Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ποιος είναι αυτός;

Ποιος είναι αυτός;
Χειροτονήθηκε στα 12 χρόνια του! Ήταν πνευματικό παιδί μητροπολίτη συνεντευξιαζόμενου αντιορθόδοξα σε πορνοπεριοδικό. Έγινε Πατριάρχης και «ενώθηκε» με τους αιρετικούς Κόπτες…

Προσπάθησε να εισέλθει σε Άβατο για κάποιους ανθρώπους ιερό χώρο, μαζί με Ηγούμενο που πρόσφατα το μοναστήρι του εξέδωσε αντ – ορθόδοξο βιβλίο ("Αναζητώντας την Αλήθεια" του Νίκου Μαυρομάγουλου)

… Αλλά δεν τα κατάφεραν. Χάθηκε και αυτός και ο άλλος, και πήραν μαζί τους και άλλους 15, κάτω από «άγνωστες συνθήκες», ή… κάτω από τις «Άγνωστες βουλές του Κυρίου!», σύμφωνα με άλλον Πατριάρχη!..
Ποιος είναι;







ID σχολίου: 129516
Δημοσίευση: 05-08-2009 18:15 από panagiotis michalopoulos
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2004
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΣΟΥΡΟ

Σεβαστέ μου Πάτερ, ευλογείτε!

Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ σε σας, προς τον υπεύθυνο του αντιαιρετικού αγώνα της Εκκλησίας μας. Ο λόγος, για την «Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας», που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο, με δεκάδες e-mail ημερησίως, ως ορθόδοξη και τάχα μάχιμη ομάδα κατά των νεοειδωλολατρών κυρίως. Θα ήθελα να σας προβληματίσω σχετικά με το αν είναι ορθόδοξοι ή νεοορθόδοξοι, ή καλυπτόμενοι αιρετικοί, ή προβοκάτορες που πάνε να παρασύρουν και την Εκκλησία στις μηνύσεις τους, με τους λεγόμενους Δωδεκαθεϊστές τους οποίους αντιμετωπίζουν με εχθρότητα που δεν αρμόζει σε χριστιανούς...

Ο ένας λοιπόν από τους εγκέφαλους της συγκεκριμένης ομάδας (ο στρατολόγος) είναι ο κ. Νικόλαος Μαυρομάγουλος πρώην(;) χιλιαστής βιβλιοπώλης στη Σαλαμίνα. Αυτός, που σε πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του, το «αναζητώντας την Αλήθεια», ισχυρίζεται ότι πέρασε και από τα Σεμινάρια σας. Ο άλλος εγκέφαλος (ο και θεωρητικός και κομπιουτεράς) είναι ο κ. Θωμάς Δρίτσας, πρώην(;) ΧΟΕ. Ιδρυτής δε και εμπνευστής της ομάδας (όπως οι ίδιοι λένε) είναι ο τρίτος της παρέας, ένας ομοφυλόφιλος (όπως ο ίδιος παρουσιάζεται με θράσος και χωρίς να ντρέπεται), ο κ. Μάνος (επώνυμο Λουκάκος;).

Στον ειδικό λοιπόν χώρο επικοινωνίας με e-mail που έχουν στο διαδικτυο, με σκοπό... ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ(;;;!!!) τη λεγόμενη λίστα των «απολογητών», (apologites@yahoogroups.com ) παρουσιάζουν εκεί ως τακτικά μέλη τους, 40 περίπου πρόσωπα γνωστά και άγνωστα, αλλά και ιερείς (όπως ο π. Γ. Μεταλληνός;!), και θεολόγους, όπως ο κ. Παναγιώτης Μπούρδαλας, ένθερμος υποστηρικτής τους, από την Πάτρα.

Αλλά ας έλθω τώρα στο βιβλίο του «Νίκου», που σας προανέφερα, και το οποίο μου το έστειλε ο ίδιος ηλεκτρονικά, αλλά μόλις εκδόθηκε και από ένα μοναστήρι της Κύπρου (ΙΕΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΥΠΡΟΥ)!!!..

Βιβλίο, του οποίου η κεντρική του διάθεση γίνεται στην Αθήνα και από το βιβλιοπωλείο του γνωστού (πάντα προτεστάντη ή ΚΑΙ κάτι άλλο παρόμοιο τώρα) κ. Μανώλη Καλομοίρη, ο οποίος ανήκει και αυτός στην ομάδα και την τροφοδοτεί (όπως λέει) με βιβλία!

Στο βιβλίο λοιπόν αυτό το «αναζητώντας την Αλήθεια», ο συγγραφέας κ. Νικόλαος Μαυρομάγουλος διηγείται πώς από την αίρεση(;) του χιλιασμού ήρθε»(;) στην Ορθοδοξία... Βιβλίο ύποπτο σε πολλά, και με δηλητήριο για τις ορθόδοξες αδελφότητες που τις αποκαλεί εξωεκκλησιαστικές παραεκκλησιαστικές αντιχριστιανικές οργανώσεις και «αδελφότητες», παρά το ότι γνωρίζει ότι αναφέρονται ως Εκκλησιαστικές στα Δίπτυχα της Εκκλησίας.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο κακό. Από το βιβλίο λοιπόν αυτό (για να μην παραμιλάω μόνος μου αλλά να έχω και τη δική σας γνώμη), σας στέλνω ένα κομμάτι από τον επίλογο (40ο κεφάλαιο) όπου με ξένισαν τα περί εικόνος της Αγίας Τριάδος, και περί κολάσεως.

Επίσης, σας στέλνω και απόσπασμα από το βιβλίο «πύρινος ποταμός» που η «ομάδα» διαδίδει με φανατισμό στο διαδίκτυο, σαν Νέα Αγία Γραφή, για να δείτε πόσο πρόβλημα έχουν (πάλι) με... την κόλαση!

http://ecclesiasthemata.blogspot.com/2008/07/oode.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: