Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ «ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»;

«...Στις 31 Αυγούστου εορτάζουμε την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ: Ο Απόστολος Θωμάς [...] παρακάλεσε την Παναγία να του δώσει για ευλογία τη Ζώνη της. Και εκείνη, καθώς ανέβαινε στους ουρανούς, του έριξε το Ιερό κειμήλιο... ...το μοναδικό ιερό κειμήλιο που σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Θεοτόκου και διασώζεται μέχρι σήμερα στην Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, στο Περιβόλι της Παναγίας. Η ίδια η Θεοτόκος την ύφανε από τρίχες καμήλας.».

(ΠΗΓΗ: Αγία Ζώνη.gr. Ενορία Αγίας Ζώνης Πατησίων. Ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών)

«...Η ανακομιδή της τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, άλλοι λένε ότι έγινε από τον βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από το γιο του Θεοδόσιο τον Β'. Η μεταφορά έγινε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και την τοποθέτησαν σε μια χρυσή θήκη, που ονομάστηκε αγία Σωρός.»...(ΠΗΓΗ: Χριστιανική Φοιτητική Ένωση)


Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ) ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:

«Τα ιερά Κειμήλια (Αγία Ζώνη, κλπ) μεταφέρονται με λιτανεία στον Πύργο (Θήρας) ... Το πρωινό της 10ης Οκτωβρίου 1830 βρήκε την πόλη των Φηρών με εορταστικό πρόσωπο. Οι σημαίες κυμάτιζαν παντού. Όλα τα «κονσολάτα» (προξενεία), ύψωσαν τις σημαίες τους. Τα πλοία στον Αθηνιό και τόν Όρμο των Φηρών έριχναν βολές πυροβόλου, «τόπια», ενώ οι ελεύθερες τουφεκιές γέμισαν τον αέρα... ...Παρά το γεγονός, ότι οι Αγιορείτες πατέρες δεν επιθυμούσαν να μεταφερθούν και σε άλλα χωριά της νήσου τα «Άγια» για ευλογία και αγιασμό, εν τούτοις, στην επιμονή και απαίτηση των χωρικών, υπεχώρησαν. Σημειώνεται ότι την μεταφορά στους ενοριακούς ναούς των χωρίων οι κάτοικοι την συνόδευαν με πυροβολισμούς, κωδωνοκρουσίες και Αγρυπνία κατά την ημέρα της παραμονής των κειμηλίων.»(Από έκδοση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.)

Διάλογοι, σε ιστοσελίδα του Χριστόδουλου.

XFE: "ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ, ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ"!!!..

FORUM (γραφείου νεότητας αρχιεπισκοπής Αθηνών):
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:643. (13-08-2007)"ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"; ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ;"
644. (13-08-2007)"«Μετά τη θεία μετάστασή της η Θεοτόκος συμβασιλεύει με τον Υιό της στους ουρανούς.» (Μητροπολίτης Μόρφου Νεοφύτος) ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΕΙ», ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ; ΣΤΕΚΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΟΛΟΓΙΚΑ;"
646. (13-08-2007)"«...Και το μεν σώμα αυτής το πανύμνητον ουδαμώς ευρείν ηδυνήθησαν, μόνα δε αυτής τα εντάφια κείμενα ευρόντες.. ..ησφάλισαν την σορόν». ...ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΙΑ ΣΟΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΑΝ;"
647. 13-08-2007"...ήτησαν αυτόν τον αρχιεπίσκοπον Ιουβενάλιον την αγίαν εκείνην σορόν μετά των εν αυτή της ενδόξου και Παναγίας Θεοτόκου Μαρίας ιματίων βεβουλλωμένην ασφαλώς αυτοίς αποσταλήναι. Και ταύτην αποσταλείσαν κατέθεντο εν τω εν Βλαχέρναις δομηθέντι σεβασμίω Οίκω της αγίας Θεοτόκου». (www.istoria.gr) ...«ΠΕΤΑΞΕ» ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΝ «ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ» ΤΗΣ)... ΠΡΟΤΟΥ «ΜΕΤΑΣΤΕΙ» Η ΠΑΝΑΓΙΑ;;;;"
648. (13-08-2007)"...Έτσι ο θάνατός της ονομάζεται «αθάνατος Κοίμησις». (Από το βιβλίο «Ο μυστικός κόσμος των Βυζαντινών Εικόνων». Χρήστου Γ. Γκότση, Εκδ. Αποστολική Διακονία) ...«ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΟΙΜΗΣΙΣ»;;;;;!!!!!..."
649. (13-08-2007)"«...Το σώμα της έχει φυλαχτεί άφθαρτο». «...Και ανεβαίνει σε ομορφότερη και θεϊκότερη ζωή.» (+ Ο Σάμου και Ικαρίας ΕΥΣΕΒΙΟΣ). ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.. «...Και ανεβαίνει σε ομορφότερη και θεϊκότερη ζωή.» ...ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ; ΣΑΝ ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΟ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ; ΟΧΙ;"
650. (13-08-2007)"Και πόσο «ορθόδοξο» είναι (ή μήπως άκρως παπικό), το να αποκαλούμε την Παναγία... «θεόν μετά θεόν»;"
654. (14-08-2007)
"«...Όσον αφορά την αγία σορρό, μέσα στον τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή βρήκαν τα σάββανα, το μαφόριο και την ζώνη της Παναγίας.» (fr.Nektarios) ...Διαβάζω στο «Σύγχρονο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης»: Σορός = ο νεκρός, το λείψανο. ...Αν βρήκαν ρούχα, τότε βρήκαν ένα ΣΩΡΟ πράγματα. Έτσι;"

655. (15-08-2007)"«Δεν ομιλούμε για ανάσταση για να μην συγχέεται η μετάστασις του θεομητορικού σώματος με την ανάσταση του Χριστού.». (fr.Nektarios) ...ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ κάνει Η Χ.Φ.Ε της οργάνωσης «Ζωή») ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!!!.. Διαβάζω στο ελληνικό λεξικό (δεν έχω εβραϊκό): ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ = ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ. (Ιατρ.) μετάθεση εστίας νόσου σε άλλο μέρος του σώματος. (μτφ.) εγκατάλειψη πολιτικής παράταξης ή ιδεολογίας κ. προορίσεις σε άλλη... ...Διαβάζω στο λεξικό: ΑΝΑΣΤΑΣΗ = Η ΕΓΕΡΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ (όπως του Λαζάρου, κλπ).
...Κώστας Χατζούδης (ΕΡΑ - ΝΕΤ. 15/8/2007 10:57 πμ): Στην μετάδοση της λιτανείας από την Τήνο, αποκάλεσε την Παναγία... «Θεότητα»!!!.."

657. (15-08-2007)"...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.GONIA.GR, γράφει ο Τάσος Μερκούρης ότι: «...Πλήθος οι Ναοί και τα 'Ξωκκλήσια τα αφιερωμένα στην Παναγία Μητέρα του Θεού, πλήθος και τα Μοναστήρια. Ακόμη και ολόκληρη πολιτεία, η πολιτεία του Άθω, το περιβόλι της Παναγίας. Για να ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ακατάπαυτα, για να υμνείται σε όλες τις γενιές...» ...ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ (ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ) ΤΙΜΩΝΤΑΙ!.."
660. (16-08-2007)"3 + 1 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ: ...1.«...Μη στοχασθήτε εδώ κάτω τα θλιβερά εκείνα σύμβολα του θανάτου, εκεί δηλαδή οπού ΦΑΙΝΕΤΑΙ ένα σώμα νεκρόν ηπλωμένον επάνω εις ένα κράββατον, κηδευόμενον σεπτώς παρά των ιερών Αποστόλων...». (σ.σ. : «Φαινόταν» νεκρό; Δεν ήταν;) ...2.«...έτζι όταν απέθανεν, η νέκρωσις εστάθη αθάνατος...». (σ.σ.: «ΖΕΙ» και ο... θάνατος!!!..) ...3.«Αυτός είναι ή ένας γλυκύς ύπνος, με τον οποίον ΘΕΛΗΣΕ η πάναγνος Δέσποινα ωσάν να αναπαυθή ολίγον εις το πέρας της επικήρου ταύτης ζωής...». (σ.σ. : «Θέλησε»!..) ...4.«...άφησε δι' ολίγον το ομοδίαιτον σώμα...». (Γιατί το «άφησε»; Και γιατί τρεις μέρες; Οι τρεις μέρες του Χριστού είχαν νόημα. Εδώ τι νόημα είχαν; Για να έρθει ο - πάντα καθυστερημένος - Θωμάς, να ζητήσει να... ξεθάψουν την Παναγία για να την χαιρετήσει ;;; !!!..)."
662. (17-08-2007)
Κ ΣΥΡΟΣ
(διαχειριστής): «...Εθελοτυφλούμε μάλλον!»

663. (17-08-2007)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:Σίγουρα εθελοτυφλούμε, όταν λέμε ότι «λατρεύουμε» (σαν... «θεόν μετά τον θεό»!) την Παναγία... Όταν ειδωλοποιούμε μια εικόνα της, σκεπασμένη με... χάντρες, λίρες, δαχτυλίδια κλπ, και πιστεύουμε ότι αυτή (ένα μαύρο από τα χρόνια ξύλο, καρβουνιασμένο, μια άμορφη μουτζούρα επιχρυσωμένη) είναι η θαυματουργή, και όχι η ίδια η Παναγία που εικονίζεται σε κάθε εικόνα της... «...Εθελοτυφλούμε μάλλον!» ... Όταν ένας μητροπολίτης κλαίει και οδύρεται μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης, και δηλώνει ότι... «του κλέψανε την Παναγία του», ότι... «του κλέψανε την ελπίδα» (του παγκαριού του;) οι ληστές, και κινητοποιεί ένα ολόκληρο κράτος για την ανεύρεσή της παρά το ότι θεωρείται... «θαυματουργή», και θα μπορούσε να επιστρέψει μόνη της... ...Εθελοτυφλούμε - Εθελοτυφλούμε!.. ...«Βοηθήστε στραβοί» (όσοι ανήμποροι) «τον ανοιχτομάτη» (του εκκλησιαστικού μπεζαχτά)... «Βοήθαμε φτωχέ» λαέ - ποίμνιο, εμένα τον χρυσοστόλιστο «ποιμένα» σου για... «να μη σου μοιάσω!»... ΑΜΗΗΗΗΗΝ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: