Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μια επιστολή, από το χρονοντούλαπο…



Βλάσφημοι, και, οι δυο;


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»:

Οι βρομόστομοι της TV

07/05/2006

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ

Προβάλλει η ΕΡΤ2 την ταινία «Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι», το πλάνο δείχνει έναν ενήλικο να θηλάζει από ένα γυμνό στήθος και πέφτουν χαλάζι οι γκρίνιες!

Πέφτει μετά και ο πομπός για να προστατευθούν τα χρηστά ήθη, γίνεται πανζουρλισμός, παραιτείται η διοίκηση του καναλιού...

Αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς. Το 1983 συνέβη το επεισόδιο με τις «Σφαίρες», όχι το 2006. Στις μέρες μας βγαίνει ο Ψινάκης και κατεβάζει σωρηδόν τα «καντήλια» και αντί να κατέβουν την ίδια στιγμή οι διακόπτες, πέφτει χαλάζι το γέλιο. Γελούν οι διπλανοί του, γελάει το ακροατήριο του «Dream Show», γελάει και ο Μικρούτσικος, τον οποίο ο αγαπητός κύριος Ηλίας τον συνέκρινε με απόκρυφο σημείο της γυναικείας ανατομίας.

Όλο και χειρότερα…

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=45209868,52965004,58766348

«ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΝΤΗΛΙΑ» (ΒΛΑΣΤΗΜΑΝΕ ΤΑ ΘΕΙΑ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΕΜΑΣ… ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΜΟΝΟ;

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος



Μια επιστολή, από το χρονοντούλαπο…

Παρασκευή, 12/5/2006

Αγαπητή metro,

Έχει δίκιο η επιστολογράφος κ. Μαρία Αθανασιάδη (metro 12/5/2006). Πρέπει να έχει και άλλη δουλειά να κάνει η Εκκλησία, εκτός από την διαμαρτυρία της για την (αντιπαπική κυρίως) ταινία «Κώδικας Ντα Βίντσι».

Όπως για παράδειγμα να διαμαρτυρηθεί για τα… βίτσια της Ελληνικής τηλεόρασης. Για τον «κώδικα» δηλαδή των βλασφήμων των Θείων, και των αισχρολόγων… όσων δηλαδή «κατεβάζουν καντήλια» όπως έγραφε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (07/05/2006) και αποκαλούν ο ένας τον άλλο με παρατσούκλι που αναφέρεται σε απόκρυφο γυναικείο όργανο (περίπτωση Ηλία Ψινάκη κατά Αντρέα Μικρούτσικου)!..

Και ο κ. Χρήστος Ξανθάκης είχε την τόλμη να γράψει για «βρομόστομους της TV». Η ηγεσία της Εκκλησίας, άραγε, έχει τέτοιο θάρρος; Αμφιβάλω!..

Φιλικότατα,

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος


Η ανωτέρω επιστολή δημοσιεύθηκε στη metro (την Τρίτη 16/5/2006), με τίτλο «Εκκλησιαστικές Διαμαρτυρίες». Λογοκρίθηκε μόνο στην αναφορά των ονομάτων των πρωταγωνιστών «βρομόστομων της TV», τα ονόματα δηλαδή Ηλίας Ψινάκης και Αντρέας Μικρούτσικος!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: