Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Έκλεισε Μοναστήρι στην Πεντέλη η Μονή Πετράκη!


Έκλεισε Μοναστήρι στην Πεντέλη η Μονή Πετράκη!

Ισχυρίζεται ότι της ανήκε και έβαλε λουκέτο για να μην μπορούν να μπουν οι πιστοί...

Ένα Μοναστήρι που έχτισε με κόπο, ιδρώτα και ατέλειωτους αγώνες, κυριολεκτικά μόνος του, ο Μακαριστός μοναχός παπα-Σίμος το 1960 στους πρόποδες της Νέας Πεντέλης και είχε γίνει προσκύνημα για χιλιάδες πιστούς που έβρισκαν εκεί ζεστασιά και κατάνυξη, «κλειδώθηκε» ξαφνικά από τη Μονή Πετράκη που ισχυρίζεται ότι είναι δικό της και το κάνει ό,τι θέλει!

Πρόκειται για τη Μονή Παντελεήμονα, η οποία άρχισε να κτίζεται το 1960 από τον πατέρα Σίμο και με προσφορές πιστών, αλλά μόνο σε είδος, καθώς ο Μακαριστός ιερωμένος είχε… καταργήσει τα χρήματα από τη ζωή του και όλες τις συναλλαγές του Μοναστηριού τις έκανε σε είδος.

Μέχρι το 1990, που ο ιδρυτής της Μονής αποδήμησε εις Κύριον, πλήθος κόσμου πήγαινε Κυριακές και εορτές για να εκκλησιαστεί, να προσκυνήσει ή να εξομολογηθεί. Όλοι το μεσημέρι παρακάθονταν σε γεύμα που τους πρόσφερε το Μοναστήρι, μια και ο ηγούμενος δεν άφηνε κανέναν να φύγει πριν γευματίσει.

Όταν ο ηγούμενος εκοιμήθη, ετάφη στον περίβολο του καθολικού της Μονής και ο τάφος του γρήγορα έγινε λαϊκό προσκύνημα, καθώς όσοι τον είχαν ζήσει και τον είχαν πνευματικό τους τον θεωρούσαν αγία μορφή!


Όπως καταγγέλλουν αναγνώστες μας που πηγαίνουν μέχρι σήμερα στο προσκύνημα, στις 7 Ιουλίου που ξαναπήγαν στο Μοναστήρι το βρήκαν κλειδαμπαρωμένο με λουκέτο. Ο μοναχός Ισαάκ, που υπηρετούσε τη Μονή, μετά την εκδημία του ηγουμένου, δακρυσμένος τους πληροφόρησε ότι τον πέταξαν έξω οι εκπρόσωποι της Μονής Πετράκη και άφησαν τον κόσμο να ξεροσταλιάζει χωρίς να μπορεί να μπει να προσκυνήσει.

Γιατί τέτοια βαρβαρότητα και τέτοιο μίσος εναντίον κάποιων μοναχών, αλλά και πιστών που έχουν κάνει το… λάθος να τους σέβονται; Ο Θεός της αγάπης που υπηρετεί ο Αρχιεπίσκοπος και οι διοικούντες τη Μονή Πετράκη, έτσι τους δίδαξε να αντιδρούν; Ή μήπως το «αγαπάτε αλλήλους» το μεταφράζουν «αγαπάτε τους ημετέρους»;

www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: