Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Γιατί όμως να λέμε "γυναίκες ιερείς" κι όχι "ιέρειες";


Έντονη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας οι υποστηρικτικές για την χειροτονία των γυναικών δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ

Αποφεύγει προς το παρόν να τοποθετηθεί επί του ζητήματος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος. Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης, στον οποίο υπάγεται ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως Σεραφείμ, είχε ανακοινώσει τον περασμένο χειμώνα την πρόθεση του για επαναφορά του θεσμού των διακονισσών. Εν μέσω όμως των αντιδράσεων, τίθεται το ερώτημα κατά πόσο θα θέσει τελικά υπό συζήτηση το ζήτημα, κατά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

http://www.tvxs.gr/v17239/1/1



ID σχολίου: 124207
Δημοσίευση: 29-07-2009 22:57 από e-lawyer
Γιατί όμως να λέμε "γυναίκες ιερείς" κι όχι "ιέρειες";


ID σχολίου: 124315
Δημοσίευση: 30-07-2009 08:39 από nunstück
Γαμώ τους παπάδες σας γαμώ


ID σχολίου: 124368
Δημοσίευση: 30-07-2009 11:10 από epic
Όπως λέει και ο θυμόσοφος αμερικανικός λαός:
who - gives - a - shit...




ID σχολίου: 124395
Δημοσίευση: 30-07-2009 11:59 από panagiotis michalopoulos

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας (ο Ψευτο-Θόδωρος), αδειάζει τον Σεραφείμ Κυκκώτη…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) Σεραφείμ, το δεξί χέρι του πατριάρχη Αλεξανδρείας χρησιμοποιεί (για να ξεράσει) το «εκκλησιαστικό» πρακτορείο ειδήσεων του νεαρού Αιμίλιου, του «πράκτορα» που εργολαβικά τους γλύφει!

Την προηγούμενη φορά, χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα (του τεκνου τους, αυτού) για να επιτεθεί σε Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος διότι τόλμησε να ψελλίσει μερικές αντι-οικουμενιστές λέξεις, και ο Σεραφείμ (με άνωθεν εντολή, προφανώς) έσπευσε να τον πάρει από τα μούτρα…

Τώρα, εκμεταλλεύτηκε το θέμα με την εγγραφή κοριτσιών στα εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας μας για να βγει στον Αιμίλιο (το γνωστό καρφί εκκλησιαστικών σκανδαλών, προ τριετίας, πριν τον «χειροτονήσουν» πράκτορα τους) για να περάσει το μήνυμα της χειροτονίας και των γυναικών στην Ορθοδοξία!

Μετά λοιπόν από την αναταραχή που προκλήθηκε, αν και πίσω από τον κ. Σεραφείμ ήταν ο ίδιος ο Ψευτο Θόδωρος, όπως διαβάζω σήμερα στην Εσπρέσο:

Πλήρως ακάλυπτο άφησε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τον μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως Σεραφείμ, ο οποίος υποστηρίζει ότι θα πρέπει σύντομα να ανοίξει ο διάλογος περί χειροτονίας και γυναικών! Το Πατριαρχείο χαρακτήρισε τις απόψεις αυτές «προσωπικές», επισημαίνοντας ότι «δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της παλαιφάτου Αλεξανδρινής Εκκλησίας».

http://xairete.blogspot.com/2009/07/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: