Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Μουσείο Ακρόπολης: Without Stretchy Panty



Βρετανοί: Δεν δίνουν πίσω τα κλεμμένα μάρμαρα, μη και πάθουν… στέρηση! Πώς θα μείνει άδειο το μουσείο τους χωρίς ούτε έναν εκτεθειμένο πισινό;




Πισινό; Ποιον πισινό; Μη λέτε τέτοια και σκανδαλίζετε τον Παντελεήμονα!


1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν»

22/6/2009

Τη στιγμή που η διεθνής κοινή γνώμη, μετά τα εγκαίνια του μεγαλειώδους Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, θεωρεί τουλάχιστον αυτονόητη την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο φυσικό τους περιβάλλον, ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, δρ Νιλ ΜακΓκρέγκορ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Τέλεγκραφ», επανέλαβε την άκαμπτη και σκληρή θέση του Βρετανικού Μουσείου στο επίμαχο αυτό θέμα:

«Δεν υπάρχει περίπτωση για τα Ελγίνεια Μάρμαρα να φύγουν από το Βρετανικό Μουσείο. Είναι πολύ ευτυχής σύμπτωση της Ιστορίας που τα μισά από αυτά τα Γλυπτά βρίσκονται στο Λονδίνο. Εχουν κάποιο σκοπό που βρίσκονται εδώ. Εδώ έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση. Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να εκθέτει τα επιτεύγματα αυτών των ελληνικών Γλυπτών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κόσμου», δήλωσε ο Νιλ ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος προσέθεσε ότι έχει διακόψει τις συζητήσεις με τη βρετανική επιτροπή για την επιστροφή στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

www.ethnos.gr