Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Από τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιά


Δεσποτης: "Θεωρώ πως δεν υφίσταται ομοφυλοφιλία, αλλά μία κακότεχνη και αντιαισθητική απομίμηση του ετέρου φύλου."
(Τους "παθητικούς", τους πούστηδες ομοφυλόφιλους εννοεί; Οι άλλοι σεβασμιότατε, οι "ενεργητικοί" συνάδελφοι σας, δεσποτάδες, οι κωλομπαράδες τοιούτοι, ποιανού φύλου απομίμηση κάνουν;)


ΔΙΑΒΑΖΩ:

Ποια είναι η θέση σας για την ομοφυλοφιλία και ειδικότερα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας;


- Θεωρώ πως δεν υφίσταται ομοφυλοφιλία, αλλά μία κακότεχνη και αντιαισθητική απομίμηση του ετέρου φύλου. Αποτελεί μία απόπειρα αλλαγής της ανθρώπινης οντολογίας με απροσμέτρητους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία, όπως η αληθινή ιατρική επιστήμη επιβεβαιώνει.

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει συγκεκριμένα σωματικά όργανα, των οποίων η χρήση είναι απαραβίαστη και η παράχρηση εγκυμονεί αρνητικές επιπτώσεις. Πέραν τούτων, η αλλαγή της ανθρώπινης οντολογίας στον γενετήσιο χώρο συνεπιφέρει και τη χωματοποίηση του έσω ανθρώπου, βλαβερές συνέπειες στον ηθικό του βίο και ασφαλώς του αποστερεί την πνευματικότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω, η εκδήλωση μίας τέτοιας νοσηρότητας στους Διακόνους της Εκκλησίας αποτελεί αφαντάστου βαθμού τραγική έκπτωση και αλλοίωση της ΕΝΘΕΟΥ καταγωγής του ανθρώπινου προσώπου.


(Από τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ στον κ. Ζαχαρία Γεωργούση)

www.elora.gr


1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

κολομπαράς/ κωλομπαράς

Ορισμός:

Ο ενεργητικός ομοφυλόφιλος. Ειδικότερα, άτομο μιας κάποιας ηλικίας που γουστάρει να πηδάει νεαρά αγόρια.

Η λέξη προέρχεται από το τούρκικο kulampara= ομοφυλόφιλος, παιδεραστής το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από το πέρσικο gulampare, μια παλιά ποιητική λέξη που σημαίνει αυτός-που-αγαπάει-αγόρια. Με δεδομένη αυτή την ετυμολογία, η σωστή γραφή είναι κολομπαράς, με -ο- και όχι με -ω-, στη βάση του κανόνα ότι η μετεγγραφή ξένων λέξεων γίνεται με τον απλούστερο τρόπο. Παρόλ' αυτά, γράφεται πολύ και κωλομπαράς.


Σχετικά λήμματα: κωλομπαράς, κωλόμπα, βερς, αγριόπουστας.


www.slang.gr