Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ύποπτες μεθοδεύσεις (δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, πάντα επίκαιρο)


Ύποπτες μεθοδεύσεις

Τον τελευταίο καιρό κάποιες πολυεθνικές οργανώσεις αναπτύσσουν μια έντονη δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο. Είναι αυτές που εμφανίζονται με τη μορφή καινούργιων θρησκειών, αιρέσεων ή δογμάτων, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τελείως διαφορετικούς σκοπούς. Τέτοιες οργάνωσης είναι τόσο πολλές και ποικιλόμορφες, ώστε ο εντοπισμός τους και η απαρίθμηση τους παρουσιάζουν αρκετή δυσχέρεια. Οι περισσότερες έχουν την έδρα τους ή ξεκινάν πέρα από τον Ατλαντικό. Μερικές έρχονται κι από την Ασία. Όλες όμως έχουν απεριόριστους οικονομικούς πόρους. Αναπτύσσουν παράδοξες αντιλήψεις για τη ζωή και την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων, κι οι δοξασίες του δεν έχουν κανένα λατρευτικό στοιχείο. Έτσι, δεν μπορούν να θεμελιώσουν καμία κοσμοθεωρία και αρκούνται να απευθύνονται στους αφελείς. Γι αυτό, το κύριο παράπονο και οι διαμαρτυρίες τους είναι ότι στην Ελλάδα με την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος απαγορεύεται ο προσηλυτισμός. Φτάνουν μάλιστα να ισχυρίζονται ξεκάθαρα ότι τέτοια διάταξη δεν υπάρχει στο Σύνταγμα καμίας άλλης χώρας του κόσμου. Με άλλα λόγια δημιουργούν θόρυβο όχι γιατί δεν μπορούν να προβάλλουν ή να διαδώσουν τις οποιεσδήποτε ιδέες ή αντιλήψεις τους, αλλά γιατί δεν επιτρέπεται να εκμεταλλεύονται την πνευματική υποβάθμιση, την ανωριμότητα ή μειωμένη ηθική αντίσταση ορισμένων ανθρώπων. Την προσπάθεια τους αυτή ντύνουν με το πρόσχημα του αγώνα για τη θρησκευτική ελευθέρια των πολιτών που πάντα συγκινεί τον κόσμο. Στην πραγματικότητα όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, γιατί ο προσηλυτισμός δεν είναι τίποτε άλλο από την αλλοτρίωση της θρησκευτικής συνείδησης των ανθρώπων.

Οργανώνουν λοιπόν συνέδρια και «συμπόσια» όπου συμμετέχουν επώνυμοι και ανώνυμοι προσκαλεσμένοι, «στήνουν» συνεντεύξεις, αλλά και δεν διστάζουν να δυσφημίζουν την Ελλάδα στους διάφορους διακρατικούς οργανισμούς. Έτσι, διαβάσαμε στον ημερήσιο Τύπο ότι κάποια Ολανδέζα ευρωβουλευτίνα καταβάλει σπουδαίες προσπάθειες να πείσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα καταπιέζεται η θρησκευτική ελευθερία. Μάλιστα τον περασμένο Μάιο υπέβαλε και σχέδιο ψηφίσματος για τη μεταχείριση που έχουν εδώ οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» δηλαδή τα όργανα της γνωστής πολυεθνικής του Μπρούκλιν. Σαν ενίσχυση των ισχυρισμών της αναφέρει ότι έντεκα από τους «μάρτυρες» αυτούς καταδικάστηκαν για προσηλυτισμό μέσα στο 1985.

Για να έχει όμως την «καλή μαρτυρία» στις επιδιώξεις της, η κυρία αυτή θα πρέπει να πείσει προηγουμένως τον κόσμο ότι δείχνει την ίδια ευαισθησία και για εκείνα που γίνονται την Τουρκία. Γιατί, αν δεν κάνουμε λάθος, παράλληλα με τα όσα κάνει εις βάρος μας, δεν παραλείπει τίποτε από τα άλλα, που εμφανίζουν «αγγελικό» το καθεστώς του Εβρέν. Έτσι που να φαίνονται αρκετά καθαρά οι επιδιώξεις της.

Τα πράγματα γίνονται αμέσως αντιληπτά από ένα δημοσίευμα της ευρωπαϊκής έκδοσης της «Γουώλ Στρητ Τζένεραλ» στις 20.6.1986. Είναι εκείνη η εφημερίδα που εκφράζει τις απόψεις του χρηματιστηρίου, δηλαδή του οικονομικού κατεστημένου της Νέας Υόρκης. Πάντα εχθρική στις ελληνικές θέσεις, δεν παύει να δείχνει τον φιλοτουρκισμό της. Πριν λίγο καιρό είχε υποστηρίξει ότι για να λυθεί το κυπριακό πρέπει να μπει η Τουρκία στην Ε.Ο.Κ. (σ.σ. τη σημερινή «Ευρωπαϊκη Ένωση»). Αφορμή στο δημοσίευμα εκείνο, έδωσε η δίκη στο εφετείο τριών κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης «Νέοι με αποστολή», για τον προσυλισμο ενός δεκαπεντάχρονου αγοριού. Με προθήκη υποσχέσεις για ξένοιαστη ζωή, μουσική, χορό, κατόρθωσαν να παρασύρουν τον μικρό που ξαφνικά βρέθηκε αποξενωμένος από τους δικούς του. Πρέπει να είναι η οργάνωση, περισσότερο γνωστή με την ονομασία «Παιδιά του θεού» που φανατίζει πνευματικά ανώριμα άτομα και στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί για τη συγκέντρωση χρημάτων. Η εκμετάλλευση και ο εξανδραποδισμός με τη φυσιογνωμία του εικοστού αιώνα! Βέβαια, οι τρεις «αδελφοί» αθωώθηκαν από το Εφετείο, όμως αυτό δεν εμπόδισε την «καλή» εκείνη εφημερίδα να γράψει ότι ο δικαστικός αγώνας «απέδειξε και την κυριαρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο λαό και πόσο εύθραυστη είναι η ιδέα της θρησκευτικής ελευθέριας μέσα στην κοιτίδα της Δημοκρατίας.»!

Τι συνέβη λοιπόν; Πώς έγινε και οι άνθρωποι της Γουώλ Στρητ άρχισαν να ενδιαφέρονται έτσι ξαφνικά για τις θρησκευτικές ελευθερίες των Ελλήνων και θυμήθηκαν τώρα ότι στον τόπο αυτό γεννήθηκε η Δημοκρατία;

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το ελληνικό Έθνος αντιμετώπιζε πάντα, αλλά τον τελευταίο καιρό υφίσταται πολύ περισσότερο μια σπουδαία και άμεση απειλή συρρίκνωσης του. Αναμφισβήτητες αποδείξεις έχουμε την κατάληψη της μισής σχεδόν Κύπρου από τον Αττίλα, την πρόσφατη ανακίνηση του «Μακεδονικού» ζητήματος με τις ευλογίες μάλιστα της παπικής Εκκλησίας.

Αυτοί λοιπόν που ενδιαφέρονται, φαίνονται ότι έβαλαν κάτω και μελέτησαν τα δεδομένα που υπάρχουν για την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου. Πιθανών να συμβουλεύτηκα και τους «κομπιούτερ». Και διαπίστωσαν ότι ο ελληνικός λαός χωρίς να θρησκευτεί ιδιαίτερα ή να οπισθοδρομεί στις κοινωνικές αντίληψη του, σέβεται σε μεγάλο βαθμό τις παραδόσεις του. Έτσι, κάνει βίωμα την Ορθόδοξη πίστη που καταξιώνει τις παραδόσεις αυτές. Και νιώθει ότι η ίδια η πίστη αποτελεί συνεκτικό στοιχείο του έθνους.

Είδαν λοιπόν ότι για να «περάσουν» τις οποιεσδήποτε επιδιώξεις τους πρέπει να διαβρώσουν από μέσα τα βιώματα αυτά του Ελληνικού λαού. Και εξαπέλυσαν εναντίον του τις δοξασίες του Ρόσελ, του Νάθαν Νορ, του Μουρ, του Γουίλιαμς, με την ελπίδα ότι μπορούν να αποδυναμώσουν την αντίσταση του. Είναι και αυτό μια από τις πιέσεις που μεθοδεύονται σε βάρος του.


Ο Δικηγόρος του «Έθνους», από τον Β. Μαυρολέοντα.

(Εφημερίδα «Έθνος», 9.8.1986)

Δεν υπάρχουν σχόλια: