Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

kokalina είπε...

Σχόλιο

kokalina είπε...

αγαπητέ φίλε,
προτείνω να διασταυρώνεις τις πληροφορίες που αναδημοσιεύεις από μέσα όπως η espresso.
Σου στέλνω την απάντηση του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης.


"Η εφημερίδα “Espresso”, επιχειρεί να παρουσιάσει ως αθώο, ένα πρόσωπο το οποίο ήδη έχει καταδικαστεί σε βαριά ποινή φυλάκισης ως μαστροπός, βιαστής και σωματέμπορας από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με πρωτοσέλιδό της σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009, κατονομάζοντας ως υπεύθυνο για τα «παθήματά» του το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, δεδομένου ότι η βασική μάρτυρας εναντίον του βρέθηκε να φιλοξενείται στον ξενώνα μας για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.

Το εγχείρημα της εφημερίδας, συντάκτες του οποίου φέρονται οι Π. Κουσούλος και Α. Βούλγαρη, συμπίπτει με την αναμενόμενη αυριανή 16/9/2009 εκδίκαση της Έφεσης του καταδικασθέντος στο πενταμελές εφετείο.

Σημειώνουμε επίσης ότι παρόμοιο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας και των ιδίων συντακτών προηγήθηκε στις 17/10/2008, τελείως συμπτωματικά, μερικά εικοσιτετράωρα πριν την εκδίκαση της έφεσης του (η οποία τότε είχε αναβληθεί με νέα προγραμματισμένη ημερομηνία την αυριανή 16/9/2009).

Και φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι λίγες μέρες μετά το πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Δικτύου, μετά από «ανώνυμες» καταγγελίες.

Να τονίσουμε ότι μια τέτοια εκστρατεία λάσπης την αναμέναμε, ενόψει και της δίκης σε δεύτερο βαθμό του ανωτέρω, είχαμε άλλωστε ενημερώσει τις υπόλοιπες γυναικείες οργανώσεις και τους φορείς που ασχολούνται με το trafficking σχετικά και φυσικά τη Γ.Γ. Ισότητας, του Υπουργείου Εσωτερικών και το τμήμα αντι-trafficking της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπροσώπους του τύπου, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται προφανώς για μια αναμενόμενη εκστρατεία σπίλωσης που στρέφεται ενάντια, όχι μόνο στο Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, αλλά και συνολικά στις οργανώσεις που ασχολούνται με το φλέγον ζήτημα του trafficking, που στόχο έχει από τη μια να υπηρετήσει την υπερασπιστική γραμμή του εμπλεκόμενου trafficker και από την άλλη να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όλους όσους συνεχίζουν να δίνουν την καθημερινή μάχη, στηρίζοντας γυναίκες και άντρες που επιβίωσαν από το σεξουαλικό δουλεμπόριο.

Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας χωρίς να αισθανόμαστε ότι η λάσπη αυτή μας αγγίζει. Eίναι άλλωστε αναμενόμενο να συμβαίνει όταν εμπλέκεται κανείς - ακόμα και στηρίζοντας θύματα - με το εξαιρετικά δύσκολο πεδίο της σωματεμπορίας.

Προφανώς, η λάσπη, δεν αγγίζει ούτε τους εργαζόμενους, τους εθελοντές, τους κοινωνικούς επιστήμονες, τους νομικούς, τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς, τους συνεργάτες μας θεσμικούς και μη που μαζί πορευόμαστε με ένα κοινό όραμα, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τέλος δεν αγγίζει τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους 8.000 περίπου ανθρώπους, γυναίκες και άντρες που πήραν από εμάς στήριξη όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας.

Στην αυριανή εκδίκαση θα είμαστε παρόντες, έχοντας στην καρδιά μας κάθε ένα και κάθε μια από αυτούς - όχι ΘΥΜΑΤΑ αλλά SURVIVORS - και καλούμε όλους όσους θα ήθελαν να μας στηρίξουν να βρεθούν εκεί.

Η δίκη διεξάγεται στο πενταμελές εφετείο (Άρειος Πάγος), στον 4ο όροφο τις πρωινές ώρες. Την ίδια μέρα σε άλλη αίθουσα στον 6ο όροφο του κτηρίου διεξάγεται άλλη μια δίκη σωματεμπορίας, στην οποία τη νομική στήριξη θύματος έχει αναλάβει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, τα μέλη του Δ.Σ.
του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης"





ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

«Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης»: Πώς «προστάτευε» τα κορίτσια;

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Espresso:

«Στο σκαμνί «ιερή» οργάνωση για μαστροπεία!»

Κύριο Θέμα:

«Οι ύποπτες σχέσεις μιας υποτιθέμενης «ιερής» οργάνωσης, η οποία προσέφερε στέγη και ψυχολογική υποστήριξη σε «κακοποιημένες» γυναίκες, με «μαστροπούς» υπεράνω υποψίας βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό στο «μικροσκόπιο» της ελληνικής Δικαιοσύνης. Για την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη που αφορά αδικήματα κάκουργηματικού χαρακτήρα και είναι αυτό της σωματεμπορίας τελεσθείσας κατ' επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).»


http://www.newstime.gr/?i=nt.el.covers&date=2009-09-15&n=39