Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Βαρθολομαίος: Προσχώρησε στην εκκλησία του Τούρκου Ουνίτη Γιουσούφ;

Κάνετε “κλικ” επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος!

Σάββατο, 24 Ιανουάριος 2009: Το ζευγάρι Βαρθολομαίος - Γιουσούφ, στο κέντρο τής φωτογραφίας.

Ιωάννης είπε...
Και μετά ο Βαρθολομαίος θέλει να του συμπαραστεκόμαστε γιατί αγωνίζεται στην Πόλη, στο Φανάρι! Ποιο φανάρι; Έσβησε και όσο ο Βαρθολομαίος ζει δεν υπάρχει ελπίδα να ανάψει.

Τι να πει κανείς; Η σύγχυση, η Βαβέλ, ο συγκρητισμός του Βαρθολομαίου είναι λίαν επικίνδυνος. Σε παλαιότερους καιρούς θα είχε ήδη αποκοπεί ως αιρετικός από το σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αλλά αν αυτός παρεκκλίνει επικίνδυνα, δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένας επίσκοπος με θάρρος να τον ελέγξει, να σταματήσει το μνημόσυνο, να τον επαναφέρει στην τάξη ή αν δεν μετανοεί να τον αποκόψει από το σώμα της Εκκλησίας.

24 Ιανουάριος 2009 9:05 μμ


Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Κάνετε “κλικ” επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος!

ΔΙΑΒΑΖΩ:

"Ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης Yusuf Cetin, υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην ετήσια συνάντηση της νεολαίας της κοινότητάς τους, που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι της Πόλης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κοινοτική τους εκκλησία και στην συνέχεια στο πολιτιστικό τους κέντρο.
"

Στον δικό του χώρο λοιπόν, των αιρετικών (αλλά «καλών χριστιανών» όπως ο ίδιος) βρέθηκε ο Βαρθολομαίος!

Κρύβει τη χαρά του; Όχι βέβαια! Διαβάζω: «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαριστώντας για τα θερμά αισθήματα του Μητροπολίτου Yusuf και της Συροϊακωβίτικης Κοινότητας προς το πρόσωπό του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, ευρισκόμενος ανάμεσα στην ετήσια αυτή συνάντηση της νεολαίας»!

Γιατί χαίρεται ο Βαρθολομαίος που βρίσκεται μαζί με αιρετικούς νεολαίους; Χαίρεται μήπως διότι του δίνεται η ευκαιρία να απευθύνει κάποιον ορθόδοξο λόγο προς αυτούς, να τους βγάλει από την κακοδοξία, από την πλάνη; Όχι βέβαια! Τους έδωσε συγχαρητήρια που είναι αυτοί που είναι, τους είπε «καλά λόγια», αγαπολογίες, για… «καλούς χριστιανούς»!..


Το ρεπορτάζ συμπληρώνει ακόμα ότι: «Στη συνέχεια αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και ο Πατριάρχης πρόσφερε ως ευλογία σταυρουδάκια, σε όλους τους παρισταμένους, μικρούς και μεγάλους. Ακολούθησε δε, εορταστική εκδήλωση με τραγούδια και θεατρική παράσταση…»

9 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το Charlie Patseas: Greek language please

anastasia είπε...

Αγαπητε μου Παναγιωτη καλημερα
Κανοντας ενα μικρο ζουμ σε διαφορα θεματα σου ειδα και αυτο,για τον τουρκο.
Η απαντηση η δικη μου ειναι ,μα αφου ειναι ο ιδιος γιουσουφ σε τι να προσχωρηση περισσοτερο,το ιδιο το ονομα τα λεει ολα.
Αληθεια γιατι δεν ειχα απαντηση σε οτι σου στειλα?
Να εισαι καλα
Αναστασια

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. Η λέξη τούρκος, δεν είναι κακή, αναγκαστικά, αλλά σε καταλαβαίνω ότι την χρησιμοποιείς, κι εσύ για τον κ. Αρχοντώνη, με την κακή της έννοια. Έτσι;

2. Ώστε τον λες και «Γιουσούφ» ε; Αν θυμάμαι καλά, στο θέατρο σκιών η φιγούρα αυτή παρίστανε τον Αιγύπτιο. Νομίζεις λοιπόν ότι στο καραγκιοζλίκι αυτό του οικουμενισμού, αυτός ο Βαρθολομαίος παίζει και δεύτερο και τρίτο ρόλο; Και του «Χατζηαβάτη», και του «Βεληγκέκα», και του… «Γιουσούφ»;

3. Πάλι παράπονα έχεις με μένα; Τι μου έστειλες και δεν σου απάντησα; Μου έστειλες πριν από μερικές μέρες κάτι μέηλ που παρέπεμπαν με συνημμένα κείμενα που δεν μπορούσα να τα διαβάσω. Στο έγραψα, και μου απάντησες ότι θα τα διορθώσεις ζητώντας τη βοήθεια του συζύγου σου… Και από τότε, δεν έλαβα άλλο μέηλ σου…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πού είσαι ρε Αναστασία; Ήρθες το πρωί, μας είπες μια «καλημέρα», και μετά χάθηκες… Πήγε μεσημέρι πια, και δεν απάντησες ακόμη…

Περιμένω λοιπόν νέα σου, περιμένω να συνεχίζεις να κάνεις «ζάπινγκ» στα διάφορα θέματα μου…
Περιμένω να μου απαντήσεις σε όποιο «ζουμ» βρεις κάτι το αξιόλογο…

Σε κάτι διαφορετικό, τέλος πάντων …
Σε κάτι άλλο, εκτός από τον «Τούρκο» που ειδικά αυτός σε τραβάει σαν «κόκκινο» πανί, αυτός, πάντα - αποκλειστικά!

Περιμένω! :-)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πού είσαι ρε Αναστασία;

http://xairete.blogspot.com/2009/10/blog-post_3136.html

anastasia. είπε...

Αγαπητε μου Παναγιωτη
Θα ηθελα να σε ενημερωσω,οτι σου εχω στειλη,οτι μου εστειλε ο Αγγελλος,ομως καμια φορα διαφορες γραμματοσειρες δεν ερχοντε οπως πρεπει,γι αύτο και εγω αυριο σου θποσχομε να καθησω ,να αντιγραψω ολο το κειμενο και να σου το στειλω ,γιατι πραγματικα αξιζη.
Να εισαι καλα
Αναστασια

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλησπέρα αγαπητή φίλη Αναστασία Ζαβιτσιάνου! :-)

Το πρόσεξα ότι το μέηλ αυτό που προώθησες σε μένα είχε αρχικό αποστολέα τον κ. Άγγελο.

Πρόσεξα ακόμα ότι το επώνυμο του είναι Κούγιας…

Και τι θυμήθηκα νομίζεις; Ένα δεκαπενταύγουστο, τότε, την ημέρα που έπεσε το κυπριακό αεροπλάνο στο Γραμματικό… Τότε, εκείνο το πρωί, ταξίδευα για ένα μοναστήρι στην Κυπαρισσία μαζί με τον θεολόγο κ. Νικόλαο Νευρακη.

Εκεί λοιπόν, το βράδυ της ίδιας μέρας, στο μοναστήρι που μας φιλοξένησαν γνώρισα και έναν άλλον επισκέπτη, έναν μεσόκοπο κύριο (γνωστό στο μοναστήρι), έναν κύριο - που μας συστήθηκε σαν Κούγιας, αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του.

Λες να ήταν ο φίλος μας ο Άγγελος;

anastasia είπε...

Αγαπητε μου Παναγιωτη καλη σου ημερα και καλη εβδομαδα
Μολις τωρα ειδα το email που εγραφες για τον Αγγελλο,αλλα δεν νομιζω οτι αφορα εκεινον ,κατ'αρχας ολοι μας καπου εκει ειμαστε,αλλο εαν αισθανομαστε αρκετα μικροτεροι,ο Αγγελλος λοιπον ειναι απο οτι ξερω συνταξιουχος,αλλα θα πρεπει να σου πω οτι δεν ειναι καθολου μεσοκοπος,οπος το λεει ο λαος μας, για τα χρονια του!
Παντα κανω zaping στα θεματα σου ασχετος πολλες φορες εαν δεν απαντω,ξερω οτι με φιλοξενης και σε ευχαριστω πολλυ
Οσο για τον τουρκο που γραφης ,οτι για μενα ειναι κοκκινο πανι,δεν αντιλεγω οτι ειναι ετσι,ναι ειναι κοκκινο πανι και γιουσουφακι του παπα.
Ξερης δεν ειναι κακο να λες αυτο που πιστευης,οσο κραταη η αδικη συμπεριφορα του,θα ελεγα η καταπτεστη στους μοναχους της ιερας Μονης Εσφιγμενου ,ετσι θα τον ονομαζω και δεν παιρνω τιποτα πισω,γιατι ειναι αδικο.
Γνωριζω πολλα περισσοτερα απο αυτα ππου σου στελνω ,δεν θελω ομως στο δικο σου "το σπιτι" εξ αιτιας μου να λενε διαφορα για σενα για σενα.
Να εισαι καλα και να ξερης οτι σε διαβαζω.
Αναστασια

P. MICHALOPOULOS είπε...

anastasia - Άγγελος

http://xairete.blogspot.com/2009/11/anastasia.html