Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Νέους Μητροπολίτες εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος

"Νέους Μητροπολίτες εξέλεξε σήμερα, Δευτέρα 27/6 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πετράκη. Η Σύνοδος συνήλθε εκτάκτως προκειμένου να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, στη θέση του παραιτηθέντος Θεόκλητου Κουμαριανού.
Νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Κυθήρων, Κύριλ-λος, του οποίου η καταγωγή είναι από την Καρδίτσα. Συγκέντρωσε 60 ψήφους σε σύνολο 71 παρόντων ιεραρχών.
Με τη μετάθεση αυτή έμεινε κενή η Μητρόπολη Κυθήρων οπότε και η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Κυθήρων τον μέχρι πρότινος πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Ύδρας, Σεραφείμ Στεργιούλη, με 58 ψήφους."

ΜΠΕ


Αγαπητή metro,

Κάτι μου θύμισε, ο νέος Μητροπολίτης Κυθήρων! Το… σκυλάκι του «ΤΕΝ – ΤΕΝ», να πω; Διότι, δεν είδα καμία αντίδραση εκ μέρους του προς στον κ. Χριστόδουλο για όσα του έλεγε, σε αυτόν τον νέο «Σεβασμιότατο», στη χειροτονία του, στη Μητρόπολη της Αθήνας το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2005!

Τον άκουγε με το κεφάλι κάτω να τον προσφωνεί τάχα, αλλά να λέει τα «δικά» του πάλι, για… «ευσεβοφανείς» αντιπάλους του που του ζητάνε να κάνει κάθαρση!

Έχουμε ακούσει για ταπεινωτικές διαδικασίες για να γίνει κανείς μασόνος, αλλά αυτό με τους Δεσποτάδες μας, ξεπερνά κάθε όριο…



Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: