Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Αλέξανδρος Καρλούτσος - Φαμίλια – Βαρθολομαίος


Ο Καρλούτσος με τον Βαρθολομαίο


O πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος στα εξήντα και πλέον έτη του βίου του δείχνει να ενσαρκώνει το αμερικανικό όνειρο. Γόνος ελλήνων μεταναστών και κληρικών, αμερικανογεννημένος, κατάφερε να ξεφύγει από τα ισόγεια των πολυκατοικιών και βρέθηκε στα ρετιρέ της Νέας Υόρκης. Ουδείς θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει μεγάλο θεολόγο, άλλωστε και ο ίδιος δεν δείχνει να επιδιώκει έναν τέτοιο ρόλο, αν και σπούδασε Θεολογία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βοστώνη και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.


Από τη θέση του βοηθού του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου επί της ουσίας αποτελεί το μάτι και το αφτί του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πνευματικός σύμβουλος του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, όπου συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι ισχυροί ορθόδοξοι, ήταν επικεφαλής ενός ακόμη πιο «κλειστού» κλαμπ πλουσίων, του Leadership 100...

Το σνομπ κατά πολλούς ύφος του, το γεγονός ότι σπάνια μιλάει ελληνικά και κυρίως μια σειρά γεγονότων τον έχουν φέρει πολλές φορές στο στόχαστρο πολλών επικριτικών σχολιαστών.

Ο κ. Καρλούτσος βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση, αλλά οι καλές του σχέσεις με αμερικανούς πολιτικούς και με τους ισχυρούς παράγοντες της Ομογένειας τον βοήθησαν να ξεπεράσει τα επικριτικά σχόλια. Φιλο-ρεπουμπλικανός, σύμφωνα με πολλούς ομογενείς, αλλά με καλές σχέσεις με τον σημερινό αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μέσω του νεαρού ομογενούς πολυεκατομμυριούχου που κινείται στον χώρο των ακινήτων κ. Γιώργου Τσούνη, και με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, διά του επιστήθιου φίλου του Τζον Κατσιματίδη, ο κ. Καρλούτσος φαίνεται ότι δεν διαθέτει τις σχέσεις που θα ήθελε με το περιβάλλον του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα...

Ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος συνοδεύεται σε όλες τις επίσημες και ανεπίσημες δραστηριότητές του από τη σύζυγό του, την πρεσβυτέρα Ξανθή. Η κυρία Ξανθή βρίσκεται δίπλα του κατά τα πρότυπα των αμερικανών ηγετών και κανονίζει από τις λεπτομέρειες ενός δείπνου ως και το πρωτόκολλο των υψηλών συνεδρίων και συναντήσεων. Πατέρας τριών παιδιών, πεθερός κληρικού και παππούς οκτώ εγγονών, ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος αναθέτει στα παιδιά του πολλές από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει.

(Πηγή: Το Βήμα)


Τετάρτη, 8 Απρίλιος 2009


O Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησαν για μπάσκετ χθες στο ξενοδοχείο Κόνραντ της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα και προτού αναφερθεί στα θέματα του Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης συνεχάρη τον Αμερικανό πρόεδρο για τη νίκη της ομάδας μπάσκετ της Βόρειας Καρολίνας σε πρόσφατο αγώνα. Πώς ήξερε ο κ. Βαρθολομαίος ότι ο Ομπάμα υποστηρίζει τη συγκεκριμένη ομάδα; Μου λένε ότι ενημερώθηκε από τον father Αlex, τον ελληνοαμερικανό ιερέα Αλέξανδρο Καρλούτσο, ο οποίος υπηρετεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και είναι εδώ και χρόνια υπεύθυνος για τις σχέσεις της Εκκλησίας με το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο.
(Πηγή: Το Βήμα)
http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_8123.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: