Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Αρχειακό …μπουκέτο!

1. Παναγιώτης:

Ποιος είναι αυτός;
Χειροτονήθηκε στα 12 χρόνια του! Ήταν πνευματικό παιδί μητροπολίτη συνεντευξιαζόμενου αντιορθόδοξα σε πορνοπεριοδικό. Έγινε Πατριάρχης και «ενώθηκε» με τους αιρετικούς Κόπτες… Προσπάθησε να εισέλθει σε Άβατο για κάποιους ανθρώπους ιερό χώρο, μαζί με Ηγούμενο που πρόσφατα το μοναστήρι του εξέδωσε αντ – ορθόδοξο βιβλίο ("Αναζητώντας την Αλήθεια" του Νίκου Μαυρομάγουλου) … Αλλά δεν τα κατάφεραν. Χάθηκε και αυτός και ο άλλος, και πήραν μαζί τους και άλλους 15, κάτω από «άγνωστες συνθήκες», ή… κάτω από τις «Άγνωστες βουλές του Κυρίου!», σύμφωνα με άλλον Πατριάρχη!..
Ποιος είναι;


2. Παναγιώτης:

Ο κ. Χριστόδουλος ξεπληρώνει τους αιρετικούς παπικούς για τα δήθεν λείψανα της αγίας Βαρβάρας που του δώσανε! Και άρχισε αλισβερίσι με αυτούς στο (κοντά στο Δρομοκαΐτειο) προσκύνημα, όπου και το θεολογικό οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας!
Στο σχετικό δε «Δελτίο Τύπου» που μου έστειλαν σήμερα, η αίρεση και ο παπισμός αναφέρεται ως Εκκλησία! («Στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία»).
Αναφέρεται δε και σε «αδελφικές σχέσεις των Αποστολικών Εκκλησιών Αθηνών και Ρώμης»!!!..
Δηλώνει δε αδιάντροπα ότι: «Η πρωτοβουλία αυτή έχει βαθιά εκκλησιολογική σημασία, και δεν περιορίζεται σε μία απλή ανάπτυξη επιμορφωτικών σχέσεων»!!!..
Τρελάθηκε τελείως ο Μακαριότατος, ή πάει να προλάβει τον κ. Βαρθολομαίο στο ξεπούλημα της Εκκλησίας; Δεν μας έφταναν οι «αδελφές» μητροπολίτες (για τους οποίους πρόσφατα η Εκκλησία ζήτησε προστασία των προσωπικών δεδομένων τους), έχουμε τώρα και το (αισχρό και αυτό) «αδελφάτο» («εκκλησιολογικής σημασίας»!) αίρεσης και Ορθοδοξίας!!!..


3. ΙΩΑΝΝΗΣ:

Eχω κι εγώ κάτι εναντίον τους. Αν προσέξεις κάπου στην σελίδα κατά του οικουμενισμού έχουν κάτι επιστολές που τους έστειλε ένας οικουμενιστης του Φαναρίου που δικαιολογεί τις συμπροσευχές κλπ. Αφού παραθέτουν τα δικά του, ουσιαστικά δεν παίρνουν θέση.
http://www.oodegr.com/oode/oikoymen/synpros1.htm
Κάθομαι λοιπόν και γράφω περί τις 8 σελίδες με πολύ ψάξιμο και κόπο αναιρώντας σημείο προς σημείο τις πλάνες τους. Αφού τους το έστειλα μου είπαν ότι συμφωνούν απόλυτα με αυτά που έγραψα αλλά δεν θα το δημοσιεύσουν .... γιατί λέει μιλούσα με συγκεκριμένα ονόματα και αυτοί δεν θέλουν να τους θίξουν. Έγραψα δηλαδή ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση και έβαλα γραπτά και φωτογραφίες του Βαρθολομαίου σε συμπροσευχές και τέτοια και αυτό δεν τους άρεσε. Λες και ο Οικουμενισμός που είναι αίρεση κηρύττεται στα λόγια και στην πράξη από τους άγνωστους Χ. ΑΗΔΙΑΣΑ.
Οι άγιοι όταν εμφανιζόταν μια αίρεση δεν αποκήρυτταν την αίρεση γενικά και αόριστα αλλά τον συγκεκριμένο την κάθε φορά αιρετικό. Από κει και πέρα άρχισα κι εγώ να τους υποψιάζομαι...
Τα λέμε, ΙΩΑΝΝΗΣ.


4. Παναγιώτης:

…Πάει λοιπόν και αυτό. Έληξε άδοξα, κακήν-κακώς, όταν μπήκαν στη συζήτηση οι απανταχού παρόντες ως κατάσκοποι των πάντων (ΟΟΔΕ «ανώνυμοι απολογητές»!!!) της Α.Ε. των υποστηρικτών όλων των κακώς κειμένων στην Εκκλησία.
…Πέρασε ένας μήνας απομόνωσης μου, όταν σκασμένος όπως σας είπα, βγήκα εντελώς από το Ίντερνετ!
…Μετά τον μήνα αυτό, επανασυνδέθηκα στο Ίντερνετ, και σε λίγο έλαβα ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, τον κ. Νίκο Μαυρομάγουλο. Μου είπε ότι έχουν μια ορθόδοξη ομάδα κατά των αιρέσεων και κάνουν αγώνα κατά των παγανιστών - ειδωλολατρών, και ότι με θέλουν μέλος της λίστας τους. Του είπα ότι είχα πρόβλημα με τις άλλες δυο λίστες, με τους υποστηρικτές της εκκλησιαστικής κοπροκρατίας, και μου απάντησε ότι γνωρίζει τις θέσεις μου, ότι κείμενά μου έχει λάβει και αυτός (και μάλιστα τόσο πολύ του αρέσουν που τα στέλνει, λέει, και σε άλλους!), και ότι με θέλουν για την αγωνιστικότητα μου. Εγώ δέχτηκα, αγνοώντας ότι αυτή η ομάδα, η ΟΟΔΕ, ήταν η σφιγγοφωλιά των «ανώνυμων απολογητών» που λέγαμε, κάτι που το έμαθα μετά, όταν ήμουν εκεί μέσα. Δεν με αγάθεψαν (με την κακή έννοια) με τις κολακείες τους και τα μεγάλα λόγια για τη σπουδαιότητα τους. Όταν λοιπόν άρχισα να αποκαλύπτω τους σκοπούς τους (ηθικούς, δογματικούς, εκκλησιολογικούς κλπ), ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ (Νίκος Μαυρομάγουλος – Θωμάς Δρίτσας, και ΣΙΑ)!..»


5. Γκιουζέλης Αναστάσιος
31/8/2006

Αγαπητοί φίλοι,
με αγάπη Χριστού ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η ορθόδοξη ιστοσελίδα www.oodegr.com, η οποία πολυδιαφημίζεται στο παρών βιβλίο επισκεπτών του Πηγή Ζωής, διδάσκει την πλανεμένη διδασκαλία του Δαρβίνου, την Θεωρίας της Εξελίξεως η οποία είναι αντίθετη με την Αγ. Γραφή.
Για την ακριβή αναίρεση της Θεωρίας της Εξελίξεως μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω δύο βιβλία:
1.\"ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ - Ή ΠΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΙ ΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ\", π. Ιωάννη Κωστώφ-Φυσικού, εκδ. Αποστολικής Διακονίας.
2.\"ΕΞΕΛΙΞΗ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;\", Βασίλη Πολίτη-Βιολόγου. Εκλαϊκευμένη επιστημονική μελέτη που δείχνει τους αντιεπιστημονικούς και αυθαίρετους ισχυρισμούς της Θεωρίας της Εξελίξεως. Προλογίζει ο π. Θεόδωρος Ζήσης, καθηγητής Παν/μίου.
Ευχαριστώ για την προσοχή. Ο Θεός να μας στηρίζει & να μας φυλάει από κάθε πλανεμένη διδασκαλία & \"Θεωρία\". Αμήν.
Γκιουζέλης Αναστάσιος
Αθήνα


6. Ο ιδρυτής της Διαδικτυακής κοινότητας «Ορθοδοξία», γράφει (ΣΗΜΕΡΑ), για τον Π. Μιχαλόπουλο:
http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208662
(Σήμερα, Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006)

«…Το μέλος μας «PANAGMICHAL» (Παναγιώτης Μιχαλόπουλος) είναι αδικημένη ψυχή και μιλάει έτσι επειδή τον έχουν πληγώσει πολλοί κατ' ευφημισμόν Ορθόδοξοι αδελφοί μας. Μάλιστα, αυτός μπορεί να μην το θυμάται, εγώ το θυμάμαι, κάποτε πριν καμιά διετία, όντας σε μια κοινή λίστα, τότε μου είχε στείλει ένα μήνυμα που με μάλωνε, με αυτό το ύφος… Παρ' όλα αυτά, επειδή γνωρίζω λίγο από την ιστορία του, και έχει τύχει να βρεθούμε σε κοινούς δικτυακούς τόπους, γνωρίζω την ζέση του και το ότι αυτά που λέει πραγματικά τον τσουρουφλίζουν, ξέρω ότι πολλαπλώς έχει αδικηθεί, λοιδωρηθεί, τον αντιμετωπίζουν ειρωνικά κλπ. και εμένα αυτό δεν μου αρέσει. Θέλω η κοινότητά μας εδώ να είναι μια όαση για όλους. Έτσι κι' αλλιώς σήμερα δύο κατηγορίες ψυχών κυκλοφορούν στην Ελλάδα ... οι βολεμένες ... και οι ταλαιπωρημένες. Θεωρώ ότι εκ πεποιθήσεως δεν είμαστε στην πρώτη!!! Αφού λοιπόν όλοι είμαστε ταλαιπωρημένες ψυχές, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο ... ας έχουμε αυτόν τον τόπο να βρισκόμαστε και ν' αναπαυόμαστε μέσα από πραγματική και άδολη Χριστιανική αγάπη.

Εν XC
Χρήστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: