Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Θρησκευτική σφαγή στη Νιγηρία

Περισσότερα από 300 άτομα έχουν συλληφθεί στην κεντρική Νιγηρία και έχουν μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Abuja για ανάκριση καθώς φέρονται ότι εμπλέκονται στις φονικές θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην πόλη Τζος (κεντρική Νιγηρία) και τα περίχωρά την περασμένη εβδομάδα, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από τριακόσιοι εξήντα έξι άνθρωποι .

Πολλοί από τους συλληφθέντες συμμετείχαν σε παρόμοιες πράξεις αιματοχυσίας κατά τη διάρκεια του Νοέμβριο του 2008, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Reuters.

Ο Gregory Yenlong κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωση του αναφέρει ότι "Φοβόμαστε ότι η ίδια κατάσταση θα επαναληφθεί. Είχαν μεταφερθεί στην Abuja το 2008 , αλλά ποτέ δεν δικαστήκαν"

Εξήντα ένα νέα πτώματα ανακαλύφθηκαν σε δύο χωριά κοντά στην πόλη Τζος (κεντρική Νιγηρία) δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.

"Πήγαμε στο χωριό Γκέρο, 23 χλμ. νότια της Τζος όπου βρέθηκαν 51 πτώματα. Στην επιστροφή, περάσαμε μέσα από το χωριό Ταλσόν, εκεί βρήκαμε αλλα 10 πτώματα", δήλωσε ο Μοχάμεντ Σίτου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο από την πόλη της Καντούνα, στην βόρεια Νιγηρία και πρόσθεσε "μαζέψαμε συνολικά σήμερα 61 πτώματα".

"Ορισμένα ήταν αποκεφαλισμένα, άλλα διαμελισμένα με μέρη του σώματος καρφωμένα σε πασσάλους" διευκρίνισε ο αξιωματούχος που είναι επικεφαλής ομάδας εθελοντών που θα θάψει τα θύματα.

Σύμφωνα με απολογισμό ιατρικών πηγών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς και των ηγεσιών των τοπικών θρησκευτικών κοινοτήτων και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Human Rights Watch, ο αριθμός των νεκρών σε διάστημα τεσσάρων ημερών βιαιοτήτων ανέρχεται στους 550.

http://www.news247.gr/a/5!117505


Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας, και πάσης Αφρικής



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2009


Οι «ολυμπιακοί αγώνες» του 2004, συνεχίζονται στην Ελλάδα, με …εισαγωγή κοριτσιών (trafficking) από την περιοχή του Θεόδωρου στην περιοχή Ιερώνυμου!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: