Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Τηλεφώνημα


Έκπληξη προκάλεσε στους συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην οποία απορρίπτει σε γενικές γραμμές όλες τις προτάσεις του υπουργείου που αφορούν τις προσλήψεις του διοικητικού προσωπικού της Εκκλησίας μέσω ΑΣΕΠ αλλά και τη... μείωση των κυβικών στα αυτοκίνητα των μητροπολιτών!

«Είχε προηγηθεί διαβούλευση με τον Αρχιεπίσκοπο για τις συγκεκριμένες αλλαγές», δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Γ. Ραγκούσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη Σουηδία που βρίσκεται, ζήτησε να συνταχτεί άμεσα επιστολή - απάντηση στον Αρχιεπίσκοπο.

Δεν χρειάστηκε όμως, αφού χθες το πρωί δέχτηκε τηλεφώνημα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας. Ο Ιερώνυμος εξήγησε στον υπουργό ότι η επιστολή απεστάλη στο πλαίσιο της... διαβούλευσης και η συζήτηση μεταξύ τους συνεχίστηκε σε καλό κλίμα.



http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=8458838#

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

BHMAτοδότηs
Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πρόκειται η Εκκλησία της Ελλάδος να αφορίσει τον κ. Γιάννη Ραγκούση;

Κατηγορηματικά «όχι», με διαβεβαιώνουν πηγές της Αρχιεπισκοπής, παρά την επιστολή της Συνόδου με αιχμές σχετικά με το θέμα των προσλήψεων διοικητικών υπαλλήλων στις μητροπόλεις μέσω ΑΣΕΠ, όπως και την υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις για τα κρατικά αυτοκίνητα και των οχημάτων που προσφέρονται (σαν «κρατικό τάμα») στους κατά τόπους αγίους (δηλαδή στους μητροπολίτες).

Μου λένε ότι η επιστολή της Συνόδου αποδίδει κάποιες σκέψεις, αλλά το ύφος της δεν εκφράζει καθόλου τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος χθες στις 4 μετά το μεσημέρι, από το Διδυμότειχο όπου βρισκόταν για την ενθρόνιση του τοπικού Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού, τηλεφώνησε στον κ. Ραγκούση και τον διαβεβαίωσε ότι ουδέν πρόβλημα υπάρχει και ότι όλα θα λυθούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Πάντως, πονηροί ιεράρχες καθησυχάζουν συναδέλφους τους λέγοντας ότι η «διαβούλευση» είναι απλώς η διαδικασία για να συνοδεύονται οι σπουδαίες διακηρύξεις από φωτογραφικές εξαιρέσεις, οι οποίες μετατρέπουν τις δραστικές αλλαγές σε ανώδυνες τροποποιήσεις.

Με άλλα λόγια, πολλοί άγιοι πιστεύουν ότι με λίγη διαβούλευση θα συνεχίζουν να διορίζουν στις μητροπόλεις «παιδιά θαύματα» και κολλητούς τους από τα Κατηχητικά.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=58&artid=300420&dt=20/11/2009