Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

lykourgos nanis είπε...

Άλλη είναι αυτή; Ω, Μαντόνα μία! Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα!

1 σχόλιο στο θέμα:


Πολύ μεγάλος πανηγυρτζής, πια, αυτός ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ!



lykourgos nanis είπε...

Πριν φτάσει η Παναγία η Βηθλεεμίτισσα στον Πειραιά πέρασε απ τη Φλώρινα! Με ευκαιρία τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του νεοφανούς αγίου Αγαθαγγέλου του νεομάρτυρος κρίθηκε σκόπιμο (από ποιους άραγε?) να μεταφερθεί απ τα Ιεροσόλυμα η εν λόγω εικόνα και στη Φλώρινα!



Παναγία η Βηθλεεμίτισσα

Και φυσικά πλην του επιχώριου μητροπολίτη μόλις μυρίστηκαν ότι γίνεται πανηγύρι πλάκωσαν και οι γνωστοί πανηγυρτζήδες Εδέσσης και Βέροιας!

Μπορείτε να μου πείτε τι γύρευαν οι τελευταίοι στη Φλώρινα? Δεν έφθανε ο επιχώριος μητροπολίτης και ο λοιπός κλήρος και λαός? Αντί οι 2 πανηγυρτζήδες δεσποτάδες να επισκεφτούν κανένα εγκαταλελειμμένο χωριό της περιφέρειας τους και να κηρύξουν το λόγο του Θεού προς πνευματική οικοδομή του λάου του Θεού τρέχουν στα δεσποτικά φεστιβάλ!

Αλλά και κάτι άλλο! Τι μόδα είναι αυτή τελευταία με τις διάφορες εικόνες? Δεν έχουν διδαχτεί οι δεσποτάδες μας απ τις αρνητικές παρενέργειες της μεταφοράς της εικόνας του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ και τον επακόλουθο σκανδαλισμό του λαού?

Ειδικά στη μητρόπολη Φλώρινας τι μόδες είναι αυτές? Γίνονταν αυτά επί Αυγουστίνου Καντιωτη? Πότε ο πολυάσχολος πρωτοσύγκελος θα σταματήσει τις φανφάρες? Έχει μεταβληθεί η μητρόπολη Φλώρινας σε τόπο διεξαγωγής δεσποτικών φεστιβάλ!

1 Δεκέμβριος 2009 6:20 μμ



Πολύ μεγάλος πανηγυρτζής, πια, αυτός ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ!

http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_5626.html



(75 αναρτήσεις στο μπλογκ "χαίρετε")

Δεν υπάρχουν σχόλια: