Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Κωνσταντίνος Γλύγκσμπουργκ – Ιερώνυμος Λιάπης (σε… οικογενειακή φωτογραφία)


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαμογελαστός δίπλα στον Κωνσταντίνο


Με τον Κωνσταντίνο Γλύγκσμπουργκ, ο οποίος, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του Άννα – Μαρία, συναντήθηκε ο Ιερώνυμος Λιάπης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεκαπέντε (15) ημέρες πριν το Πάσχα. Το κλίμα εγκάρδιο. Η διάθεση του Αρχιεπισκόπου για τη συνάντησή του με τον τέως, κάτι παραπάνω από καλή.
Αποτυπώνεται, εξ άλλου, εμφανώς και στην «οικογενειακή» φωτογραφία αμέσως μετά την φιλική κουβέντα των δύο ανδρών...

Λέει η Ελεύθερη Ώρα, σήμερα:

Ο Μακαριώτατος ποζάρει χαμογελαστός ανάμεσα στον Κωνσταντίνο και την Άννα – Μαρία. Τη φωτογραφία πλαισιώνουν με «υπηρεσιακό» ύφος ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Γαβριήλ, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Κύριλλος και άλλοι ιερείς.

Φυσικά, αυτή τη φορά, οι δημοκρατικές «ευαισθησίες» των γνωστών κύκλων της διανόησης και της κουλτούρας θα «παίξουν» κρυφτούλι με το δένδρο για να… ανακαλύψουν το «δάσος» της θεσμικής ιδιότητας και της ποιμαντορίας στον συνάνθρωπο. Θα αναδείξουν τον πνευματικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου ως θρησκευτικού ηγέτη. ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ…


Σάββατο, 17 Ιανουάριος 2009


Συνάντηση του τέως με Ιερώνυμο


Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο βρέθηκε χθες λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι ο Κωνσταντίνος.
Ο τέως μονάρχης συνοδευόμενος από τον γραμματέα του ανέβηκε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος και τον περίμενε.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου και το αίτημα, που έγινε αποδεκτό από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, είχε διατυπωθεί πριν από μερικές μέρες.
Ο Ιερώνυμος επιφύλαξε στον τέως θερμή υποδοχή και σε ανάλογο κλίμα έγινε και η ωριαία συζήτηση των δύο ανδρών. Στη συνάντηση δεν ήταν παρόντα άλλα πρόσωπα.


www.espressonews.gr



ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟ «ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ» ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ;

δημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου

Σήμερα, στην τελετή ενθρόνισης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, συνέβησαν και αυτά:

Αυτός βέβαια, πάνω στο «δεσποτικό». Κάτω, στο «σαλόνι», ή την «πλατεία» αν θέλετε, όλος «ο καλός ο κόσμος»: Οι κυρίες (των επισήμων, φυσικά) με τις γούνες τους (τινές εξ αυτών) καθισμένες ανάμεσα σε ιερείς! Ο άλλος ο κόσμος (ο λαός, το ποίμνιο) ξεροστάλιαζε έξω, στην παγωνιά!!!..

Ο Ιερώνυμος λοιπόν, διάβασε ένα πολυσέλιδο κείμενο γραμμένο σε υπολογιστή, σαν «λόγο του θρόνου», να πούμε! Εκφωνούσε, διαβάζοντας, χωρίς να κοιτάει το «εκκλησίασμα», με την χαρακτηριστική του φωνή, υποτονικά, κοιμισμένα, σκέτο νανούρισμα!

...Ένα νανούρισμα, στο οποίο δεν μπορούσε να απουσιάσει και το σχετικό λιβάνισμα στον Βαρθολομαίο! «Όπου τρώγει το σκυλί, εκεί κουνάει και την ουρά του», δεν λένε;

Στο τέλος, του ψάλανε τη «φήμη» του, ξέρετε, εκείνο το: «Ιερωνύμου, του μακαριοτάτου, κ.λπ., κ.λπ.», και ακολούθησε το... πολυχρόνιο!

Ενθρόνιση, θρόνος, ενθρονιστήριος λόγος, και «καπάκι», να και το ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ του βασιλιά, τροποποιημένο ως προς λόγια!!!

Τι πολυχρόνιο, ρε παιδιά! Τι πολυχρόνιο; Εγώ νόμιζα, ακούγοντας τον λόγο του ότι θα ξεψυχήσει πριν τον τελειώσει, ότι «θα μας μείνει», εκεί και τώρα! Ευτυχώς που οι φόβοι μου δεν επαληθεύθηκαν (προς το παρόν, τουλάχιστον), ευτυχώς!..


Ο Φιντέλ, ο Βαρθολομαίος, και ο Κωκός!

«Έτσι γνωρίσαμε τον Φιντέλ. Πανύψηλο, αγέρωχο, με την πράσινη στρατιωτική του στολή, τη μακριά γκρίζα, πια, γενειάδα του, το απίστευτα διεισδυτικό βλέμμα του.

Πριν από τέσσερα χρόνια, Ιανουάριος του 2004, στην Αβάνα, στην επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στα θυρανοίξια του ορθόδοξου ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, αρμονικά ενταγμένου στην εκπληκτικής αρχιτεκτονικής παλιά πόλη της Αβάνας.»
«Στο κεντρικό τραπέζι καθόταν ο οικοδεσπότης Φιντέλ Κάστρο, δίπλα του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και μετά ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ. Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, Ιανουάριος 2004, στην Αβάνα. Στο επίσημο ταξίδι του Πατριάρχη στην Κούβα, με πολλές εκδηλώσεις για τα θυρανοίξια ορθόδοξου ναού, στην καρδιά της παλιάς πόλης.»

(Από την Ελευθεροτυπία. Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008)

Άνθιμος: Έδωσε «διαπιστευτήρια» στον Κοκό!
Ένα βαρύτατο θεσμικό ατόπημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου σημάδεψε τη νεκρώσιμη ακολουθία του μακαρ. Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης στην κούρσα της διαδοχής. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κατά την εκφώνηση του επικήδειου για τον μακαρ. Αρχιεπίσκοπο στη Μητρόπολη, προσφώνησε τον κ. Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ προτού προσφωνήσει την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του τόπου .
Η εκτροπή του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης από το πρωτόκολλο (αυτονόητο ότι κανένας άλλος απ' όσους εκφώνησαν επικήδειους δεν μνημόνευσε τον τέως βασιλιά) προκάλεσε αίσθηση και αναταραχή στους παριστάμενους. Σεβόμενοι, ωστόσο, τη στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και οι λοιποί πολιτικοί ηγέτες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αναφορά του κ. Ανθιμου.
Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ως ένας από τους διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου.

(Από το «Πρώτο Θέμα». Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008)

ΠΡΟΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ», ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006
Κύριε,
Σας ενημερώνω ότι η εφημερίδα των Αθηνών «ΤΟ ΒΗΜΑ» αναφέρεται (στο σημερινό της φύλλο) σε «λίστα των μασόνων» με «ονόματα 244 επιφανών ελευθεροτεκτόνων από το 1800 ως το 1950 όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα της Στοάς». Μεταξύ των ονομάτων αναφέρονται δικτάτορες, αλλά και αντίχριστοι (όπως ο Καζαντζάκης) αναφέρεται και ο παππούς σας, ο Γεώργιος B΄, με την επεξήγηση ότι μυήθηκε στην Αγγλία!.. Αυτό, μου θύμισε και τον πατέρα σας Παύλο, που απέσυρε κάποιο διάταγμα υπέρ των μασόνων που (κατά λάθος όπως δικαιολογήθηκε) είχε υπογράψει, και που το απέσυρε, μετά από διαμαρτυρία του (στρατιωτικού ιερέα τότε) π. Αυγουστίνου Καντιώτη που σε επίσημη τελετή σε θ. λειτουργία και σε στρατιωτικό ναό διέκοψε διαμαρτυρόμενος το «πολυχρόνιο» των βασιλέων!!!..
Αν με τον Παύλο ήταν λάθος, και αποκαταστάθηκε, μήπως πιθανόν λάθος (πάγια δόλια τακτική των μασόνων να βαφτίζουν δικούς τους διάφορους επώνυμους μετά θάνατον) μήπως λέω είναι «λάθος εξ επίτηδες» και η κατάταξη του Γεωργίου στη λίστα των μασόνων; Ίσως τότε, να πρέπει να επέμβετε και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, διότι αυτός ο λεκές δεν προσβάλει μόνο την μνήμη των προγονών σας αλλά και εσάς τον ίδιο.
Φιλικότατα,
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

Υ.Γ.: Περιμένω, με αφορμή το δημοσίευμα αυτό, να δηλώσετε (τουλάχιστον) ότι εσείς δεν είστε μασόνος αλλά χριστιανός ορθόδοξος (με ιδιότητα δηλαδή αντίθετη με τη μασονία). Θα το κάνετε; Αν ναι, τότε εύγε σας! Αν όχι τότε σας παρακαλώ να με διαγράψετε από την λίστα των αποδεκτών των ευχετηρίων καρτών σας, λίστα στην οποία με βάλατε μετά από την αποστολή σε εσάς ενός βιβλίου μου με θέμα παρόμοιο («διαμαρτυρίας») με το παρόν γράμμα μου.
(Δημοσίευση στα "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ". 8/12/2007)

Δι’ ευχών τοιούτων «αγίων» «Μακαριότατε», οι «αλλαγές» σας;

Για κάποιες «αλλαγές» κάνατε λόγο, έτσι αόριστα, στην πρώτη σας συνέντευξη, σε οικονομική μάλιστα εφημερίδα (στον «κόσμο του επενδυτή) μακ. Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε!
Με αυτήν την αφορμή θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι στις προθέσεις σας να βελτιώστε και την δική σας εικόνα ως Επισκόπου της Εκκλησίας μας.
Ξέρω, δεν σας αρέσει να σας δείχνουν τα κανάλια, εσάς, όπως διαδίδεται. Καλώς ή κακώς όμως η εικόνα σας θα είναι, θέλετε δεν θέλετε, σε πρώτη ζήτηση στα κανάλια και στις εφημερίδες τώρα που γίνατε αρχιεπίσκοπος. Ήδη, η κρατική τηλεόραση (ΕΤ1) βρέθηκε σήμερα Κυριακή στην μητρόπολη σας, στην Λιβαδειά, για να μεταδώσει την λειτουργία στην οποία χοροστατείτε, εκεί.
Σας είδαμε πάνω στο δεσποτικό, πλαισιωμένο από τους ιερείς σας, να φοράτε και εκείνο το άμφιο με την ουρά, που κατά τις κινήσεις σας στο ναό χρειάζονταν δυο διάκοι να την κρατάνε (την ουρά!) σπεύδοντας κάθε φορά να ευθυγραμμιστούν με τις κινήσεις σας. Άλλος διάκος ήταν επιφορτισμένος να σας φτιάχνει το ύφασμα, την κορδέλα από το καλιμαύκι σας!
Σας λένε «παπά», για να υπογραμμίσουν το πόσο απλός είστε. Είναι όμως εικόνα απλότητας όλα αυτά;
Ακούσαμε και την χορωδία να σας ψέλνει τα «πολλά έτη». Άλλο πάλι αυτό! Να ακούμε περισσότερα «εις πολλά έτη δέσποτα» παρά «Κύριε ελέησον», σε λειτουργίες που χοροστατείτε!!!.. Δεν το καταργείτε αυτό (να μια απλή αλλαγή, «παπά» μου), μη τυχόν και λειτουργήσει αρνητικά όπως και στον Χριστόδουλο;
Παπάς, «απλός» ε; Όπως απλός και ο Χριστός; Δεν νομίζω! Μια κουστωδία από δεσποτάδες είδαμε να σας πλαισιώνουν στην χοροστασία σας σήμερα! Ντυμένοι όλοι σας (μισή ντουζίνα, συν ένας χωρίς μίτρα) με την αυτοκρατορική σας, την χρυσοστόλιστη στολή! «Παπάδες», ναι, αλλά της Παλαιάς Διαθήκης, ε; Φαρισαίοι, και βάλε!!!..
Τι τις θέλετε τις βαρύτιμες αυτές στολές, που σας κάνουν σαν μπόγους (εις διπλούν, αν είστε ήδη χοντροί) και που σας δυσκολεύουν στις κινήσεις σας (σαν να έχετε συγκαεί, περπατάτε), και που ακόμα και το σημείο του σταυρού δυσκολεύεστε να κάνετε, φορτωμένοι όλα αυτά τα πράγματα;
Στηθήκατε μετά όλοι οι μιτροφόροι (τι το θέλετε αυτό το αδαμαντοστόλιστο «καθίκι» στο κεφάλι;), και πέρναγαν καμιά δεκαριά αρχιμανδρίτες, ένας ένας στη σειρά, και σας έκαναν βαθειά υπόκλιση («μετάνοια»)! ...Η «απλότης» εκ μέρους σας, η ξεφτίλα από την δική τους πλευρά ...
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/872023_b.jpg
«Ευλόγησε Δέσποτα!», του δεσποτάτου της Θήβας (και της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνέχεια)!..
Σας είδαμε και στην ωραία πύλη να λιβανίζετε, μεσ' 'την γκλαμουριά με την μίτρα στο κεφάλι, και με φόντο τον Εσταυρωμένο (μέσα στην άκρα Του ταπείνωση, και με το αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι Του, Εκεινος)!!!
Η εικόνα αυτή (παράσταση) επαναλήφθηκε και από τους υπόλοιπους δεσποτάδες σας, στην ωραία πύλη, καθώς (υποκριτικά) καλούσαν τον Θεό «να επιβλέψει εξ ουρανού»! Τι να δει από σας ο Θεός; Έχει αποστρέψει το πρόσωπό του από τέτοιες σιχαμάρες! Αμφιβάλετε;
Ακολούθησαν εκείνα τα μακρόσυρτα ααααα εεεεε οοοοο (άγιος ο Θεός) που άλλους κοίμισαν και σε άλλους προκάλεσαν έξαψη όπως σε μια κυρία που μίλαγε με την διπλανή της κουνώντας νευρικά μια βεντάλια στο πρόσωπο της!..
Εύστοχο το επόμενο κομμάτι: «Κύριε σώσε τους ευσεβείς»! Ο Θεός να μας φυλάει από εσάς, από τον σκανδαλισμό λόγω και της εικόνας που παρουσιάζετε εσείς το.. «σώμα της Εκκλησίας»! Ένα σωματείο απλού συλλόγου, περισσότερο σοβαρό είναι και περισσότερο σεβασμό προκαλεί από ό,τι εσείς!!!..
Οι χρυσοστόλιστοι παριστάμενοι σας, σήμερα (τους αναφέρουμε για την ιστορία) ήταν:
1. Ο «άγιος» Τρίκης (όνομα και αυτό!), Αλέξιος.
2. Ο «Άγιος» Νικαίας, Αλέξιος.
3. Ο «άγιος» Αυλώνος (τι είναι αυτό;) Ιγνάτιος.
4. Ο «άγιος» Φθιώτιδος (αυτός με το πτώμα του Βησσαρίωνα) Νικόλαος.
5. Ο «άγιος» Χαλκίδος Χρυσόστομος.
6. Ο «άγιος» Φαναρίου (Ισταμπούλ;) Αγαθάγγελος.
Μετά, ακολούθησαν τα «αναγνώσματα» (η Αποστολική και η Ευαγγελική περικοπή) τα οποία δεν ήταν αναγνώσματα αλλά τραγουδήματα αφού δεν αναγνώστηκαν αλλά τραγουδήθηκαν!!!..
Δι' ευχών, των τοιούτων «αγίων» «Μακαριότατε», θα κάνετε τις «αλλαγές» σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: