Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Αξιότιμε κ. Κουρή...

Αξιότιμε κ. Κουρή,

Απαντώντες εις δυσφημιστικόν δημοσίευμα της εφημερίδος υμών, υπό ημερομηνίαν Κυριακής, 12.04.09, εις βάρος του Ημετέρου Πατριαρχείου, περί δήθεν αδιαφανούς αξιοποιήσεως των τιμαλφών της εικόνος Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης, πληροφορούμεν υμάς ότι η αξιοποίησις των εν λόγω τιμαλφών έγινε με τον πλέον διαφανή τρόπον συμφώνως προς συνοδικήν απόφασιν υπό του τότε Εξάρχου Σεβασμ. Αρχιεπ. Γεράσων κ. Θεοφάνους.

Παρακαλούμεν, όπως δημοσιεύσητε την παρούσαν εις τας στήλας της εφημερίδος υμών, ώστε να φανή η αλήθεια εν σχέσει με το δημοσιευθέν υφ' υμών.

Εν τη Αγία Πόλει Ιερουσαλήμ, τη 22α Απριλίου 2009.

Μετά τιμής,
ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ
Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης
Γέρων Αρχιγραμματεύς



Και ποιος ήταν αυτός ο διαφανής τρόπος; Έγινε καμία δημόσια ανακοίνωση; Οι «ενδιαφερόμενοι» πώς και από ποιον ειδοποιήθηκαν; Και αν ήταν κάποιος που ήθελε να συμμετάσχει και ενδεχομένως να προσφέρει πολύ περισσότερα χρήματα, πώς, κύριοι του Πατριαρχείου, το αποκλείετε; Σε κλειστό κύκλο έγινε η... αξιοποίηση των τιμαλφών, όπως γράφετε;


Κι αν δεν αποκάλυπτε το «ΠΑΡΟΝ» την ιστορία αυτή, ποιος θα τη γνώριζε; Στο... ντούκου θα περνούσε...

Εν πάση περιπτώσει, να δεχθούμε τις απόψεις σας, αρκεί να δημοσιοποιήσετε το πώς έγινε γνωστή η απόφασή σας για εκποίηση, ποιοι συμμετείχαν, τι πρόσφεραν και σε ποιον χώρο έγινε η διαδικασία. Να το περιμένουμε, κύριε Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου;

Αυτό πάντως απαιτεί η διαφάνεια όταν κάποιος την επικαλείται.

Και στους σημερινούς καιρούς, που τόσα έχουν αποκαλυφθεί και γραφτεί για ατασθαλίες και ξεπουλήματα της περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίες οι διαφανείς διαδικασίες.


(Από το ΠΑΡΟΝ. 17/5/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: