Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Χαρακτηριστική φωτογραφία Ιερώνυμου: Η χαρά του Αρχιδιακόνου του Βαρθολομαίου…


Αυριανή:

«Σε..Διάκονο του Πατριάρχη έχει μεταβληθεί ο Αρχιεπίσκοπος – Πραξικοπηματική παρέμβαση στα εσωτερικά της Εκκλησίας και της Πολιτείας από τον Βαρθολομαίο»

Κύριο θέμα:

«Βαρύ ατόπημα εθνικών και όχι αποκλειστικά εκκλησιαστικών διαστάσεων συνιστά η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, να αποδεχθεί - λες και είναι... διάκονος του Φαναριού και όχι Προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας - την απαίτηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να μην πληρωθεί η θέση των δυο νέων Μητροπόλεων που προέκυψαν από το διαχωρισμό της Μητρόπολης Αττικής».

Η δουλική ενέργεια του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος με τη συνολική ως τώρα στάση του επιβεβαιώνει τη συνειδητή προσχώρηση του στη νεοοθωμανική αντίληψη Βαρθολομαίου και την πλήρη ευθυγράμμιση του με τη γραμμή αίρεσης του αυτοκέφαλου της ελλαδικής Εκκλησίας, ακυρώνει στην πράξη τους αγώνες του μακαριστού Χριστόδουλου για ισχυροποίηση της Ιεράς Συνόδου έναντι των ορέξεων του Φαναριού.

Τη σημαία του Χριστόδουλου, βέβαια, την έχει υποστείλει από την επομένη της εκλογής του, ανοίγοντας την όρεξη του Οικουμενικού Πατριάρχη και των Τούρκων για έλεγχο και της κεντρικής εκκλησιαστικής εξουσίας μετά την παραχώρηση των Μητροπόλεων των «Νέων Χωρών.

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.covers&date=2010-02-20&n=21

Δεν υπάρχουν σχόλια: