζει και το κάθε σχόλιο σας (DIMITRIS είπε... - anastasia είπε...) που είναι μακροσκελές - "σεντόνι" όπως λένε... Και μη νομίζεις ότι κάθεται κανείς και τα διαβάζει τέτοια κατεβατά…

Μέχρι εδώ λοιπόν για το μπλογκ αυτό ο ηγούμενος και η μονή Εσφιγμένου. Ας ξεκολλήσουμε πια! Ας ξεκολλήσετε πια!

Φιλικά,

Παναγιώτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σχετικά με τον Μεθόδιο όμως...

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_419.html