Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

…Και ξαφνικά κάποιος από αυτούς μου πέταξε – χαμογελώντας - το συνθηματικό: «Ησαΐα χόρευε»!


«Δεν έμαθες τίποτε από την τηλεόραση, σήμερα (20/9/2008);»


Όρεξη για παιχνίδια, αστεία, και αινίγματα είχε η παρέα (γνωστή μου οικογένεια, γείτονες) που συνάντησα στην πλατεία, εκεί που έπινα τον καφέ μου το απόγευμα…

Με γνώριζαν, είναι και αναγνώστες μου (έχουν διαβάσει και τα αφιερώματα μου για τους γάμους), και ξαφνικά κάποιος από αυτούς, μου πέταξε
– χαμογελώντας - το συνθηματικό: «Ησαΐα χόρευε»!

Με είδαν να απορώ, και να μην καταλαβαίνω τίποτε, και τότε ένας άλλος με ρώτησε: «Δεν έμαθες τίποτε από την τηλεόραση, σήμερα;». Τους εξήγησα ότι δεν έχω τηλεόραση, και ζήτησα να με ενημερώσουν σχετικά, να ξεκαθαρίσουν τέλος πάντων περί τίνος πρόκειται.

Όλοι χαμογελούσαν, είχαν ύφος αινιγματικό, και δεν μου εξηγούσαν αλλά εξακολουθούσαν να διατηρούν το μυστήριο…

Μετά, ένας μου λέει: «Εσύ Παναγιώτη που δεν σου ξεφεύγει τίποτε, πες μας ποιο γραφείο συνοικεσίων στην Αθήνα συνεργάζεται με το “Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών”, και πες μας ακόμα ποιον αρχιμανδρίτη προξενεύουν με πρώην ηγουμένη στην Κερατέα και νυν μοδίστρα;».

Τι να απαντούσα αφού δεν είχα ιδέα; Έφυγαν, αφού μου υποσχέθηκαν ότι θα μου τηλεφωνήσουν αργότερα, και ότι αν στο μεταξύ δεν έχω μάθει τίποτε από μόνος μου, τότε θα μου εξηγήσουν, θα γίνουν πλήρως κατανοητοί.

Αλλά από πού να μάθω;

Σκέφτηκα, περίεργος όπως είμαι, να ζητήσω… «τη βοήθεια του κοινού», μια και δεν είχα μέχρι τώρα τηλεφώνημα τους…

Ξέρετε τίποτε εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: