Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

«Θαύμα – θαύμα», και… «σημεία των καιρών», στην κηδεία του Νίκου Κακαουνάκη;


Όπως διαβάζω σήμερα, σε ρεπορτάζ του κ. Κώστα Τσίτουνα στην Εσπρέσο…

«Μόλις έγινε η ταφή του μεγάλου δημοσιογράφου "άνοιξαν" οι ουρανοί. Καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τους Κρητικούς "όταν ξεκινάει βροχή σε μια κηδεία, τότε αυτό σημαίνει ότι εκείνος που φεύγει ήταν γενναίος". Και ειδικά στην περίπτωση του Νίκου Κακαουνάκη δεν έχουν άδικο...»

Βέβαια, δεν είχε προηγηθεί κανένας ινδιάνικος χορός της βροχής (Θεός φυλάξοι) , αλλά μια κανονική – κανονικότατη χριστιανική κηδεία (με παπάδες, δεσπότη και Αρχιεπίσκοπο) με όλα τα "ιερά λόγια"… Ριζίτικα τραγούδια, τα είπαν κάποιοι που ξέρουν κρητικά…

Είχε ακόμα καταχωρηθεί προηγουμένως στο «Καρφί», ένα άλλο ριζίτικο τραγούδι που έλεγε:

«Οψές αργά επέρνουνα απ' του χάροντα την πόρτα κι άκουσα τη χαρόντισσα και μάλωνε το χάρο: Χάρε μου, δεν σου το 'λεγα, χάρε μου, δεν σου το ’πα, όπου ’ναι πέντε παίρνουν δυο κι όπου ’ναι τρεις τον έναν και όπου ’ναι δυο κι αμοναχοί μην τσι ξεζευγαρώνεις».

Μετά από αυτά, την ώρα της ταφής, …«άνοιξαν» και οι ουρανοί!.. «Καθόλου τυχαίο», κατά πως λέει και ο κ. Τσίτουνας, σήμερα, στην Εσπρέσο…



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2010

Kηδεία Νίκου Κακαουνάκη: Με Δεσπότη μεν, αλλά και… χειροκροτήματα αντί για ψαλμούς!..

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Οι Κρητικοί τον τίμησαν όπως μόνον αυτοί γνωρίζουν. Το ύστατο χαίρε στον Νίκο Κακαουνάκη, έδωσαν με μπαλωθιές, ριζίτικα και μαντινάδες εκατοντάδες μαυροφορεμένοι συμπατριώτες του.

(Από την Απογευματινή)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Eξώδικο σε όλα τα κανάλια έστειλε η οικογένεια του Κακαουνάκη

Δημοσιεύθηκε: 05.01.10 13:31

Εξώδικο σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς έστειλε η οικογένεια του Νίκου Κακαουνάκη , απαγορεύοντας οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του.

Απογοητευμένη απο δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για τον Νίκο Κακουανάκη είναι η οικογένεια του η οποία έφτασε στο σημείο να στείλει εξώδικο σε όλα τα κανάλια, εμποδίζοντας οποιαδήποτε άλλη αναφορά στον δημοσιογράφο αλλά και προβολή πλάνων του ή ακόμα και φωτογραφιών του.

http://www.gossip-tv.gr/story/23201/exodiko-se-ola-ta-kanalia-esteile-e-oikogeneia-tou-kakaounake