Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Αρχιμανδρίτης ασέλγησε σε 20χρονο αγόρι με διανοητικά προβλήματα



ID σχολίου: 122619
Δημοσίευση: 27-07-2009 10:15 από panagiotis michalopoulos
Ανακοίνωση ιερού ναού: Ο Αρχιμανδρίτης – παιδεραστής της ενορίας μας, απουσιάζει. Βρίσκεται σε διακοπές...
http://xairete.blogspot.com/2009/07/20.html



Καλά κρυμμένες πίσω από τα ράσα έκρυβε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ένας αρχιμανδρίτης που συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας. Ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για διακοπές στην περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, φέρεται να ασέλγησε σε βάρος 20χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το νεαρό αγόρι στους αξιωματικούς της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής και ενώ έκανε τη βόλτα του στην παραλία της Στυλίδας τον πλησίασε ένας παπάς, ο οποίος άρχισε να συζητά μαζί του για αρκετή ώρα. Μάλιστα, ήταν τόσο φιλικός απέναντί του, που του ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο για να κάνουν μαζί μια βόλτα στην πόλη.

Όμως, όπως υποστηρίζει ο 20χρονος, ο αρχιμανδρίτης τον μετέφερε στην παραλία του Καλόγερου, σε μια ερημική περιοχή έξω από τη Στυλίδα, και άρχισε να τον χαϊδεύει και να τον φιλά. Ο 20χρονος αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο ιερέας να τρομοκρατηθεί. Ετσι, αφού δεν κατάφερε να τον βιάσει, επέστρεψε ξανά στην πόλη, όπου και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο.

Αμέσως ο νεαρός πήγε στο σπίτι του και τρομαγμένος ενημέρωσε τους γονείς του για την περιπέτειά του. Εντρομοι οι δικοί του κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Στυλίδας και κατήγγειλαν τη σεξουαλική επίθεση. Αφού ο νεαρός έδωσε την περιγραφή του ρασοφόρου, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα ο παπάς βρέθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου έκανε τις… διακοπές του, και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρινόμενος ο αρχιμανδρίτης ομολόγησε ότι προσπάθησε να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του στο 20χρονο αγόρι και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Λαμίας. Εκείνος του άσκησε δίωξη για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
www.espressonews.gr


Κυριακή, 26 Ιούλιος 2009

Δίωξη ιερέα για απόπειρα αποπλάνησης νεαρού με διανοητικά προβλήματα


ΑΘΗΝΑ 25/07/2009

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ιερέας από την Θεσσαλονίκη ο οποίος κατηγορείται ότι την Παρασκευή το βράδυ σε περιοχή της Στυλίδας παραπλάνησε και οδήγησε 20άχρονο με διανοητικά προβλήματα σε ερημική περιοχή προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

Η καταγγελία έγινε από τους γονείς του παιδιού στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας και στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ιερέα σε ξενοδοχείο της περιοχής, συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Το Σάββατο, το μεσημέρι ο εισαγγελέας της Λαμίας άσκησε δίωξη σε βάρος του ιερωμένου για κακουργηματικές πράξεις και παραπέμφθηκε στον ανακριτή απ' όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

www.nooz.gr


Αποστολή αναφοράς Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 121752
Δημοσίευση: 25-07-2009 19:01 από borbo
Δεν περνάει μήνας που να μην έχουμε τουλάχιστον ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης με δράστη ιερέα.
Ένα παλιό ρητό λέει: "Να προσέχεις τα πισινά του γαϊδάρου και τα μπροστινά του καλογέρου".


Αποστολή αναφοράς Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 121762
Δημοσίευση: 25-07-2009 19:09 από sirios
Πολλές βρωμιές σκεπάζει το ράσο ,μόνο που συνήθως οι δράστες ρασοφόροι πέφτουν στα μαλακά είτε στα αστικα δικαστήρια είτε στα εκκλησιαστικά


Αποστολή αναφοράς Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 121842
Δημοσίευση: 25-07-2009 21:32 από adhoc
Παπάς με κουσούρι; ??!! ε, όχι.. δεν το πιστεύω.. :p


Αποστολή αναφοράς Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122004
Δημοσίευση: 26-07-2009 11:17 από panagiotis michalopoulos
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ "ΧΑΙΡΕΤΕ"
stavroula είπε...

Epidhmia exei pesei to exw pei.
3exaste tous xoirous apokthste antiswmata gia 8eompextes...


P. MICHALOPOULOS είπε...

«Το ψάρι» Σταυρούλα, «βρωμάει από το κεφάλι»! Δες τι είναι οι Δεσποτάδες, και θα εξηγήσεις γιατί είναι τέτοιοι (για τα μπάζα) και οι παπάδες που χειροτονούνται από αυτούς.

Μια εκκλησία για τα μπάζα, ή πιο σωστά… μπάζα είναι η ίδια: Τι τους θέλουμε όλους αυτούς τους Δεσποτάδες; Γιατί να έχουμε τόσες χιλιάδες παπάδες;


http://xairete.blogspot.com/2009/07/blog-post_3140.html



Αποστολή αναφοράς Βοηθητικές πληροφορίες ID σχολίου: 122007
Δημοσίευση: 26-07-2009 11:21 από vais
Πιστεύω ότι, ήρθε η ώρα οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ασχοληθούν σοβαρά και συστηματικά, κάνοντας έρευνες σε εκκλησιαστικά σχολεία, κατηχητικά, παιδικές κατασκηνώσεις, μοναστήρια,κλπ. για όλες τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Είναι κοινό μυστικό ότι, σε όλους τους εκκλησιαστικούς χώρους εμφανίζονται τέτοια και παρόμοια φαινόμενα κατ' εξακολούθηση. Το δικαστικό σύστημα, που είναι ταμένο στη δεξιά του Κυρίου, είναι απρόθυμο να αποδώσει δικαιοσύνη και συνήθως καταδικάζει τα θύματά για συκοφαντική δυσφήμιση (παράδειγμα υπόθεση τέως μητρ. Πειραιά vs ανήλικου ιεροψάλτη, που σερνόταν στα δικαστήρια 25 χρόνια).

Καλό είναι να αντιδρούμε στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε όλες τις άκρες του πλανήτη, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, [...]

Στις Η.Π.Α, Αγγλία, Αυστραλία, που το δικαστικό σύστημα είναι λίγο πιο σοβαρό, έχουν εκδοθεί χιλιάδες καταδικαστικές αποφάσεις με αποτέλεσμα οι τοπικές εκκλησίες να βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της καταβολής μεγάλων χρηματικών αποζημιώσεων στα θύματά τους.

Μήπως ήρθε ο καιρός, να γίνει και εδώ κάτι παρόμοιο, γιατί μόνο όταν ανοίξουν το πουγγί τους οι πάπαρδοι θα καταλάβουν τα όρια στα οποία πρέπει να κινούνται πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: