Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ

[ΠΟΛΕΜΟΣ.jpg]

Αν είναι έτσι, τότε αξίζει και οι χριστιανοί να πάμε τη φορά αυτή στο καρναβάλι...

...στης Πάτρας το καρναβάλι, για να χειροκροτήσουμε τους εμπνευσμένους καλλιτέχνες και τους τολμηρούς διοργανωτές σχετικά με τα (δυο παρακαλώ) άρματα στα οποία πρωταγωνιστεί ο διαβόητος καλόγερος.


Τι λέτε; Πάμε; Τι λέτε; Πάμε; Τι λέτε; Πάμε;

Π. Μιχαλόπουλος




«Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Καρναβαλιού υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η σάτιρα. Από την Αρχαία Κωμωδία μέχρι τις μέρες μας η σάτιρα αγγίζει πρόσωπα και θίγει επιλήψιμες διαγωγές ανθρώπων του δημόσιου βίου.

Το να ταυτίζουμε το σατιριζόμενο πρόσωπο με τον θεσμό από τον οποίο προέρχεται (λόγου χάρη τον δικαστή με την Δικαιοσύνη, τον πρόεδρο με την Προεδρία, τον ηγούμενο με την Ορθοδοξία κ.ο.κ.) αποτελεί εσφαλμένη προσέγγιση που εν τέλει οδηγεί σε ακύρωση της σατιρικής πράξης.

Επιπροσθέτως ο σατιρισμός διαγωγών που κατά κοινή παραδοχή είναι επιλήψιμες λειτουργεί καθαρτήρια και τελικώς ευεργετικά.

Με αυτές τις σκέψεις και με κάθε σεβασμό προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η δημοτική αρχή διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να λογοκρίνει καρναβαλικά άρματα επειδή ακριβώς επιθυμεί να πρυτανεύσουν η σύνεση και η διάκριση και να αποφευχθούν περαιτέρω ανώφελα σχόλια».

Φούρας, Δήμαρχος Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: