Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Άντζυ Σταθάτου: «…την ώρα που το άγιο πνεύμα παρακολουθεί τις παρασκηνιακές εξελίξεις…»

της Άντζυ Σταθάτου

Λίγες ημέρες πριν από την συνεδρίαση της Ιεραρχίας, φουντώνει το ιερό παρασκήνιο για την πλήρωση των δύο χηρευουσών Μητροπόλεων Κιλκισίου και Διδυμοτείχου. Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες φαίνεται πως βρίσκονται στα «χαρακώματα» για το ποια πρόσωπα θα προκριθούν για να καταλάβουν τους θρόνους των δύο Μητροπόλεων.

Υποσχέσεις , ισορροπίες, «χρωστούμενα», μπαίνουν στη ζυγαριά , την ώρα που το άγιο πνεύμα παρακολουθεί τις παρασκηνιακές εξελίξεις στον ποταπό κόσμο των ανθρώπων , από τον οποίο δεν ξεφεύγουν ούτε οι κληρικοί.


Για την μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρεται να είχε δεσμευθεί αρχικά στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ότι θα υποστηρίξει τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτη Ιωάννη Τασσιά.

Όμως επειδή οι υποσχέσεις δύνανται και να ξεχαστούν , ιδίως λόγω της κριτικής που άσκησε πρόσφατα ο κ. Άνθιμος στον κ. Ιερώνυμο , τώρα , ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται πως προωθεί έναν παλαιό συνεργάτη του από την μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, τον αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ Σιγάλα. [...]


http://www.protothema.gr/content.php?id=47041

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Νέοι μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Πολυανής-Κιλκισίου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009, 16:50

Δύο νέους ιεράρχες εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος για την πλήρωση δύο κενών μητροπολιτικών εδρών. Για τη μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Σιγάλας με 47 ψήφους σε σύνολο 77, ενώ ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τασσιάς έλαβε 19 ψήφους.

Για τη μητρόπολη Διδυμοτείχου εξελέγη ο επίσκοπος Διαυλείας Δαμασκηνός, ο οποίος έλαβε 43 ψήφους, έναντι 31 του αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου.


www.zougla.gr