Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Πώς τους αποκάλεσε τους ήρωες του ΄21 ο Βαρθολομαίος; «Αλήτες», ή απλά… «ξεβράκωτους»;


Πέμπτη, 7 Μάιος 2009, 8:13


Από: Θεοδωροs Προσηλιαs erikpros@yahoo.gr
Προς: panag_michal@yahoo.gr

Κύριε Μιχαλόπουλε, καλημέρα.
Σας γράφω ύστερα από μια συζήτηση που είχα με κάποιους φίλους, όταν κάποιος από την παρέα, μιλώντας για τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίο, αναφέρθηκε σε κάποια επίσκεψή του (δεν θυμάμαι πότε) στην Αθήνα, ο οποίος δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο γειτονικών κρατών (Ελλάδος -Τουρκίας) θα ήταν άριστες αν δεν υπήρχαν (κατά την Επανάσταση του 1821) μια ομάδα αλητών (;;) να τις διαταράξουν.
Απαντήστε μου σας παρακαλώ αν όντως έγινε τέτοια δήλωση από τον Πατριάρχη, πότε, κι αν λέγοντας αλήτες εννοούσε τους ήρωες του' 21.
Πολύ θά 'θελα να διαψεύσετε κάτι τέτοιο γιατί ξέρω ότι είστε και γνώστης του χώρου αλλά και αντικειμενικός. Στην αντίθετη περίπτωση (αν δηλαδή ο Π. Κων/λεως όντως έχει κάνει στο παρελθόν τέτοιες δηλώσεις) θεωρώ ότι είναι προδότης του Έθνους και το λιγότερο που θα 'πρεπε να γίνει είναι να τον είχαν διώξει με τις κλωτσιές από την Ελλάδα.

Θεόδωρος Προσήλιας.

http://directionstoorthodoxy.org/share/mod_news_images/958.jpg
Πέμπτη, 7 Μάιος 2009, 11:22

Από: panagiotis michalopoulos panag_michal@yahoo.gr
Προς: Θεοδωροs Προσηλιαs erikpros@yahoo.gr

Καλημέρα σας, φίλτατε!
Η δική μου η πληροφόρηση λέει ότι αναφέρθηκε σε κάτι… «ξεβράκωτους»! Και εννοούσε βέβαια τους ήρωες του ’21… Που ξεσηκώθηκαν λέει τότε και χάλασαν την καλή σχέση που είχαν για 400 χρόνια, Έλληνες και Τούρκοι!

Δεν μπορώ να σας πω πότε και πού ειπώθηκαν αυτά από τον Βαρθολομαίο. Τα έχω διαβάσει όμως σε σοβαρά θρησκευτικά έντυπα, τα έχω ακούσει και σε κηρύγματα, ότι τα είπε αυτά ο Πατριάρχης, ότι δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και ότι ποτέ ο ίδιος δεν έκανε καμιά διάψευση.

Αν μάθετε εσείς περισσότερα, σας παρακαλώ να ενημερώσετε και εμένα. Σκέπτομαι μάλιστα να δημοσιοποιήσω τον διάλογο μας αυτό με σκοπό να έχουμε και άλλους στη συζήτηση, φίλους δηλαδή, που ίσως να έχουν κάτι περισσότερο, σχετικό με το θέμα αυτό να καταθέσουν, σαν σχολιαστές μας στο μπλογκ μου.

Φιλικότατα,
Παναγιώτης



Τον Αύγουστο του ίδιου έτους (1961) χειροτονήθηκε διάκονος στο μητροπολιτικό ναό της Ίμβρου και του δόθηκε το όνομα Βαρθολομαίος. Από το 1961 μέχρι το 1963 υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στον τουρκικό στρατό.

http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_5001.html




Πέμπτη, 7 Μάιος 2009, 18:56
Από: Θεοδωροs Προσηλιαs erikpros@yahoo.gr
Προς: panag_michal@yahoo.gr


http://www.afipnisis.gr/agora/viewtopic.php?f=44&t=27


Αυτό βρήκα κύριε Μιχαλόπουλε πατώντας στο google: Δηλώσεις Βαρθολομαίου για το 1821.

Αφού η συγκεκριμένη δήλωση έγινε γνωστή κι απ' τον τύπο μάλλον είναι αληθής, δυστυχώς. Αυτό για μένα είναι εσχάτη προδοσία.

Δεν θέλω να συνεχίσω να γράφω γιατί θα αρχίσω τα βρισίδια. Νομίζω κάθε ελληνόψυχος μπορεί να καταλάβει.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Θεόδωρος Προσήλιας.



1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το Charlie Patseas: Greek language please