Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ OPUS DEI O ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ;

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος αυτομαστιγωνόταν κατά την πρακτική της Opus Dei


Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος αυτομαστιγωνόταν, προκειμένου να εξαγνιστεί από τις αμαρτίες του.

Σε αυτή την εντυπωσιακή αποκάλυψη προέβη μια πολωνέζα μοναχή, η Tobiana Sobodka η οποία εργάσθηκε κοντά του στα ιδιωτικά διαμερίσματα του Βατικανού και στην θερινή κατοικία του στο Castel Gandolfo κοντά στη Ρώμη.

Η παπική Εκκλησία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγιοποίηση τον Πάπα Ιωάννη Παύλο, ο οποίος απεβίωσε πριν από πέντε χρόνια. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ερευνώνται εξονυχιστικά όλα τα έγγραφα του Βατικανού που σχετίζονται με την δράση και την συμπεριφορά του Πάπα.

Η μοναχή Tobiana Sobodka, δήλωσε ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος έθετε συχνά τον εαυτό του την δοκιμασία της σωματικής μετάνοιας. "Τον ακούγαμε - ήμασταν στο διπλανό δωμάτιο στο Castel Gandolfo - όταν αυτομαστιγωνόταν". Την πράξη του προηγούμενου Πάπα επιβεβαίωσε και ο επίσκοπος Emery Kabongo που υπήρξε γραμματέας του Πάπα Ιωάννη Παύλου.

Το Αυτομαστίγωμα, κατά ορισμένους καθολικούς αποτελεί πράξη εξάγνισης και θυμίζει το μαστίγωμα που υπέστη ο Χριστός στα χέρια των Ρωμαίων, πριν σταυρωθεί. Κυρίως συναντάται στις Φιλιππίνες και τη Λατινική Αμερική και στην πρακτική της αυστηρής μοναστηριακής οργάνωσης Opus Dei που έγινε ευρύτερα γνωστή από το βιβλίο του Νταν Μπράουν "Κώδικας Ντα Βίντσι".


Πηγή: foreignpress-gr.com



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ο π. «Παΐσιος» μικρός, (μας λέει ακόμα το βιβλίο), ασκείτο με χαρά στον πόνο, τρέχοντας ξυπόλυτος σε χωράφι με κομμένο τριφύλλι το οποίο σαν καρφιά τον τρυπούσε και τον μάτωνε!!!

Εδώ, οι άγιοι πατέρες (συγγραφέας και επιμελητές) του βιβλίου, δεν μας εντυπωσίασαν, διότι τι να πουν και οι Φιλιππινέζοι που σταυρώνονται, ή οι Μωαμεθανοί που αυτομαστιγώνονται με αλυσίδες; Ότι είναι πιο «άγιοι»;



http://xairete.blogspot.com/2008/07/blog-post_6705.html