Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Βίκυ Καγιά: Μιλάει για τα «σκαλιά της εκκλησίας», και το γάμο της που… δεν τον έχει ακόμα σχεδιάσει.

Βίκυ Καγιά: "Θα κάνω τη διαφορά. Εγώ δεν θέλω να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας. Θέλω να τα κατέβω. Να κάνουμε την ανατροπή. Μπορεί να βρούμε μια εκκλησία που δεν έχει σκαλιά!"
Διαβάζω σήμερα, ότι η παρουσιάστρια Βίκυ Καγιά απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το πότε θα ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας, δηλαδή πότε θα παντρευτεί, απάντησε:
«Θα κάνω τη διαφορά. Εγώ δεν θέλω να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας. Θέλω να τα κατέβω. Να κάνουμε την ανατροπή. Μπορεί να βρούμε μια εκκλησία που δεν έχει σκαλιά!.

Ειλικρινά σας το λέω. Δεν υπάρχουν σχέδια γάμου. Δεν έχει καν ειπωθεί τίποτα μεταξύ μας.

Πάντως βλέπω ότι θέλετε πολύ να παντρευτούμε. Όταν λοιπόν θα γίνει δεν θα σας το κρύψω. Όταν θα είναι η στιγμή να κάνουμε τα παιδάκια μας, την οικογένειά μας, θα γίνει και αυτό.

Έτσι τον έχω τον γάμο στο μυαλό μου

«Έτσι τον έχει τον γάμο στο μυαλό της».

Καταλάβατε;



Βίκυ Καγιά(...μετά την "ανατροπή" της, έξω από μια εκκλησία που... δεν έχει καν σκαλιά!..)


3 σχόλια:

Χρήστος M. είπε...

Καλημέρα κύριε Μιχαλόπουλε
Ευχαριστώ που απαντήσατε στο σχόλιο μου και για τα καλά σας λόγια.Όπως σας είπα παρακολουθώ το blog σας και θα κρατάμε επαφή,εκφράζοντας την άποψη μου μερικές φορές στα θέματα σας.
Θέλω να προσθέσω ένα σχόλιο όσο αφορά τους των γάμους διασήμων και μη.Στο μεγαλύτερο ποσοστό,πριν παντρευθούν,προηγείται η ερωτική σχέση και η συγκατοίκηση.Ποια όμως η θέση της εκκλησίας;Νομίζω πως όλοι ξέρουμε,πως πρέπει να υπάρξει εξομολόγηση πρώτα του ζευγαριού,γιατί η κατάσταση αυτή θεωρείται "πορνεία".Ίσως μάλιστα να δώσει ο πνευματικός στο ζευγάρι και έναν μικρό κανόνα εξαιτίας της κατάστασης αυτής.Ειλικρινά διορθώστε με αν κάνω λάθος.Επίσης μένω άναυδος,όταν κάποιοι παντρεύονται και μετά βαφτίζουν και το παιδί τους!Έλεος!Οι κανονισμοί της εκκλησίας έχουν εκσυγχρονιστεί τελικά;Ο λόγος του Θεού δεν πρέπει να είναι ένας και διαχρονικός;Οι Ιερείς πως περιμένουν να ευλογηθεί από τον Θεό ένας γάμος,όταν τελείται υπό αυτές τις συνθήκες;Την καλημέρα μου και πάλι.
Φιλικότατα
Χρήστος Ιωάννου

P. MICHALOPOULOS είπε...

Φίλε κ. Ιωάννου, χαίρετε!

Έτσι είναι όπως τα λέτε, και δεν χρειάζεται καμία διόρθωση το κείμενο σας, από εμένα τουλάχιστον. Όπως τα λέτε! Καμιά πνευματικότητα, καμιά προετοιμασία για το γάμο, προετοιμασία που να είναι σύμφωνη με την τάξη της Εκκλησίας.

Στις επαφές που έχει το ζευγάρι με την εκκλησία για να οριστεί η ημερομηνία του γάμου, δεν συζητείται ούτε το θέμα της εξομολόγησης, ούτε και το θέμα του νυφικού, η υπόδειξη δηλαδή από τους ιερείς να μην είναι έξαλλο και πορνικής εμφάνισης.

Το βάρος, ρίχνεται στους στολισμούς και στο οικονομικό και στα τυχερά των ιερέων.

Τι κι αν οι μελλόνυμφοι είναι από αυτούς που με τη ζωή τους φτύνουν την Εκκλησία... Αν είναι πλούσιοι και διάσημοι, τότε είναι ευπρόσδεκτοι και αγαπητοί και σεβαστοί στους ιερείς που τους διαθέτουν ευχαρίστως την εκκλησία για να γίνει το σόου της επίδειξης και της προσβολής του θεσμού του γάμου από κάθε άποψη.

Αν αντίθετα οι μελλόνυμφοι είναι μεν πιστά μέλη της Εκκλησίας αλλά φτωχοί και άσημοι, τότε τι νομίζετε; Ότι η Εκκλησία τους αντιμετωπίζει με αγάπη; Ή μήπως με περιφρόνηση; Εγώ έχω λόγους να πιστεύω ότι το δεύτερο ισχύει!..

Φιλικά,

Παναγιώτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χρήστος Ιωάννου: Η ετικέτα μας

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_746.html