Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος τιμωρεί αυθαίρετα μοναχές

Φιλορθόδοξος Ένωσις Κοσμάς Φλαμιάτος
Έδρα: Βασ. Ηρακλείου 30, 546 24 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 697-2176314, E-Mail: kflamiatos@yahoo.gr,
Αλληλογραφία: Τ.Θ. 135, 421 00 Τρίκαλα
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ EΝΩΣΕΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ EΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ EΛΛΑΔΟΣ


Σκληρή, αντικανονική και αυθαίρετη τιμωρία επέβαλε
ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε 20 μοναχές

Θα μας συγχωρήσετε, να γράψουμε –ως παθόντες*– τα παρακάτω, εκδηλώνοντας την ελάχιστη συμπαράστασή μας προς τις διωκόμενες μοναχές, και να παρακαλέσουμε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιστήσει την προσοχή στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος με τις αντορθόδοξες και ετσιθελικές του ενέργειες δημιουργεί προβλήματα στην Μητρόπολή του, που εκθέτουν την Εκκλησία του Χριστού, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται την Εκκλησία ως τσιφλίκι του, στο οποίο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Να σημειώσουμε ένα παράδειγμα: έχει περάσει ένας χρόνος περίπου από τότε, που ο εν λόγω Μητροπολίτης παραχώρησε Ορθόδοξο Ιερό Ναό σε Παπικούς, παρά την αντίδραση των πιστών της Καλαμάτας, που του υπενθύμισαν ότι αυτό απαγορεύεται από τους Ι. Κανόνες της Εκκλησίας (παραδόξως, η Ι. Σύνοδος γι’ αυτή του την ενέργεια ακόμα …σιωπά!).

1. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, λοιπόν, τιμώρησε αυθαίρετα και δεσποτικά είκοσι περίπου μοναχές της Ι. Μονής Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας, με το επιτίμιο της ακοινωνησίας, χωρίς να τηρήσει τη διαδικασία που ορίζουν οι Ι. Κανόνες και είναι υποχρεωτική σε μια δημοκρατική κοινωνία: δηλαδή, χωρίς να συντάξει κατηγορητήριο, να το ανακοινώσει στις μοναχές, να τις καλέσει σε απολογία, να γίνει η δίκη από το αρμόδιο όργανο, κ.λπ. Τις τιμώρησε αναφέροντας έτσι, γενικά και αόριστα, ότι οι μοναχές υπέπεσαν σε ανυπακοή και επέδειξαν απρεπή συμπεριφορά προς τους ιερείς.
Οι μοναχές, όμως, από τη μεριά τους υποστηρίζουν πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Αντιθέτως καταγγέλλουν, όπως πληροφορηθήκαμε, ότι ο Δεσπότης ήθελε να επιβάλει –σε συνεννόηση με την ηγουμένη– απόφαση που δεν αποδέχτηκαν ούτε το ηγουμενοσυμβούλιο, ούτε οι 21 (από τις 24) μοναχές που διαθέτει το μοναστήρι. Αυτό έφερε διχασμό στην Αδελφότητα.
Μετά το γεγονός αυτό ο ιερέας, που είχε διορίσει πρόσφατα ο Μητροπολίτης στο Μοναστήρι (και ο οποίος, μάλιστα, δεν είναι ο εξομολόγος των μοναζουσών), καθώς κοινωνούσε μοναχή έλεγε: «Σε κοινωνώ αναξίως», προσβάλλοντας έτσι την προσωπικότητά της. Επίσης, ό ίδιος, μοιράζοντας το αντίδωρο σε κάποιες μοναχές έλεγε: «Άνθρακας (να αποβεί) για σένα το αντίδωρο»! Τελευταία δε την 28ην Οκτωβρίου, αρνήθηκε να κοινωνήσει μοναχή λέγοντάς της εις επήκοον των παρευρισκομένων πιστών ότι είναι ανάξια να κοινωνήσει(!) όπως αναφέρει και ο τοπικός Τύπος (30/10/09). Δηλαδή, πρωτάκουστα πράγματα, αν αποδειχτούν αληθινές οι καταγγελίες.
Αντί, λοιπόν, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας να θεραπεύσει την κατάσταση, να εξετάσει αν έχουν ούτως τα πράγματα –ποια ήταν η ευθύνη της ηγουμένης, των μοναζουσών, του ιερέως, το ενδεχόμενο να έχει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης– επέβαλε αυθαίρετα την σκληρή αυτή ποινή, που βέβαια δεν είχε κανένα δικαίωμα να επιβάλει χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αφού το επιτίμιο δεν είχε σχέση με εξομολόγησή τους σ’ αυτόν, δεν επεβλήθη κατόπιν εξομολογήσεως κάποιου αμαρτήματος ως μέσον θεραπευτικό, αλλ’ ως τιμωρία.
Ο δρόμος που επέλεξε ο Μητροπολίτης, το μόνο που επέτυχε είναι να προσβάλλει τις προσωπικότητες των μοναζουσών, να δυσφημίσει το μοναστήρι, να προσθέσει νέα προβλήματα στην Διοίκηση της Εκκλησίας και να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεπισκόπους του, οι οποίοι (αν λάβουμε υπ’ όψιν κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος) θα πάρουν το μέρος του ή θα προσπαθήσουν να συγκαλύψουν το γεγονός, δυσφημώντας για άλλη μια φορά την Εκκλησία, ως προς τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης.
Αυτή, βέβαια, είναι η μία όψη του νομίσματος, σημαντική για το συγκεκριμένο μοναστήρι και τον τρόπο διοικήσεως της Εκκλησίας από τους Επισκόπους, που φαντάζει, όμως, ως παρωνυχίδα. Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, που ασφαλώς δεν θα την εκθέσουν οι μοναχές. Και ποια είναι αυτή;

2. Ο Μητροπολίτης τιμώρησε τις μοναχές όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα άδικα, αλλά οπωσδήποτε αντι-κανονικά, για κάποια αόριστη και αδιερεύνητη ανυπακοή.
Όμως ο ίδιος, πριν μερικές μέρες, στην Κύπρο –όπου εστάλη ως εκπρόσωπός μας (δηλαδή όλων των μελών της Εκκλησίας της Ελλάδος) – διέπραξε συγκεκριμένη ανυπακοή και μεγάλο Κανονικό παράπτωμα. Παρέβη Ιερούς Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων, αλλά και την πρόσφατη «Οδηγία» (14/10/09) της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρευρεθείς στην Μικτή Επιτροπή του Θεολο-γικού Διαλόγου στην Πάφο, συμμετέσχε σε διαδικασία που απαγορεύουν οι Ι. Κανόνες και που ειδικά του απαγόρευσε η ίδια η Ιεραρχία που τον έστειλε: αποδέχτηκε την διαδικασία των συμπροσευχών και συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς καρδινάλιους και Ουνίτες.
Αν οι Οικουμενιστές Επίσκοποι και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας γράφουν τους Ιερούς Κανόνες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους για θέματα σοβαρά, όταν δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του την Ιεραρχία της Εκκλησίας που σαφώς του υπέδειξε να μη συμπροσευχηθεί, γιατί θα σεβαστεί είκοσι μοναχές και το κοινό αίσθημα των πιστών και θα δείξει δικαιοσύνη, πατρική αγάπη και ποιμαντική μέριμνα;
Περιμένουμε την δέουσα και επιβαλλόμενη αντίδραση των Ιεραρχών και των πιστών γι’ αυτές τις αντικανονικές ενέργειες του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Θα υπάρξει;

Για την Φιλορθόδοξη Ένωσι «Κοσμάς Φλαμιάτος»
ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο
ο Γραμματέας Σημάτης Παναγιώτης



(*) Ο Γραμματέας της Ενώσεώς μας, επειδή αρθρογράφησε κατά των αντορθόδοξων και οικουμενιστικών από-ψεων και ενεργειών του Μητροπολίτη Καλαβρύτων είχε δεχθεί προ ετών παρόμοιο επιτίμιο από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, ο οποίος προσπάθησε να παραχωρήσει Ορθόδοξο Ιερό Ναό σε Παπικούς και αποδέχεται την οικουμενιστικής εμπνεύσεως «γραμμή», πως το filioque δεν αποτελεί αιρετική δοξασία, ο Παπισμός δεν είναι αίρεση, αλλ’ είναι Εκκλησία με μυστήρια, και άλλες τέτοιου είδους οικουμενιστικές θέσεις.

16 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Για τον ανεκδιηγητο αυτο δεσποτη ισχυει το αρχαιο γνωμικο.Οια η μορφη τοιαδε και η ψυχη!Απο τοτε που τον φυτεψε το κονκλαβιο το δεσποτικο στην Καλαματα ολο προβληματα δημιουργει!Αληθεια ποτε θα ξεκουμπιστει η μαλλον ποτε θα τον κυνηγησουν οι Καλαματιανοι?Θα σοβαρευθει αραγε η θα χει την τυχη του Μπεκιαρη και του πρωην Λιμνου Παντελεημονα που φυγαν νυχτα απο Λαρισα και Λημνο αντιστοιχα?

Ανώνυμος είπε...

έκανε παπικό το παρεκλήσιο θέλει να κάνει και τις υπόλοιπες εκκλησίες και μοναστήρια της καλαμάτας παπικά για αυτό το λόγο κυνηγάει τα μοναστήρια δεν θα του γίνει όμως!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, αν και δεν καταλάβαμε πλήρως τι εννοείτε λέγοντας ότι κάνει παπικές τις εκκλησίες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Αν θέλετε δώστε μας περισσότερες πληροφορίες και αν είναι δυνατόν επώνυμα. Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

κ.Μιχαλόπουλε και εγώ από εκεί το έμαθα από το internet google-Μητροπολίτης καλαμάτας παπισμός....

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έκανα κι εγώ την αναζήτηση, αγαπητέ, και να τι βρήκα:


Αντιδράσεις στην Καλαμάτα για Παραχώρηση ναού σε ετερόδοξους

Όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ» (της Καλαμάτας, στο φ. 9746, 27/9/08 και φ. 9746, 28/9/08), ο Δεσπότης Χρυσόστομος, υπακούων σε Βατικάνεια κέντρα, αποφάσισε να δώσει ένα ναΐσκο (ο οποίος μάλιστα είναι ιδιωτικός), στους Ρωμαιοκαθολικούς της Καλαμάτας!

Έστειλε ανθρώπους του, οι οποίοι ?άλλαξαν τις κλειδαριές του ναΐσκου, εν αγνοία του ως σήμερα ιδιοκτήτη, και με το έτσι θέλω παρέδωσε τον ναό στους παπικούς. Οι κάτοικοι αντιδρούν, μάζεψαν ως τώρα πάνω από 500 υπογραφές, μα ο Δεσπότης είναι ανένδοτος.

Όμως, οι «καλοί» μας Επίσκοποι, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι, άλλο η ελευθερία του «θρησκεύειν» ελεύθερα και του «ιδρύειν» ευκτήριους οίκους, άλλο η παροχή των οποιονδήποτε διευκολύνσεων από την πολιτεία σε κάθε θρησκεία και τελείως άλλο η παραχώρηση ορθόδοξων ναών από την επίσημη Εκκλησία σε θρησκείες που πολεμούν την Εκκλησία, τη στιγμή μάλιστα, που οι περισσότεροι ναοί κτίστηκαν από τον οβολό των πιστών????..

Ανώνυμος είπε...

για αυτό το λόγο παρεχώρισε ορθόδοξο ναίσκο σε παπικούς ο συγκεκριμένος μητροπολίτης μαζί με όσους συνεργάζετε γιατί τις 2 διαφορετικές εκκλήσιες θέλει να τις κάνει 1 εκκλησία.δυστηχώς...

lykourgos nanis είπε...

Συγχαίρω τον αγαπητό ανώνυμο των 2.10 της 23ης Δεκεμβρίου για τον σχολιασμό του!Φυσικά και δεν θα του περάσει του εξουσιομανούς δεσπότη!Είδατε αγαπητοί μου πόσο εγκλημάτισε ο Χριστόδουλος στέλνοντας στην Καλαμάτα τον Σαββάτο?Αλλά οι Καλαματιανοί είμαι σίγουρος ότι αν εξακολουθήσει να προκαλεί θα αντιδράσουν δυναμικά με απρόβλεπτες συνέπειες!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δικαιολογημένα παραπονιέστε! Βέβαια, αυτοί που μιλάνε για δυο Εκκλησίες, πρέπει να ξέρουν, ότι μια είναι η Εκκλησία, αυτή δηλαδή που ομολογούμε στο «Πιστεύω», και ότι αυτή είναι η Ορθοδοξία…

Να ξέρουν ότι ο παπισμός δεν είναι Εκκλησία αλλά αίρεση…

Μιλάνε όμως για «θεωρία περί κλάδων» (ένας Χριστός - κορμός, με κλαδιά τις διάφορες ομολογίες)... Μιλάνε και για δυο πνεύμονες («ανατολική και δυτική εκκλησία»...

Και τα λένε αυτά οι οικουμενιστές, όχι διότι θέλουν ένωση (ενώνεται η αλήθεια με το ψέμα;) «δυο Εκκλησιών» τάχα, αλλά διότι είναι προδότες της πίστεως...

Ή, πιο σωστά, προβοκάτορες που δουλεύουν για την υποταγή της Αλήθειας (που είναι ο Χριστός), της Εκκλησίας, της Ορθοδοξίας, στο ψέμα (που είναι ο διάβολος), στην αίρεση, στον παπισμό, στο Βατικανό!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Προβοκάτορες

http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_7704.html

Ανώνυμος είπε...

μιλάτε πολύ σωστά εγώ πάλι πιστεύω ότι οι μοναχές που τις υπέβαλε κανόνα ακοινωνησίας σκαρφίστηκε αυτά τα σκάνδαλα για αυτές, για να τις πείσει να το κάνει το μοναστήρι παπικό...?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Όλα πια μπορεί να τα περιμένει κανείς από τους δεσποτάδες…

Όλα πια μπορεί να τα περιμένει κανείς από τους όποιους προβοκάτορες μέσα στην Εκκλησία μας …

Όλα πια μπορεί να τα περιμένει κανείς από τους μισόκαλους, από τους φθονερούς, από τους διώκτες παντός εντίμου στοιχείου…

Όλα πια μπορεί να τα περιμένει κανείς, από τους εξωμότες της πίστης …

Ανώνυμος είπε...

έχω δει σε κάποια σαιτ σας που αναφέρατε αν δεν κάνω λάθος ότι ο αντίχριστος θα εμφανισθεί ως παπικός ισχύει αυτό που λέγω

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν έχω κανένα σάητ εγώ. Εκτός αν εννοείτε αναρτήσεις στο «χαίρετε».

Τέτοια πράγματα όμως εγώ δεν έχω πει πουθενά. Ουτε εδω, ουτε αλλού…

Εκτός και αν έχω αποκαλέσει κάπου σαν "αντίχριστο" τον πάπα των παπικών...

Σας ενημερώνω δε, ότι τα υπόλοιπα μπλογκς μου (μετά από το "χαίρετε") είναι τα ακόλουθα:


ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

* Άγιο Φως
* Άννα, μη κλαις! (Προς πονεμένους)
* Αγία Γραφή
* Αγιογραφίες
* ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
* Δαρβινισμός
* Δεισιδαιμονίες
* ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
* Ιερώνυμος, ο Βου.
* ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
* Καλόγερος Παΐσιος
* Λείψανα
* Νίκος Καζαντζάκης
* Νεο-Ειδωλολάτρες
* Οικογενειακός
* Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
* Παντελεήμονας: Ο Άγιος Κορυδαλλού!
* Παπική Εκκλησία
* Ρασοφόροι
* Στολές Δεσποτικές
* ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΜΑΤΑ
* Χιουμοριστικά

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρήτε έκανα λάθος πάντως σας ευχαριστώ που σε κάθε σχόλιό μου συμπληρώνατε και εσείς πολύ αληθινά σχόλια και εσάς ευχαριστώ κ.Νανή.Λίγοι είναι αυτοί που βγαίνουν και λένε την αλήθεια αν δεν επικοινωνήσουμε μέχρι την Προτωχρονιά καλές γιορτές και ευλογημένο το νέο έτος 2010!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλές γιορτές και ευλογημένο το νέο έτος 2010! :-)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλές γιορτές και ευλογημένο το νέο έτος 2010! :-)

http://xairete.blogspot.com/2009/12/2010.html