Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Παίζει και ο Ιερώνυμος, λοιπόν, στο θέατρο αυτό του παραλόγου, με την μαϊμού εικόνα την Σουμελιώτισσα…


Ο Ελληνοπόντιος Βουλευτής του Πούτιν (πρώην καπνοβιομήχανος) Ιβάν Σαββίδης, με την μαϊμού εικόνα που την πάει - κάθε χρόνο - στην Τουρκία, να την… «καθαγιάσει»!!!


Διαβάζω στην Καθημερινή ότι "με αεροπλάνα, βαπόρια και λεωφορεία χιλιάδες Πόντιοι ορθόδοξοι χριστιανοί από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την Ελλάδα κατέφθασαν ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στην Τραπεζούντα".

Τελικός προορισμός, το πρώην μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο.

Πάλι καλά δηλαδή, διότι αν ήταν στο χέρι του Βαρθολομαίου θα το είχε μετατρέψει σε αμέρικαν μπαρ, ή σε γαλλικό Φολί Μπερζέρ. Πρόσφατη είναι η ασέβεια του με έναν άλλο ιστορικό και ιερό τόπο, την Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη που το έκανε μπουζουξίδικο… Του ξέφυγε ακόμα και ένα άλλο μοναστήρι (λαξευμένο στους βράχους) που οι Τούρκοι το έχουν μετατρέψει σε μοντέρνο ξενοδοχείο με ναργιλέδες!..

Για όλα αυτά οι Πόντιοι «ορθόδοξοι» δεν δίνουν δεκάρα!

Δίνουν όμως περιουσίες, για την Παναγία την Σουμελιώτισσα… Θέλω να πω ότι όλα τα λεφτά τα βάζει ένας πάμπλουτος ομογενής ο Ρώσος πολιτικός Ιβάν Σαββίδης.

Όλοι οι άλλοι (οι χιλιάδες Πόντιοι ορθόδοξοι χριστιανοί από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την Ελλάδα) δεν πλήρωσαν τίποτε! Ταξίδεψαν δωρεάν, με τρία αεροπλάνα, δεκάδες πούλμαν και ένα επιβατηγό πλοίο, ναυλωμένα από τον τρομερό Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά ηγείται του θεάτρου αυτού να μεταφέρει μια μαϊμού εικόνα «πιστό αντίγραφο» αυτής που είναι στο Βέρμιο…

Την ευλόγησε, λέει, ο Ιερώνυμος και του την παρέδωσε στο χέρι πριν ξεκινήσει, για να την πάει να την… «καθαγιάσει», εκεί, στην Τουρκία!

Παίζει και ο Ιερώνυμος, λοιπόν, στο θέατρο αυτό του παραλόγου. Παραλόγου, και, από χριστιανική, και, από εθνική άποψη! Ο Ιερώνυμος, η ουρά του Βαρθολομαίου, ουρά που κινείται όποτε και όπως ο Τούρκος πατριάρχης (και προβοκάτορας;) θέλει…



- Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο, γα..ώ την ατυχία μου, γα..ώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: