Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

"Χαριστήριος τόμος"

Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009, 0:53
Από: JD
jdimi1@optusnet.com.au
Προς: Panagiotis Michalopoulos
michalopoulos_p@yahoo.gr

lykourgos nanis είπε: "Προ ολίγου, στο ιστολόγιο κάποιου σφουγγοκωλάριου του Βαρθολομαίου διάβασα κάποιο σχόλιο επί τη βάσει των γραφoμένων του οποίου οι Μεταλληνός, Ναυπάκτου Ιερόθεος και Γόρτυνος Ιερεμίας απέστελλαν συνεργασίες για τη δημιουργία του χαριστηρίου τόμου προς τιμήν του Ζακύνθου! Εξ όσων γνωρίζω, κάτι τέτοιο δεν διεψεύσθη κι ως εκ τούτου κατά τεκμήριο είναι αληθινό! Η ξεφτίλα των ανωτέρω δεν έχει όριο! Ιδίως του Γόρτυνος Ιερεμία!"
http://xairete.blogspot.com/2009/12/lykourgos-nanis_17.html

Αγαπητέ κ. Μιχαλόπουλε, από ξεφτίλες έχουμε....συνηθίσει, εν τάξει, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό το «για τη δημιουργία του χαριστηρίου τόμου». Τι είναι αυτός ο χαριστήριος τόμος;;;



Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009, 1:15
Από: Panagiotis Michalopoulos
michalopoulos_p@yahoo.gr
Προς: JD
jdimi1@optusnet.com.au


Καλησπέρα σας φίλτατε!

Το αντιλαμβάνομαι τι είναι αυτό, διότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει παλιότερα και για τον Επίσκοπο Φλώρινας, τον πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη. Δεν μπορώ όμως να σας το εκφράσω όπως πρέπει, και γι αυτό θα αναρτήσω στο ιστολόγιο αυτόν τον διάλογο μας, για να μας δώσει μια πλήρη (εκκλησιολογικά) εξήγηση, ο φίλος μας ο κ. Λυκούργος.

Φιλικότατα,
Παναγιώτης



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ «ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΜΟ»

lykourgos nanis είπε...


Εξ όσων γνωρίζω αγαπητέ κε Μιχαλόπουλε, ο όρος «χαριστήριος» προέρχεται εκ της λέξεως χαριστείον που σημαίνει την αναγνώριση της προσφοράς κάποιου!

Οι φαεινοί λοιπόν (αν)εγκέφαλοι που σοφίστηκαν τη δημιουργία του εν λόγω τόμου θεώρησαν ότι έπρεπε να συνταχθεί αυτός ο τόμος προκειμένου να αναγνωριστεί η προσφορά τής... ακτινοβόλου προσωπικότητας που φέρει το όνομα Χρυσόστομος Συνετός!!!..


…Και διάφοροι επίσκοποι, λοιποί κληρικοί και λαϊκοί, απέστειλαν κείμενα θεολογικού και εκκλησιαστικού περιεχομένου με σκοπό τη συγκρότηση του εν λόγω τόμου!

Με ρωτήσατε για το εκκλησιολογικό υπόβαθρο του «χαριστηρίου τόμου»! Ψάχνω να οσμιστώ οσμή εκκλησιολογική στο όλο εγχείρημα! Το μόνο που οσμίζομαι είναι η οσμή ενός αφθόνου λιβανωτού κολακείας!

Δεν μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται η κολακεία γιατί τότε θα αναδυθεί άλλου είδους οσμή! Ας αρκεστώ στην οσμή του γλειφτικού οξέος που αναδίδεται!

Γλείφτες και καιροσκόποι είναι όλοι αυτοί που τα σκαρφίζονται αυτά! Οι αληθινοί και γνήσιοι ποιμένες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους τόμους! Τους φθάνει που με την αγία βιωτή τους είναι θρονιασμένοι στην καρδιά του ποιμνίου τους!

Τρέμε άγιε Ιωάννη Χρυσόστομε, εσύ που μόνο διωγμούς γνώρισες κατά τη διάρκεια τής επίγειας ζωής σου αντί για χαριστεία που όντως άξιζες! Ο συνονόματος σου της Ζακύνθου απειλεί τη φήμη σου αφού έγινε και αντικείμενο χαριστηρίου τόμου!

Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο!

21 Δεκεμβρίου 2009 12:22 μ.μ.

9 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Εξ οσων γνωριζω αγαπητε κε Μιχαλοπουλε ο ορος χαριστηριος προερχεται εκ της λεξεως χαριστειον που σημαινει την αναγνωριση της προσφορας καποιου!Οι φαεινοι λοιπον (αν)εγκεφαλοι που σοφιστηκαν τη δημιουργια του εν λογω τομου θεωρησαν οτι επρεπε να συνταχθει αυτος ο τομος προκειμενου να αναγνωριστει η προσφορα της ακτινοβολου προσωπικοτητας που φερει το ονομα Χρυσοστομος Συνετος!Και διαφοροι επισκοποι,λοιποι κληρικοι και λαικοι απεστειλαν κειμενα θεολογικου και εκκλησιαστικου περιεχομενου με σκοπο τη συγκροτηση του εν λογω τομου!Με ρωτησατε για το εκκλησιολογικο υποβαθρο του χαριστηριου τομου!Ψαχνω να οσμιστω οσμη εκκλησιολογικη στο ολο εγχειρημα!Το μονο που οσμιζομαι ειναι η οσμη ενος αφθονου λιβανωτου κολακειας!Δεν μπαινω στον πειρασμο να σχολιασω το προσωπο στο οποιο απευθυνεται η κολακεια γιατι τοτε θα αναδυθει αλλου ειδους οσμη!Ας αρκεστω στην οσμη του γλειφτικου οξεος που αναδιδεται!Γλυφτες και καιροσκοποι ειναι ολοι αυτοι που τα σκαρφιζονται αυτα!Οι αληθινοι και γνησιοι ποιμενες δεν εχουν αναγκη απο τετοιυς τομους!Τους φθανει που με την αγια βιοτη τους ειναι θρονιασμενοι στην καρδια του ποιμνιου τους!Τρεμε αγιε Ιωαννη Χρυσοστομε,εσυ που μονο διωγμους γνωρισες κατα τη διαρκεια της επιγειας ζωης σου αντι για χαριστεια που οντως αξιζες!Οσυνονοματος σου της Ζακυνθου απειλει τη φημη σου αφου εγινε και αντικειμενο χαριστηριου τομου!Σαν δεν ντρεπομαστε λιγο!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ (13/11/2009)

Κυκλοφόρησε τιμητικός επιστημονικός τόμος με τίτλο «Φιόρα Τιμής για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β΄ Συνετό».

Το βιβλίο που έχει 1040 σελίδες εκδόθηκε από την «Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Έκδοση Τιμητικού Τόμου», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών σημαντικών επετείων της εκκλησιαστικής πορείας του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου Β΄: α) το 70ό έτος της ηλικίας του, β) 50ετία από την Μοναχική Κουρά του στην Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά και γ) 15ετία από την ανάρρησή του στον Μητροπολιτικό Θρόνο της Ζακύνθου.

Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, συνεργάτες του στο Μητροπολιτικό Γραφείο και πνευματικοί άνθρωποι της Ζακύνθου συμμετέχουν με θέματα αφενός μεν ζακυνθινολογικά πάσης φύσεως, αφ’ ετέρου δε θέματα διαφόρων Επιστημών. Το βιβλίο αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην τοπική Γραμματεία, την εν γένει Ιστορία και τις Επιστήμες.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ (13/11/2009)

Ο Τόμος, την Επιμέλεια του οποίου είχε ο Καθηγητής Δημήτριος Γόνης, είναι ήδη έτοιμος και περιλαμβάνει:

α) Προλόγισμα της Επιτροπής (σελ. 7-9),

β) Χαιρετισμούς των: Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ. Κυρίλλου, Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Μαξίμου, Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου (σελ. 11-24),

γ) Παρουσίαση από τον Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Καποδίστρια της πενηντάχρονης πορείας του Μητροπολίτη Ζακύνθου στα εκκλησιαστικά πράγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό (σελ. 25-35),

δ) Εξήντα επτά (67) πρωτότυπα Άρθρα – Μελετήματα (σελ. 37-1029), τα οποία υπογράφουν οι ακόλουθοι εβδομήντα ένας (71) Επιστήμονες – Φίλοι του Τιμώμενου Ιεράρχη:

Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Ιερόθεος, Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος Τηλλυρίδης, Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας Νανάκης, Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος, Αθανάσιος Αν. Αγγελόπουλος, Ζαφείρης Δ. Ακτύπης, Παναγής Δ. Αλιπράντης, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Μ. Γ. Βαρβούνης, Αντώνης Βασιλάκης, Διονύσης Ζαχ. Βίτσος, Χρήστος Π. Βούλγαρης, Δημήτριος Β. Γόνης, Διονύσιος Γ. Δακουράς, Αθανάσιος Ι. Δεληκωστόπουλος, Αικατερίνη Π. Δελλαπόρτα, Κατερίνα Δεμέτη, Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Ζαμπέλης, Σταματούλα Ζαπάντη-Πεντογάλου, Διονύσης Α. Ζήβας, Ευάγγελος Δ. Θεοδώρου, Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χ. Ιωαννίδης, Δέσποινα Καποδίστρια, Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, Γεώργιος Καρρής, Ειρήνη Κασάπη, Ιωάννης Β. Κογκούλης, Σπυρίδων Κοντογιάννης, Κωνσταντίνος Κορναράκης, Ανδρέας Κούκος, Νικόλαος Κ. Κουρκουμέλης, Γεωργία Κουρτέση-Φιλιππάκη – Gert Jan van Wijngaarden – Ανδρέας Σωτηρίου, Δημήτριος Ευ. Κουτρούλας, Γεώργιος Ν. Λεοντσίνης, Νίκιας Λούντζης, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης, Δημήτριος Μαγριπλής – Ι. Σόλαρης – Ι. Μπουγάς, Λορ. Μερκάτης, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Δέσποινα Μιχάλαγα, Νικόλαος Λ. Μόττας, Διονύσης Ν. Μουσμούτης, Διονύσιος Ιω. Μούσουρας, Ηλίας Δ. Μπάκος, Μάριος Μπέγζος, Παναγιώτης Ι. Μπούμης, Ζωή Α. Μυλωνά, Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης, Χρήστος Κ. Οικονόμου, Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, Κωσνταντίνος Γ. Πιτσάκης, Θεοδόσης Πυλαρινός, Γιάννης Ρηγόπουλος, Ζωή Σαμαρά, Αρχιμανδρίτης Ευτύχιος Σαρμάνης, Μανόλης Γ. Σέργης, Διονύσης Σέρρας, Ευθύμιος Θ. Σουλογιάννης, Ιωάννα Στουφή-Πουλημένου, Στέλιος Τζερμπίνος, Παναγιώτης Τζουμέρκας, Μιχ. Γ. Τρίτος, Σπύρος Ν. Τρωϊάνος, Διονύσης Φλεμοτόμος, Βασίλειος Δ. Χρυσοβιτσιώτης.

P. MICHALOPOULOS είπε...

(13/11/2009)
ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΚΟΜΗ
(www.politismospolitis.org)

Η παρουσίαση του Τόμου και η επίσημη επίδοσή του στον Τιμώμενο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων Ζακύνθου (Σαρακηνάδο) στις 14 Νοεμβρίου 2009, στις 6.30 το βράδυ, με την παρουσία προσκεκλημένων του Κλήρου και της Διανόησης, μεταξύ των οποίων ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου κ. Χρυσόστομος και Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια της βραδιάς θα γίνει η Ανακήρυξη του Μητροπολίτη Ζακύνθου σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων και τέλος ο Σεβ. Ζακύνθου θα ομιλήσει περί Θεολογικής Οικολογίας.

Η βραδιά θα κλείσει με ψαλμούς και άσματα από τα ζακυνθινά σχήματα: Χορωδία Αγίου Διονυσίου, Χορωδία Φανερωμένης και Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος.

Σημειωτέον, ότι η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Έκδοση Τιμητικού Τόμου» απαρτίζεται από τους:

α) Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Καποδίστρια – Πρόεδρο,

β) Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λυκογιάννη,

γ) Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Μπιάζη,

δ) Διονύση Σέρρα και

ε) Διονύση Φλεμοτόμο.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ «ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΜΟ»


http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_9404.html

lykourgos nanis είπε...

Και μαζι με το Μπεζγο και τον Αγγελοπουλο φιγουραρουν και τα ονοματα του πατρος Μωυση του αγιορειτη και του Μιχαλη Τριτου!Οποιον καταντημα!Καλα οι προαναφερθεντες δεν σκεπτονται το σκανδαλισμο του λαου του Θεου?Πως καταδεχονται να συγκαταριθμουνται στον ιδιο παρονομαστη με τους Μπεζγο,Αγγελοπουλο και τον αρχιοικουμενιστη και νεοορθοδοξο Ανδριοπουλο?Μετα φταινε οι αντιδρωντες που τους τα χωνουν!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Και που τους «τα χώνουν», τι κακό τους κάνουν, δηλαδή;
Αφού αυτοί (που εισπράττουν το όποιο «χώσιμο») φαίνεται πως το αποζητούν (το θέλει ο… οργανισμός τους) και το απολαμβάνουν!!!

lykourgos nanis είπε...

Ωστε με βαση το σχετικο ρεπορταζ αναμεσα στους επιστημονες-φιλους του Ζακυνθου συγκαταλεγεται και ο μητροπολιτης Γορτυνος Ιερεμιας!Τιμα φαινεται ο κος Ιερεμιας την προσωπικοτητα που με φοντο γυνακεια οπισθια εδωσε συνεντευξη στο πορνοπεριοδικο Πεντχαουζ υποστηριζοντας τις προγαμιαιες σχεσεις!Τιμα την προσωπικοτητα που ειναι γνωστη στους εκκλησιαστικους κυκλους με γυναικειο ψευδωνυμο!Τιμα την προσωπικοτητα που ηταν το δεξι χερι στις παρανομιες του Σεραφειμ Τικα!Ντροπη σας κε Ιερεμια!Μυριακις ντροπη σας!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σχολιάζουμε, με τον κ. Λυκούργο Νανή…


http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_5944.html