Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Βρε… «Γαμώτο», που θα έλεγε και η φίλη μας η Αναστασία!

Άντε να μου χαθήτε παλιο-αιρετικοί που θα μας ειρωνευτείτε για πώς βαφτίζουμε εμείς τους ορθόδοξους μας!


Τσαλίκης λέγεται, και εγώ πρώτη φόρα ακούω το όνομα του, το διαβάζω δηλαδή, σε σημερινό ρεπορτάζ, της κ. Σάσας Σταμάτη, στην Εσπρέσο.

Από μια σύντομη έρευνα στο Ίντερνετ, μαθαίνω ότι είναι καλλιτέχνης ο κύριος αυτός, ένας σέξι, λέει, τραγουδιστής της νύχτας…

Το ρεπορτάζ, βέβαια, δεν ασχολείται με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες αλλά με τα… θρησκευτικά του καθήκοντα, που λέει ο λόγος!

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη βάφτιση του μικρού του γιου, κοσμική κι αυτή όπως φαίνεται… Βάφτιση, μέσα στο πνεύμα της μόδας κι αυτή, αφού όπως διαβάζω έγινε «στο πετρόκτιστο μοναστήρι των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ωρωπό, με θέα στο απέραντο γαλάζιο» (σύμφωνα με το ρεπορτάζ)…

Το ρεπορτάζ, που στη συνέχεια λέει ότι «η λειτουργία έγινε σε κλίμα κατάνυξης καθώς έψαλλαν ηγουμένες της μονής (είναι γυναικείο μοναστήρι)». Αστείο αυτό, ε; Διότι για ένα τέτοιο μυστήριο λέμε «ακολουθία» και όχι… «λειτουργία»! Ύστερα κ. Σάσα μας, πόσες… «ηγουμένες» έχει αυτή η μονή; :-)

Στην "λειτουργία" λοιπόν αυτή, «είχαν στηθεί μπαλονάκια σε γαλάζιο και άσπρο χρώμα στην είσοδο της μονής», όπως μαθαίνουμε… για να μη χάσουμε!..

Ή μήπως χάσαμε αφού δεν ήμασταν εκεί μαζί με τη ρεπόρτερ, μαζί με το «πλήθος κόσμου από τη showbiz και όχι μόνο» που «τίμησε με την παρουσία του» το περί ου ο λόγος… μυστήριο; Έτσι φαίνεται!

Διότι «στον προαύλιο χώρο της μονής είχαν στηθεί ροτόντες προκειμένου να φιλοξενήσουν τον κόσμο αμέσως μετά τη βάφτιση στη δεξίωση που ακολούθησε»! Δεξίωση για τους μεγάλους και γιορτή για τους μικρούς, «που είχε από ζογκλέρ μέχρι και τραμπολίνο»!

Βρε… «Γαμώτο», που θα έλεγε και η φίλη μας η Αναστασία! Διότι... χάσαμε, και, την καλεσμένη εκεί, την κ. Μαριέττα Χρουσαλά (με μίνι κόκκινο στράπλες), χάσαμε, και, την κ. Σιάννα Τσιριμόκου, τη νονά, (στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Τσαλίκη), με στράπλες εμπριμέ φόρεμα, κι αυτή!..

Η βάφτιση, λέει ακόμα το ρεπορτάζ, είχε ώρα έναρξης στις 6.00 το απόγευμα. Και το απόγευμα αυτό, εκείνη την ώρα του «μυστήριου», η περιοχή χτυπήθηκε, λέει, από ακραία καιρικά φαινόμενα!

Μπα! Περίεργο! Τι είδε ο καιρός, εκεί, και τρελάθηκε κι αυτός; Εεεεε;

Τσαλίκης:  
- Χάσατε που δεν ήσασταν κι εσείς στα βαφτίσια!








Το ρεπορτάζ, που στη συνέχεια λέει ότι «η λειτουργία έγινε σε κλίμα κατάνυξης καθώς έψαλλαν ηγουμένες της μονής (είναι γυναικείο μοναστήρι)».


Έγιναν στη βάφτιση του γιου του Τσαλίκη


Θερινή Εκκλησία (όπως λέμε… θερινά σινεμά)!

2 σχόλια:

anastasia είπε...

Αγαπητε μου Παναγιωτη
Ευχωμε σε σενα και σε ολους καλο χειμωνα .
Εγω προσπαθω οσο μπορω να βγαινω εκτος Αθηνων ακομι και να βρησκο λιγη ηρεμια.
Οσο για το παλαιο-αναστασια,δεν με πειραξε καθολου,ναι πηγαινω με το παλαιο εορτολογια δεν εχω καμια απολυτως σχεση με την εκκλησια που διαρκος διατημπανιζης και ειμαι εγω τουλαχιστον ηρεμη και ησυχη,τωρα για γαμους και βαπτισης με καραγκιοζιλικια αυτα δεν τα ξερω,ταγνωρισα και τα αφησα.
Να εισαι καλα παντα.
Αναστασια.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ

http://xairete.blogspot.com/2009/09/blog-post_7016.html