Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Εσβησε στα 86 της η Αννα Παϊταζή

Πέθανε σήμερα η ηθοποιός Αννα Παϊτατζή. Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 14.30 από το Β΄ Νεκροταφείο.

express.gr



Ας την έχει αναπαύσει ο Θεός, την σεβαστή αυτή Κυρία!

http://xairete.blogspot.com/


1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η «Ουρανία», η κατά κόσμον Αννα Παϊταζή (Παϊταζόγλου), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Γεννημένη το 1923 στην Κωνσταντινούπολη με σπουδές θεατρικές στην Ελλάδα και στο Παρίσι, αλλά και στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στο τηλεπαιχνίδι - τηλεοπτική σειρά «Λούνα Παρκ», ενώ υπήρξε και η πρώτη τηλεοπτική «Μαντάμ Σουσού».

Στη σκηνή πρωτοεμφανίστηκε με τον θίασο του Τζ. Καρούσου, ερμηνεύοντας τη Γέτσικα στον «Εμπορο της Βενετίας» (1945). Συνεργάστηκε με μεγάλους θιάσους και σχήματα, με το «Εθνικό Θέατρο» και το «Θέατρο Τέχνης», την κυρία Κατερίνα, τον Κ. Μουσούρη, τον Β. Διαμαντόπουλο, τον Μ. Κατράκη, αλλά και τους Ελ. Λαμπέτη, Δ. Χορν, Γ. Παππά, Αλ. Αλεξανδράκη, Αλ. Βουγιουκλάκη και πολλούς άλλους, τα πρώτα χρόνια σε κλασικό ρεπερτόριο αλλά αργότερα και σε επιθεωρήσεις.

Πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 40 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου («Ενας ιππότης για τη Βασούλα», «Εξω οι κλέφτες», «Για ποιον χτυπά η κουδούνα», «Ο γίγας της Κυψέλης», «Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά», «Αστερισμός της Παρθένου», «Γυναίκες στα όπλα» κ.λπ.), σε θεατρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές («Μαντάμ Σουσού», «Η Θέμις έχει νεύρα», «Εκείνες κι εγώ», «Το σόι μας», «Η Θέμις έχει κέφια», «Χωρίς φόβο και πάθος» και τελευταία στο «Επτά θανάσιμες πεθερές»).

(ΕΘΝΟΣ)