Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Χορωδία Αιγίου


ΔΙΑΒΑΖΩ:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τίμησε χθες βράδυ με την παρουσία του την εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι Ρωμαίϊκες Κοινότητες του Βοσπόρου, σε συνεργασία με τον Δήμο του Σαρίγιερ, και ήταν μια συναυλία ελληνικής μουσικής της Φιλαρμονικής Χορωδίας και Ορχήστρας του Δήμου Αιγίου "Ευτέρπη".

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκατοντάδες Ρωμιοί και Τούρκοι.


Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο Πατριάρχης - συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σαρίγιερ Sukru Genc - αναφέρθηκε στη σημασία της συναυλίας:

"Εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτές τις εκδηλώσεις που ενισχύουν την ελληνοτουρκική φιλία και γι’ αυτό το λόγο συμμετέχουμε με πολλή χαρά. Ήρθαμε με τους αδελφούς μας Αρχιερείς με σκοπό να στηρίξουμε αυτού τού είδους τις εκδηλώσεις..."


Χορωδία Αιγίου


Σάββατο, 11 Ιούλιος 2009


«Όμηρος» λοιπόν, και όχι θιασάρχης και θεατρώνης ο Παναγιότατος…


Κίνημα για την Επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας δημιουργήθηκε από Ελληνες μετανάστες των ΗΠΑ. Πρωτεργάτης της ιδέας ο κ. Κρις Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου επέκρινε τη χρησιμοποίηση της ιστορικής εκκλησίας της Αγ. Ειρήνης στην Πόλη για μουσική συναυλία και χαρακτήρισε τον Πατριάρχη «όμηρο» του τουρκικού κράτους.

(Πηγή: www.express.gr)


«Όμηρος» λοιπόν, και όχι θιασάρχης και θεατρώνης ο Παναγιότατος…

Φήμες δε που τον φέρνουν (τον Βαρθολομαίο) να κάνει πρόβες ώστε να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος τη φορά αυτή σε μια νέα παράσταση στον ίδιο ναό (της Αγ. Ειρήνης), σε μια θεατρική παράσταση με τίτλο «το μήλο κάτω από τη μηλιά», δεν έχουν ακόμα επαληθευτεί…


http://xairete.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: