Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Νικος Παπαχρηστου: Aντίστροφη μέτρηση για τον Παντελεήμονα


Και επισήμως… ξεκίνησε χθες η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα μετά την κοινοποίηση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, μητροπολίτη Πρεβέζης Μελέτιο, της εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδά, με την οποία καλούνται εντός δεκαπέντε ημερών να εφαρμόσουν τις προβλέψεις του νόμου για τον καταδικασθέντα ιεράρχη. Ετσι, την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, ο Παντελεήμων, εκτός απροόπτου, θα γίνει ο πρώτος μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα καθαιρεθεί στις τάξεις των μοναχών. Εξέλιξη που δεν μπορεί να αποτρέψει η προσφυγή που κατέθεσαν, χθες, οι συνήγοροί του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Εν όψει των διαλαμβανομένων στη διάταξη του άρθρου 160 Ν.5383/1932 “περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων” εκ καθήκοντος ανακοινώνουμε προς εσάς…» αναφέρει το έγγραφο του κ. Σανιδά όπου ανακοινώνεται η απόφαση του Αρείου Πάγου «με την οποία απερρίφθησαν αναιρέσεις του επισκόπου Αντωνίου Παντελεήμονος Μπεζενίτη» κατά της καταδικαστικής, για το κακούργημα της υπεξαίρεσης, αποφάσεως του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Το άρθρο 160 του νόμου «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων» προβλέπει πως μετά την επίσημη αναγγελία της απόφασης επιβάλλεται η «υπό του αρμοδίου Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου καθαίρεση του καταδικασθέντος άνευ ετέρας τινός διαδικασίας».

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι του κ. Παντελεήμονα κοινοποίησαν στην Ιερά Σύνοδο αντίγραφο της προσφυγής που κατέθεσαν. «Οι δικηγόροι του προσπαθούν να καθυστερήσουν το πικρό ποτήριον δίνοντάς του φρούδες ελπίδες», σχολίασε στην «Κ» κορυφαίος ιεράρχης.

H KAΘHMEPINH

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1rFThk6A-v5K0wHFLDCsRQrU_Jx0MEmmbUowKphgL4AHBTnvXRwZbeC6gr9XEb-eG_0Mfk2_fSmqnhbdAs4T3usvE2nOKC2yIdSyEDAJKk1tOwrMgk9kUXGVaNJq23ax4HkdS6w_3lXGC/s1600/onomastiria.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: