Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ

4 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Βλεπω στη φωτογραφια και τον εμπορο της εθνικοφροσυνης κο Αδωνι Γεωργιαδη που κι αυτος στεφανωθηκε-βραβευθηκε απ την τοπικη Εκκλησια για τη συγκατοικηση του μετα της παρουσιαστριας της γνωστης εκπομπης-τηλεσκουπιδιου κας Μανωλιδου!Κατα τα αλλα Πατρις,θρησκεια,οικογενεια!Ε ρε μαγκουρα που χρειαζεται!Πρωτα στη ραχη καποιων δεσποταδων που επιβραβευουν την προστυχια και κατοπιν στη ραχη των πατριδοκαπηλων και θρησκειοκαπηλων!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εγώ, φίλτατε κ. Νανή, θα αναφερθώ στα εκκλησιαστικά μόνο, και στους εκκλησιαστικούς, και θα αγνοήσω τα πολιτικά και τους πολιτικούς. Και θα πω «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης», τούτο:

Μαγκούρα, ναι, αλλά μαγκούρα χριστιανική όπως είναι ο έλεγχος αυτών που δημόσια σκανδαλίζουν…

Διότι διαφορετικά, πάμε (ο μη γένοιτο) σε τέτοια ανατροπή που όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς, όπως πχ:

1. Μπορεί να πούμε να αντικατασταθεί(ο μη γένοιτο) η πώληση κεριού στα παγκάρια (στην είσοδο μας στο ναό για τις διάφορες ακολουθίες) με την διάθεση… ματσουκιού-μαγκούρας-φραγγελίου!..

2. Μπορεί ακόμα (ο μη γένοιτο) να αλλάξει και η χρήση των εικόνων στο ναό… Και από απλά προσκυνηματική που είναι τώρα, να συνδυαστεί με το φραγγέλιο που λέγαμε πιο πάνω, και να γίνουν «κάδρα» τα οποία (ανάλογα με την περίπτωση) θα φοριούνται σαν… κολάρο στους τοιούτους - αναξίους εκκλησιαστικούς μας τ(ρ)αγους…

3. Για να μην πω και για τα καντήλια δηλαδή… Ενδεχομένως μιαν άλλην, ακόμα πιο ανατρεπτική (ο μη γένοιτο) δράση και με αυτά, αν χρησιμοποιηθούν (τα αναμμένα καντήλια) σαν… μολότοφ με στόχο χρυσά άμφια και αδαμαντοστολισμένες μίτρες… Κάτι δηλαδή ακόμα πιο επικίνδυνο από τα παραπάνω…

Γι αυτό σας λέω: «Μαγκούρα», ναι, αλλά μόνον ως έλεγχος!..

lykourgos nanis είπε...

Εχετε δικαιο!Η μαγκουρα πρεπει να εκληφθει υπο μεταφορικη εννοια και οχι κυριολεκτικα αν και στην ιστορια της Εκκλησιας μας εχουμε και περιπτωσεις που οι πιστοι δεν αντεξαν τον εμπαιγμο των ιερων και των οσιων απο αδιστακτους ποιμενες και χρησιμοποιησαν βια οπως επι παραδειγματι οι Ιωαννιτες στα χρονια του Βυζαντιου που επιχειρησαν να πεταξουν το Θεοφιλο Αλεξανδρειας στη θαλασσα(απο τοτε ηταν προβληματικο αυτο το πατριαρχειο) και στα νεοτερα χρονια οταν εδιωξαν κακην κακως τον νυν Γουμενισσης και τον πρωην Λημνου απο Λαρισα και Λημνο αντιστοιχα!Δεν πρεπει ομως να μετατραπει αυτη η τακτικη σε κανονα εκκλησιαστικης πρακτικης και να μετατραπουν οι ναοι σε ριγκ οσες δικαιολογιες κι αν υπαρχουν απο μερους των διαμαρτυρομενων! Υ.Γ. Η απαντηση σας στο πρωτο μου σχολιο ηταν κορυφαια απο καθε αποψη!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γι αυτό σας λέω: «Μαγκούρα», ναι, αλλά μόνον ως έλεγχος!..

http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_8172.html