Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Δεσπότης καταγγέλλει 36χρονο για οικονομική απάτη


Αναστάτωση στους κατοίκους του Καρπενησίου , αλλά και στους εκκλησιαστικούς κύκλους προκάλεσε η είδηση ότι ο Μητροπολίτης της περιοχής έπεσε θύμα οικονομικής απάτης.
Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα α "Ευρυτανικά Νέα".

Η υπόθεση φέρεται ως οικονομική απάτη εις βάρος του Μητροπολίτη, ο οποίος κατέθεσε μήνυση μαζί με άλλους τρεις ιερείς εναντίον του 36χρονου . Η υπόθεση ερευνάται από την Ασφάλεια Καρπενησίου από το 2005, ενώ παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Ευρυτανίας και από τα τέλη του 2007 και μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Ευρυτανίας.

Στις 8 Ιουνίου 2009, εκδόθηκε ένταλμα εις βάρος του 36χρονου. Αρχές Αυγούστου 2009, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, αναμένοντας να οριστεί δικάσιμος για να οδηγηθεί στο δικαστήριο και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου φέρεται ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης του νεαρού, ο οποίος με πρόσχημα την οικονομική του καταστροφή και χρησιμοποιώντας την οικογενειακή του κατάσταση -είναι διαζευγμένος και έχει δύο ανήλικα μικρά παιδιά-, ζητούσε από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου να τον ενισχύσει οικονομικά. Το ερώτημα που εγείρεται είναι με ποιόν τρόπο ο 36χρονος απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς του Ιεράρχη και πως κατάφερε να αποσπάσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400.000 ευρώ.

(Από ρεπορτάζ της Άντζυ Σταθάτου, στο Πρώτο Θέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: