Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

"ΜΕΤΑ" !

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε

Όπως διαβάζω, "την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009, ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις 327 νεαρών παιδιών (αγοράκια και κοριτσάκια) στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου στο Χαράρε".Και μετά το πέρας των βαπτίσεων (μετά, λέει), "διανεμήθηκαν καινούργια ρούχα και παπούτσια σε περισσότερα από χίλια άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, μέλη του προαναφερθέντος Ιεραποστολικού Κέντρου".Εντύπωση πάντως μας κάνει, το πώς χώρεσαν, πώς πρόλαβαν και βαφτίστηκαν (..."ομαδικά") τόσα παιδιά σε αυτή τη γούρνα που δείχνει η φωτογραφία…Απορούμε ακόμα, και, με τη διανομή του ρουχισμού που έγινε, λέει… "ΜΕΤΑ"!

Να υποθέσουμε ότι αυτό ήταν το δέλεαρ (για τους βαφτισμένους και τους συγγενείς τους), δηλαδή μια κελεμπία και δυο σανδάλια (που τους έδωσαν "μετά", σαν να είχαν έτσι συμφωνήσει), για να συμμετάσχουν... «ευχαρίστως» σε αυτό το πανηγύρι;

ΠΗΓΗ: ierapostoli.wordpress.com

Η Ζιμπάμπουε είναι μια περίκλειστη χώρα στα νότια της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 390,.580 km² και πληθυσμό 11.392.629.

Συνορεύει με τη Νότια Αφρική νότια, τη Μποτσουάνα δυτικά, τη Ζάμπια βορειοδυτικά και τη Μοζαμβίκη ανατολικά.

Πρωτεύουσά της είναι η Χαράρε. Επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική.
Στην εποχή της αποικιοκρατίας ήταν βρετανική αποικία και ονομαζόταν Νότια Ροδεσία. Έγινε ανεξάρτητη το 1965 ως Ροδεσία και μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε το 1980.


Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι εντονότατα, με κυριότερο τον καλπάζοντα πληθωρισμό, ο οποίος είναι και ο υψηλότερος στον κόσμο (2.200.000%).



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009


Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, Γεώργιος, στην Αθήνα, στο πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας στον Βοτανικό.

Η Δεσποινίς με τα κόκκινα: «Μη κάνετε τον σεμνότυφο, Δέσποτα! Κοιτάξτε… το κουτί του ναού (τουλάχιστον) και ρίξτε κι εσείς τον οβολό σας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: